به گزارش روز یکشنبه استانداری قم، بهرام سرمست در یک گفت و گوی خبری با اشاره به اهمیت مساله افزایش ماندگاری مسافران در قم گفت: وضعیت کنونی ماندگاری زائران در قم نامطلوب و اندک است و مجموعه استان برای افزایش این ماندگاری تلاش میکنند و در این رابطه طرح احداث شهرک زائر در دستور کار قرار دارد.
سرمست اضافه کرد: ایده احداث ابتدایی این شهرک در رابطه با افزایش ماندگاری زائران و مسافران کم بضاعت است که در مکانی به مساحت ۹۸ هکتار در نزدیکی عوارضی قم و منطقه نمونه گردشگری در نظر گرفته شده است.
استاندار قم تصریح کرد: ایجاد کاربری های نمایشگاهی، فروشگاهی، تفریحی و اقامتی در این شهرک با جذب سرمایه گذاران پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: کلیت این طرح بر اساس منطقه نمونه گردشگری استان به تصویب مسئولان ملی رسیده و از توان بخش خصوصی در انجام پروژه استفاده خواهد شد.
سرمست ابراز کرد: استان قم از نظر مراکز اقامتی و رفاهی در مقایسه با حجم زائران و مسافران ورودی به این استان بسیار ناکافی است.
استاندار قم اظهار داشت: افزایش ظرفیت های پارکینگ، بهبود مسائل خدماتی، بهبود مساله فرهنگ میزبانی و تهیه سوغات زائر در رابطه با افزایش ماندگاری مسافران ضرورت دارد.
شهرک یکصد هکتاری زائر در نزدیکی عوارضی قم – تهران انجام احداث خواهد شد.
ظرفیت توریسم درمانی قم افزایش می یابد
سرمست گفت: با بهره برداری از بیمارستان های در حال احداث وضعیت قم در بخش گردشگری مذهبی و توریسم درمانی به سمت مطلوبیت پیش خواهد رفت.
وی اظهار داشت: گردشگری زیارتی و مذهبی اولویت اصلی توسعه قم می باشد اما در کنار این قم ظرفیت های گردشگری بیشماری در مسائل طبیعی، علمی و فرهنگی دارد.
استاندار قم تصریح کرد: قم در بخش بوم گردی و گردشگری طبیعی و روستایی ظرفیت های دست نخورده ای دارد و باید نسبت به توسعه مناطق نمونه گردشگری در سطح روستاهای مستعد اقدام گردد.
وی پیش بینی کرد: در تعطیلات نوروز امسال به صورت متوسط ۱۳ میلیون زائر و گردشگر به این استان سفر کنند.
سرمست بیان داشت: همچنین در مناسبت مذهبی نیمه شعبان سال جاری بیش از ۳ میلیون زائر به قم سفر کرده بودند.
وی ابراز کرد: رویه استان در بهبود وضعیت خدمات رسانی به زائران ورودی به قم در مرحله اول آسیب شناسی از مشکلات و موانع پیش رو است.
وی بیان داشت: سالانه ۱۹ مناسبت شاخص ملی و مذهبی در تقویم استان قم گنجانده شده و برای هر کدام از آنها برنامه مجزایی پیش بینی می شود.
سرمست تاکید کرد: پذیرایی از ۲۵۰ زائر خارجی در ایام اربعین و استقرار موکب های استان در مسیر پیاده روی اربعین از نمونه های مهم مناسبت های مذهبی استان است.
عدم پیگیری حلقه گمشده مصوبات اقتصادی است
وی در ادامه عنوان کرد: پیگیری و نظارت بر اجرای مصوبات حلقه گمشده برنامه ریزی و وعده های مسئولان به فعالان اقتصادی است.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال ۴۴ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شده که ۶۸۰ مصوبه از دل آن خارج شده است.
استاندار قم گفت: ۵۱۰ مصوبه از این بین اجرا شده که ۷۵ درصد از کل مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را شامل می شود.
وی اظهار داشت: بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی و صنعتی در قالب "سه شنبه های اقتصادی" بر همین اساس و با هدف حل مشکلات فعالان اقتصادی انجام می گیرد.
استاندار قم تاکید کرد: از ابتدای سال جاری با ثبیت اشتغال موجود در استان نرخ بیکاری کاهش یافته و این استان با افزایش تعداد بیکاران روبه رو نشده است.
