سید عباس صالحی چهارشنبه شب در حاشیه حضور در سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و تماشای نمایش «صدمین سالگرد فتح گریه» به کارگردانی مهرداد علیپور اثری از گچساران با حضور در جمع خبرنگاران درباره ماجرای انصراف برخی هنرمندان از حضور در جشنواره های فجر تصریح کرد: مهم این بود که اهالی هنر دچار انشقاق نشوند. این که در حال حاضر جشنواره تئاتر فجر با حضور پررنگ استان های مختلف و بدون اختلاف و ایجاد نزاع درونی پیش رفته، مطلوب است.
وی افزود: اختلاف سلیقه به تبع وجود دارد اما خوشحالیم که اجرای نمایش های خوبی را اکنون در جشنواره شاهد هستیم و به همه سلیقه ها نیز احترام می گذاریم. ممکن بود هر موضع گیری به عدم نتیجه گیری منجر شود و ما بیشتر به نتیجه فکر می کردیم.
هنرهای نمایشی نباید مورد غفلت قرار گیرد
صالحی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بودجه تئاتر با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در نشستی با هنرمندان این حوزه اظهار داشت: بودجه هنرهای نمایشی بودجه اندکی است و این نگاه ویژه مقام معظم رهبری می تواند به کمک حوزه هنرهای نمایشی بیاید.
وی ابراز امیدواری کرد تا به عنوان مسئولان دولتی از هنر نمایشی کشور حمایت شود لذا هنرهای نمایشی به طور خاص جایگاهی دارد که نباید و نمی تواند مورد غفلت قرار گیرد.
ایجاد امکانات برای برگزاری جشنواره های بدون دغدغه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره همزمانی جشنواره های تئاتر و فیلم فجر خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که با همه شرایط موجود امکانی فراهم کنیم هنرمندان بدون دغدغه در جشنواره ها حضور پیدا کنند. البته در حال حاضر همزمانی جشنواره ها بیشتر به تئاتر و سینما مربوط است.
به گفته وی البته در ایام دهه فجر باید پاره ای از اتفاقات فرهنگی و هنری همزمان شوند و بروندادهای فرهنگی و هنری انقلاب را یکجا شاهد باشیم.
تاکید بر همدلی هنرمندان و شفاف سازی مالی
عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اهمیت همدلی هنرمندان گفت: تمام تلاش ما این است که اهالی فرهنگ و هنر کنار هم باشند و همه با جدیت این مسیر را پیش ببرند. از همه حوزه ها از جمله هنرهای نمایشی خواستیم تا سلیقه ها را بر قوانین حاکم نکنند. همچنین دقت گروه های بررسی کننده بر این بود که مسیر اعتدال و میانه روی با رعایت قانون حفظ و سلیقه ها هم در نظر گرفته شود.
صالحی با اشاره به شفاف سازی مالی جشنواره ها بعد از برگزاری شان اظهار داشت: دستورالعمل این است که رویدادها تا سه ماه بعد از برگزاری از نظر مالی شفاف سازی شوند. کمیته و کارگروهی به این امر به طور جدی ورود کرده است. شما نیز به عنوان رسانه از ما پیگیری و مطالبه کنید.
سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در یک نگاه
سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز پنجشنبه ۱۰ بهمن ماه فعالیت خود را آغاز کرده است و شامگاه ۲۱ بهمنماه به کار خود پایان خواهد داد.
فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه سال جاری منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش های صحنهای، نمایشهای خیابانی، دیگرگونههای اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامهنویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، کارگاهها و نشستهای تخصصی و بخش به علاوه فجر به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.
بر همین اساس آثار پذیرفته شده در بخش پوستر و عکس تئاتر در نمایشگاه لحظه قطعی از ۵ تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری در خانه هنرمندان ایران برپا و ۵۹ عکس از ۴۹ عکاس و ۶۰ پوستر از ۳۵ طراح به نمایش گذاشته شده است.
بعد از حواشی انصراف ها نیز از ۳۰ اثر بخش رقابتی ۲۲ نمایش و از ۲۷ اثر بخش غیررقابتی ۱۵ اجرا در جشنواره حضور دارند.
همچنین از هفت اثر بخش بین الملل شش اثر اجرا خواهند داشت. در این میان دو اثر سردار پرچم دار و #همه همدردیم به بخش های نمایش های خیابانی و دیگرگونه های اجرایی و در بخش رادیو نمایش نیز یک اثر با عنوان سردار عشق به ۱۰ نمایش قبلی اضافه شده است که این سه نمایش جدید به گرامیداشت سردار شهید قاسم سلیمانی و جانباختگان سانحه هوایی (سقوط هواپیمای ایران- اوکراین) اختصاص دارد.
نظر شما