۱۳ بهمن ۱۳۹۸، ۱۸:۴۶
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83657792
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پایش مبادی ورودی فارس برای پیشگیری از کرونا

۱۳ بهمن ۱۳۹۸، ۱۸:۴۶
کد خبر: 83657792
پایش مبادی ورودی فارس برای پیشگیری از کرونا

شیراز- ایرنا- استاندار فارس با تاکید بر ضرورت تجهیز مراکز درمانی برای مقابله با بیماری کرونا بیان کرد: مبادی ورودی زمینی و هوایی استان باید در زمینه پیشگیری از این بیماری پایش شود.

عنایت‌الله رحیمی یکشنبه ۱۳بهمن‌ماه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت خانواده و بانوان استان فارس افزود: در این زمینه شبکه‌های اجتماعی به امنیت روانی جامعه آسیب رسانده‌اند؛ هرچند در اطلاع‌رسانی فوایدی هست، تولید محتوای ناصحیح در بسیاری از موارد مضر است.

وی ادامه داد: در حال حاضر  فضای مجازی در زمینه تولید محتوا بر صدا و سیما و رسانه‌های مکتوب، تاثیرگذار است و باید بتوانیم از التهاب ایجاد شده در جامعه بکاهیم.

وی با اشاره به اینکه باید مبادی ورودی استان برای شناسایی بیماری کرونا کنترل شود، اظهار کرد: در فرودگاه‌ها و مبادی زمینی مهم از دیگر استان‌ها به ویژه استان‌هایی همچون هرمزگان، بوشهر و کرمان که رفت و آمد از طریق آن‌ها بیشتر است و بیشتر در معرض خطر هستند، باید نظارت دقیق صورت گیرد.

استاندار فارس با بیان اینکه باید اطلاع رسانی عمومی در دستور کار قرار گیرد، بر ضرورت آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان در مدارس تاکید کرد و افزود: هر خانواده در آموزش و پرورش دستکم یک نماینده دارد که می‌توان از طریق آن‌ها روش‌ها و دستورالعمل‌های مواجهه با بیماری را در اختیار جامعه قرار داد.

وی با اشاره به اینکه شهرداری موظف است در پایانه‌های حمل و نقل امکانات بهداشتی برای مردم فراهم کند، افزود: در این زمینه، دانشگاه علوم پزشکی انتظاراتی را اعلام کرده و قطعاً همه دستگاه‌های اجرایی تکلیف دارند در این خصوص همکاری کنند؛ چراکه این مساله موضوعی ملی و بین‌المللی است و نهایت تلاش باید بر جلوگیری از آسیب شهروندان باشد.

رحیمی خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید بر تجهیز آزمایشگاه‌های استان به کیت تشخیصی کروناویروس مکاتبات لازم را با سازمان برنامه و بودجه کشور انجام دهد.

اخبار رسانه‌ها درباره کرونا کاهنده امنیت روانی جامعه نباشد

استاندار فارس با اشاره به نقش صدا و سیما در اطلاع‌رسانی عمومی ابراز داشت: صدا و سیما در ساعات پرمخاطب با ارائه دستورالعمل پیشگیرانه ضمن تاکید بر اینکه محتوای برنامه‌ها التهاب‌آور و کاهنده امنیت روانی جامعه نباشد اقدام کند.

وی افزود: در این زمینه بهره‌گیری از متخصصان در دانشگاه علوم پزشکی و نیز روان‌پزشکان و روان‌شناسان نیز در دستور کار قرار گیرد.

استاندار فارس در ادامه بر لزوم تامین بیمه سلامت سالمندان استان تاکید کرد و از دستگاه های متولی و دفتر اجتماعی استانداری خواست این موضوع را تا رسیدن به هدف مطلوب پیگیری کنند.

بازدید و بررسی مراکز رفاهی بین راهی در دستور کار قرار گیرد

رحیمی در حوزه حمل و نقل و راهداری نیز از فرمانداران درخواست کرد توجه به مراکز رفاهی بین راهی را در دستور کار قرار دهند.

وی عنوان کرد: ۲۲۸ مورد بازرسی و بازدید از این مراکز صورت گرفته است و نتیجه این بررسی‌ها مثبت و رضایت‌بخش بوده است، اما باید به صورت دوره‌ای از این مراکز بازدید کرد و با کسانی که رعایت نمی‌کنند برخورد صورت گیرد.

رحیمی با اشاره به نزدیکی نوروز گفت: مراکز رفاهی بین راهی باید به بهترین صورت و در پاکیزه‌ترین مکان‌ها به ارائه خدمات بپردازند.

