۱۶ بهمن ۱۳۹۸، ۱۸:۵۶
کد خبرنگار: 1913
کد خبر: 83662709
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روزنامه نگار لبنانی: گروه‌های اسلامی گام عملی در مواجهه با معامله قرن بردارند
قاسم قصیر

بیروت – ایرنا - «قاسم قصیر» روزنامه‌نگار و مدیر روابط عمومی مرکز تمدن برای توسعه تفکر اسلامی در لبنان تاکید کرد: گروه‌های اسلامی باید گام‌های عملی در مواجهه با معامله قرن بردارند.

وی چهارشنبه شب در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در بیروت افزود: پس از بهار عربی مشکلات و اختلاف‌های متعددی میان نیروها و جنبش‌های اسلامی به وجود آمد که رفع آن‌ها نیازمند گفت‌وگوی مستقیم است.

قاسم قصیر در حاشیه گردهمایی مرکز تمدن برای توسعه تفکر اسلامی با عنوان « رویارویی با معامله قرن و چالش های آینده» به ایرنا گفت: لازم است یک طرح و برنامه ریزی جدید برای رویارویی با معامله قرن و محاصره نیروهای اسلامی و مقاومت ارایه شود.

وی با اشاره به طرح‌های جهان اسلام پس از رویدادهای ۹ سال گذشته، از بهار عربی تا معامله قرن، بر لزوم ارزیابی این طرح ها و بررسی انواع همکاری‌ها میان نیروها و جنبش‌های اسلامی در آینده تاکید کرد.

«طلال عتریسی» پژوهشگر سیاسی لبنانی نیز گفت: اولویت بعضی از جنبش ها و نیروهای اسلامی در سال‌های اخیر، نبرد با نیروهای خارجی و چالش های آن بود اما اولویت بعضی دیگر رسیدن به حکومت و کنار گذاشتن نبردهای خارجی است و جنبش‌هایی بودند که رویارویی با اشغالگران را در اولویت خود قرار دادند.

وی تاکید کرد: مرحله کنونی تاریخی نیازمند همکاری بیشتر بین جنبش‌های اسلامی به ویژه برای رویارویی با معامله قرن است.

«احسان عطایا» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در لبنان مشکلات برنامه ریزی کشورهای اسلامی را بازگو کرد و از آن‌ها خواست برای رویارویی با چالش‌های جدید، وحدت خود را حفظ و با یکدیگر همکاری کنند.

«عماد الحوت» رییس شورای سیاسی "جماعت اسلامی لبنان" و نماینده سابق پارلمان این کشور اظهار کرد: همه جنبش‌های اسلامی به چالش‌های داخلی و خارجی اهمیت می‌دهند، همانگونه که شرایط هر جنبش با دیگری تفاوت دارد.

وی پیشنهادهایی را برای حل مشکلاتی که جنبش های اسلامی با آن مواجه هستند به خصوص پس از طرح معامله قرن ارایه کرد.

شیخ «عبد المجید عمار» عضو "شورای سیاسی حزب الله لبنان" گفت: جنبش های اسلامی در سال های اخیر با آسیب هایی مواجه بودند و این نیازمند بازنگری تجربه های پیشین و توافق با یک دیدگاه مشترک برای آینده است.

«احمد عبدالهادی» نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در لبنان نسبت به پیامدهای خطرناک طرح معامله قرن هشدار داد و از همه نیروها و جنبش های سیاسی و حزبی اسلامی و ملی خواست برای رویارویی با این طرح همکاری کنند و گردهمایی بزرگی را برای تدوین و ارائه یک برنامه جامع تشکیل دهند.

طرح معامله قرن که هشتم بهمن ماه در واشنگتن رونمایی شد، منطق قطعنامه ها و قوانین جهانی، سازمان ملل متحد، طرح "دو دولت"، اعلان قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین، عقب نشینی رژیم اسراییل تا مرزهای ۱۹۶۷ میلادی و الزام این رژیم به از بین بردن شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری رود اردن را زیر پا گذاشت.

کشورهایی که به طور مستقیم از طرح معامله قرن زیان می بینند فلسطین، سوریه، اردن و لبنان هستند. این طرح، قدس و بخشی از منطقه کرانه باختری در فلسطین، منطقه جولان در سوریه، منطقه غور در اردن و منطقه مزارع شبعا درجنوب لبنان را در اختیار رژیم اسراییل قرار داده است.

هم چنین پناهندگان فلسطینی حق بازگشت به سرزمین خود را ندارند و باید در کشورهای میزبان، اسکان دایم بگیرند. معامله قرن می خواهد که این پناهندگان را به شهروندان سوری، اردنی و لبنانی تبدیل کند.

حجم پیشنهادهای مالی و عمرانی در معامله قرن بالا است، مثل احداث زیربناهای مختلف از جمله فرودگاه، بندر و شهرک‌های مسکونی و ایجاد اشتغال. این امر، ممکن است بعضی از طرف ها را حتی در لبنان، اردن و فلسطین برای موافقت با معامله قرن تحریک کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha