رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری گفت:«کیت تشخیص میکروبی انتروباکتریاسهها و دیگر گرم منفیها»، «سامانه هوش ابزار»، «سوهان برقی دندان اسب» و «ترکیب اصلاحکننده آب مورداستفاده در محلولپاشی کشاورزی» از جمله این محصولات فناورانه است.
اسماعیل پیرعلی روز شنبه در آیین رونمایی از این طرحها افزود:«کیت تشخیص میکروبی انتروباکتریاسهها و دیگر گرم منفیها»، از ۲۰ تست بیوشیمیایی استاندارد تشکیل شده است که میتواند در عرض ۱۸ تا ۲۴ ساعت باکتریهای انتروباکتریاسه و اغلب باکتریهای گرم منفی را تشخیص دهد.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری ادامه داد:این تست میتواند در زمینه تشخیص بیماریهای عفونی و باکتریهای صنعتی کاربرد داشته باشد.
به گفته وی،«سامانه هوش ابزار» با پردازش متون وبسایت مورد نظر (یا متن محتوایی سایت یا کامنتهای کاربران) توانایی تشخیص حالت احساسی متن یا دیدگاههای کاربران را دارد.
پیرعلی افزود: «سوهان برقی دندان اسب» نیز میتواند جوابگوی نیاز داخل باشد و از واردات سوهان دندان اسب جلوگیری کند. درحال حاضر سوهان کشیدن دندان اسب با وجود اهمیت بالای آن درکشور ما به خوبی و در مدت زمان استانداردآن انجام نمیشودکه علت آن به خاطر هزینه بالایی است که دامپزشک ودامدار بابت خرید سوهان باید بپردازند.
به گفته وی، این سوهانها هم اینک در انحصارکشورهایی همچون آمریکا، انگلیس، ایتالیا وآلمان است و به خاطرتحریمهای موجود از طرف این کشورها هزینه تهیه این آن چندین برابر شده است از همین رو نیاز به ساخت سوهان دندان اسب با ویژگی جدید در کشور احساس شد.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری گفت:«ترکیب اصلاحکننده آب مورداستفاده در محلولپاشی کشاورزی»، این محصول نقش مهمی در افزایش راندمان سمپاشی و محلول پاشی دارد.
پیرعلی یادآور شد: ترکیب اصلاحکننده pH و کشش سطحی با تنظیم و نمایش اسیدیته مناسب و کاهش کشش سطحی آب باعث افزایش پایداری سموم و ترکیبات تغذیهای در مخزن سمپاش، افزایش خاصیت ترکنندگی سطح برگ و افزایش راندمان جذب ترکیبات از طریق برگ گیاهان و کاهش میزان مصرف سموم و نهادهها میشود.
به گزارش ایرنا، دیدار از طرح توسعه مرکز رشد واحدهای فناور از دیگر برنامههای سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به این استان است.
این طرح با حمایت ۵ میلیارد ریالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال ۱۳۹۷ در زمینی به مساحت یک هزار متر مربع آغاز شد و در سالجاری با استقرار ۲۵ واحد فناور به بهرهبرداری رسیده است.
به گزارش ایرنا، هم اینک ۱۳۰ شرکت دانشبنیان، هسته رشد و شرکت فناور در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری فعال است که از این تعداد ۶۳ شرکت تاکنون موفق به تجاریسازی ایدههای خود شده و محصولات خود را در بازارهای داخلی و خارجی به فروش رساندهاند.
طی سالهای اخیر بیش از ۲۶۰ دانش فنی در این استان تولید، بیش از ۱۰۰ دانش فنی تجاریسازی و ۱۰۰ اختراع از سوی شرکتهای دانش بنیان، فناور و هستههای رشد این استان ثبت شده است.
نظر شما