سرمست همچنین تصریح کرد: برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی استان قم نیازمند برخی تعاملات ملی می باشد.
وی گفت: مجموعه مدیریت قم با استمهال وام های دولتی و تقسیط بدهی ها در مسیر حل مشکلات واحدهای تولیدی گام برداشته است.
کمربندی جدید بار ترافیکی قم را یک سوم کاهش می دهد
وی در ادامه بابیان اینکه برای پاسداشت یاد و خاطره شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی کمربندی قم بهنام این سردار بزرگ نامگذاری شده است، ادامه داد: این کمربندی بااعتبار ۲۱ هزار میلیارد ریال ساخته میشود.
سرمست گفت: کلنگ کمربندی جدید قم دهه فجر امسال به زمین زده می شود، این کمربندی یک سوم بار ترافیکی محورهای مواصلاتی قم را کاهش خواهد داد.
کمربندی جدید قم، از دو بخش کمربندی غربی حدفاصل قم ـ سلفچگان ـ راهجرد به طول ۷۰ کیلومتر و کمربندی جنوبی حدفاصل طرلاب تا آزادراه امیرکبیر به طول ۴۰ کیلومتر تشکیلشده و نقطه اتصال آن با آزادراه قم ـ تهران کیلومتر ۱۱ است.
استاندار با اشاره به سیاست بهبود وضعیت مسیرهای دسترسی به قم گفت: توسعه خطوط ریلی و جاده ای از رویکردهای کلان قم به دلیل موقعیت مواصلاتی استان است.
وی ابراز کرد: تسریع در اجرای پروژه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان، خط اول متروی قم و اتصال سرچشمه های بار به خطوط ریلی در این راستا به صورت جدی دنبال می شود.
فرودگاه یک پروژه راهبردی برای قم است
استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود احداث فرودگاه را یک پروژه استراتژیک برای قم دانست و نسبت به اجرای آن تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: چیزی نمانده بود که مساله فرودگاه قم به بحران زمین خواری و بررسی در شورای هماهنگی مفاسد اقتصادی وارد شود.
استاندار قم با بیان اینکه راهاندازی و تکمیل فرودگاه قم از ضروریات مهم استان میباشد، گفت: این طرح در روال قانونی وحقوقی خود دنبال می شود.
سرمست گفت: مشکلی در سرمایه گذاری در بخش گردشگری در منطقه فرودگاهی قم وجود ندارد و به زودی مصوبه ای نیز از دولت در این زمینه گرفته خواهد شد.
وی ابراز کرد: فرودگاه قم مجوزهای لازم را از وزارت راه و شهرسازی کسب کرده و با جذب سرمایه گذار روند عملیات عمرانی آن می تواند آغاز شود.
وی بیان داشت: استان قم در کنار استان مرکزی یکی از استان های برتر در سرمایه گذاری بوده و استان ممتازی به حساب می آید.
استاندار قم گفت: امسال به مناسبت دهه مبارک فجر بیش از ۲۵۰ طرح درحوزههای مختلف ازجمله اقتصادی با اعتبار ۵ هزار و ۷۵۹ میلیارد ریال در استان به بهرهبرداری میرسد و نیز عملیات اجرایی تعدادی از طرحها آغاز میشود.
وی اضافه کرد: با افتتاح از این طرح ها بیش از ۲ هزار اشتغال جدید در سطح استان قم به وجود خواهد آمد.
سرمست اظهار کرد: همچنین ۲۰۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در هفته دولت در این استان اجرا شد.
استاندار قم در ادامه انتخابات دوم اسفندماه را مورد توجه قرار داد و گفت: قم برای برگزاری انتخاباتی پرشور در آمادگی قرار دارد.
سرمست گفت: ۶۶۹ شعبه اخذ رای در انتخابات پیش رو پیش بینی شده که از این بین ۸۱ شعبه به صورت سیار عمل خواهد کرد.
وی تصریح کرد: سیاست قم در انتخابات پیش رو حفظ امنیت، سلامت، بی طرفی و تلاش در جلب مشارکت حداکثری مردم می باشد.
انتخابات میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، دوم اسفندماه سال جاری در سراسر کشور برگزار میشود.
۶۰ درصد مردم استان قم واجد شرایط در انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند، سه نماینده از حوزه انتخابی قم راهی مجلس شورای اسلامی میشوند؛ همچنین این استان در مجلس خبرگان رهبری یک نماینده دارد./
نظر شما