استاندار فارس همچنین به اقدامات صورت گرفته در حوزه بانوان اشاره کرد و گفت: با وجود همه اقدامات، تا رسیدن به حد مطلوب همچنان فاصله داریم و باید تلاش‌های بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

رحیمی عنوان داشت: اداره ورزش و جوانان با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد و نیز امور بانوان استانداری در زمینه ایجاد سلامت و نشاط و امیدآفرینی در حوزه بانوان اقدامات درخوررا صورت دهند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اجرای طرح غربالگری بانوان کارمند استانداری فارس، گفت: این طرح به صورت آزمایشی و با معرفی به دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه‌های مرتبط با انجام آزمایش‌های تشخیصی انجام شد و زمینه رضایت‌مندی بسیاری خوبی را فراهم کرده است.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه این طرح برای بانوان شاغل سایر دستگاه‌ها نیز انجام خواهد شد، گفت: به ویژه در ارتباط با بیماری‌های شایع بانوان همچون سرطان سینه، باید تاکید بیشتری بر اجرای این طرح شود.

وی افزود: در زمینه اصلاح رفتارهای اداری به ویژه از نظر فیزیکی و روانی، باید بر الگوهایی برای بانوان در نظر گرفته شده تاکید بیشتری شود؛ همچنین برگزاری اردوهایی  برای بانوان شاغل در استانداری و دستگاه‌های تابعه و نیز فرمانداری‌ها باید در دستور کار قرار گیرد چراکه براساس تجربیان اینگونه برنامه‌ها بازخورد مثبتی در پی دارد.

استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و ابراز داشت: آسیب‌های اجتماعی موضوعی فراگیر است که تنها مربوط به استان فارس نیست و اکثر نقاط کشور با این مشکلات مواجه هستند.

حاشیه‌نشینی در همه استان‌ها تشدید شده است

رحیمی ابراز داشت: در همه کلان‌شهرها حاشیه‌نشینی تشدید شده است. علت این موضوع در استان فارس خشکسالی‌های طولانی مدتی بوده است که بسیاری از روستاها و شهرستان ها را متاثر کرد.

نماینده عالی دولت در استان فارس افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، احساس تکلیف مضاعف برای کاهش آسیب‌ها به ویژه در مناطق حاشیه‌ای باید در دستور کار قرار گیرند. اصل بر این است که همه مسئولان از این آسیب‌ها دردمندند و نگران جامعه هستند.

وی افزود: متخصصان این حوزه هم در دانشگاه‌ها و هم در سازمان‌های مختلف فعالیت می‌کنند و اگر قصوری بوده است، چه در قالب اعتبارات و چه در قالب اقدامات با هم‌افزایی همه دستگاه‌ها و مدیریتی که در مجموعه امور اجتماعی استانداری وجود دارد، جبران خواهد شد.

استاندار فارس با اشاره به اینکه بیش از ۱۸۰۰ هکتار بافت فرسوده در شیراز وجود دارد، افزود: این بافت فرسوده به‌صورت غیر رسمی ۳ هزار هکتار است که یک‌هزار و ۴۰۰ تا ۵۰۰ هکتار آن هنوز مطالعه نشده است.

وی ادامه داد: سرجمع بافت فرسوده در استان فارس ۴هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد و در همه اینها عدم سرزندگی اقتصادی، کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی به چشم می‌خورد.

استاندار فارس اظهار کرد: برخی از این موارد وابسته به مولفه‌های اقتصادی است، درصورتی که اشتغال و درآمد بهبود یابد، افراد می‌توانند، خود ناپایداری سازه ها و ساختمان ها را رفع کنند، طبیعتاً وقتی این اتفاق افتاد ارزش اقتصادی آن مناطق افزایش پیدا می‌کند و جایگاه و منزلت آن نقاط بیشتر می‌شود.

طرح‌های عملیاتی برای ایجاد احساس تعلق در حاشیه‌ها تحقق یابد

رحیمی بیان داشت: افراد ساکن در محلات حاشیه‌ای به آن نقاط احساس تعلق نمی‌کنند؛ از همین رو نیازمند طرح‌های علمی و عملیاتی هستیم، گرچه در بسیاری از موارد اندیشه و تفکر و تحقیق وجود دارد؛ اما اقدام و پیگیری عمل شاید به اندازه ایده‌ها رخ نداده باشد.

نماینده عالی دولت در استان فارس اظهار کرد: در زمینه مهارت‌آموزی، مجموعه فنی حرفه ای باید در محلات با آسیب‌های اجتماعی وارد شود؛ همچنین بهزیستی، شهرداری، اداره کل راهداری و مجموعه‌های تابعه، آموزش و پرورش، محیط زیست و... باید برای بازآفرینی شهری، کنترل آلودگی‌های زیست‌محیطی، بهبود بهداشت عمومی و فاضلاب همکاری کنند.

استاندار فارس با اشاره به اینکه براساس قانون تصویب‌شده برای بازآفرینی شهری دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند ۳۰درصد اعتبارات عمرانی خود را در محله‌های حاشیه‌نشین و بافت فرسوده هزینه کنند، گفت: حوزه معاونت عمرانی باید بر ارائه این هزینه‌کرد به ویژه در مناطق حاشیه‌ای نظارت کافی داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha