علیرضا زالی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با تاکید بر اینکه سیستم سنجش آموزش کشور برای پذیرش دانشجو باید اصلاح شود، اظهار داشت: برای پذیرش دانشجوی رشته های علوم پزشکی کشور باید علاوه بر سطح علمی داوطلب، سلامت روان متقاضیان نیز سنجیده شود تا با انجام بررسی های فنی، متقاضیان دارای انگیزه و صلاحیت کافی، وارد رشته های علوم پزشکی شوند.
وی توضیح داد: در بسیاری از کشورهای دنیا دوره های پره مدیسین برگزار می شود که طی آن متقاضیان ورود به رشته های پزشکی به مدت یک سال با بسیاری از مسائل و موضوعات مرتبط با علوم پزشکی آشنا می شوند تا در صورت داشتن توانمندی و انگیزه کافی وارد رشته های علوم پزشکی شوند؛ در حالی است که در کشور ما بسیاری از داوطلبان تنها با فشار خانواده و بدون علاقه وارد رشته های علوم پزشکی می شوند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جامعه جوان دانشجو از اصلی ترین پایه های سرمایه انسانی کشور از منظر تخصص گرایی، توسعه علم و دانش و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی به شمار می رود. از این رو در صورتی که این قشر از جامعه درگیر حاشیه ای به نام آسیب های فرهنگی و اجتماعی شده و سلامت روان آنان در خطر قرار گیرند، کارآمدی لازم را از دست داده و مسیر توسعه علمی و اخلاقی کشور با چالش روبه رو می شود.
زالی اظهار داشت: دانشجویان رشته های علوم پزشکی نیز در صدر این مهم قرار می گیرند چرا که آنان پس از دانش آموختگی در کسوت طبیبان و روح و جسم افراد جامعه فعالیت می کنند؛ در صورتی که خود درگیر مشکلات روحی و روانی باشند، مولفه مهم درمان و سلامت جامعه در مخاطره جدی قرار می گیرد.
وضعیت مطلوب سلامت روان دانشجویان علوم پزشکی شهید بهشتی
زالی اظهار داشت: بررسی های اولیه سلامت روان دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۹۹ – ۹۸ در رشته های علوم پزشکی این دانشگاه از وضعیت بسیار مطلوب دانشجویان در بهداشت و روان نشان دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال حاضر یکی از فعال ترین مراکز مشاوره دانشجویی را دارا است، افزود: این دانشگاه در شروع سال تحصیلی و در مهر ماه ۹۸ برنامه ای راهبردی را برای هدایت دانشجویان گروه های پزشکی تدوین کرد و تاکنون چند برنامه در این زمینه اجرایی شده است.
زالی عنوان کرد: نتایج آمار اولیه از این بررسی ها نشان می هد که دانشجویان ورودی گروه حوزه سلامت در بسیاری از شاخص های بهداشت و روان در وضعیت بسیار ممتازی قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: به رغم قرار داشتن دانشجویان این دانشگاه در وضعیت مطلوب سلامت روان و بهداشت روانی، مهمترین مساله حفظ شرایط موجود است. از این رو باید به دنبال راهکارهایی بود تا این وضعیت را به ثبات رساند و شاخص های سلامت روان دانشجویان را افزایش داد.
زالی با بیان اینکه اجرای این طرح مورد تاکید مسئولان دانشگاهی و وزارت بهداشت است، توضیح داد: اگر چه این طرح چند سالی است که در دانشگاه ها اجرایی می شود اما سابقه طرح پایش سلامت روان و جسم به سال ۱۳۶۸ بازمی گردد و این طرح ابتدا از دانشگاه تهران آغاز شد.
وی گفت: طرح پایش سلامت روان دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی و مشارکت دانشجویان در این طرح و سنجش سلامت روان خود، این امکان را برای دانشجویان فراهم می کند تا ضمن شناسایی مشکلات احتمالی روحی و روانی و درمان آن به کمک مشاوران و درمانگران، آینده شغلی مطمئن تر و موفق تری را پیش روی آنان قرار دهد. از سوی دیگر سکان درمان و سلامت افراد جامعه نیز به دست پزشکانی سپرده می شود که خود در سلامت جسم و روان به سر می برند.
نظر شما