حسن خانجانی روز دوشنبه در همایش ارشادی توجیهی نامزدهای انتخاباتی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون زمان تبلیغات انتخاباتی مشخص شده است و باید در این زمان نسبت به تبلیغ اقدام کرد.
وی اضافه کرد: برخی از داوطلبان پیش از زمان تعیین شده اقدام به دادن شام و نهار می کنند که این اقدام آنها تخلف محسوب شده و علاوه بر داوطلب با مالک رستوران و هتل هم برخورد می شود.
دادستان عمومی و انقلاب همدان بیان کرد: حتی تبلیغ در حسینیه ها نیز تخلف محسوب می شود و در این راستا یکی از داوطلبان اقدام به برگزاری مراسمی در حسینیه بختیاری های شهر همدان کرده بود که با او نیز برخورد قانونی صورت گرفت.
خانجانی بیان کرد: این داوطلب مدعی بود که خارج از حوره انتخابیه اقدام به برگزاری مراسم کرده است در حالیکه اگر در هر نقطه دیگر از کشور هم این مراسم را برگزار کند هم مصداق تبلیغ زودهنگام را دارد
وی بیان کرد: برخی داوطلبان نمایندگی اقدام به دادن شام و نهار یا کمک به خیریه ها و هیات های مذهبی می کنند چرا این افراد پیش از اعلام حضور در رقابت انتخاباتی این کمک ها را نمی کردند؟ این کار مصداق فریب و دروغ گفتن به مردم است.
دادستان عمومی و انقلاب همدان اظهار داشت: در قانون ابعاد و اندازه پوسترهای و بنرهای تبلیغی مشخص شده است و این موضوع علاوه بر داوطلبان نمایندگی مجلس به چاپخانه داران نیز ابلاغ شده که در صورت بی توجهی با مسوول چاپخانه هم برخورد صورت می گیرد.
خانجانی بیان کرد: طبق ماده ۶۵ قانون مجازات شدیدی نظیر ۲ سال حبس، شلاق تا ۷۴ ضربه، جریمه تا هشت میلیون تومان و محرومیت از حقوق اجتماعی برای داوطلبان نمایندگی، هواداران و اطرافیان آنها و روسای ستاد و اعضای ستاد انتخابات در صورت ارتکاب تخلف پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: همچنین طبق ماده ۶۵ تخلف های انتخاباتی علاوه بر فضای حقیقی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیز جرم محسوب می شود در حالیکه پیشتر خلاء قانونی در این باره وجود داشت.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان همدان اظهار داشت: چنانچه مدیر اجرایی در یک مراسم اقدام به تمجید از فعالیت نماینده کنونی کند این کار نیز مصداق استفاده از ابزار و امکانات برای تبلیغ و جرم محسوب می شود.
خانجانی تاکید کرد: افرادی که برای حضور در مجلس شورای اسلامی اعلام آمادگی کرده و قصد ورود به خانه ملت و قانونگذاری دارند در گام نخست باید خودشان قانونمدار باشند و به مردم هم نشان بدهند که در صورت ورود به مجلس شورای اسلامی به اصول و موازین الهی و حقوقی توجه می کنند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به سیاست های کلی انتخابات توسط داوطلبان گفت: طبق ماده پنج سیاست های کلی انتخابات هرگونه تخریب، تهدید، تطمیع، فریب و وعدههای خارج از اختیارات قانونی و هرگونه اقدام مغایر امنیت ملی نظیر تفرقه قومی و مذهبی در تبلیغات انتخاباتی ممنوع است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان ادامه داد: همچنین استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و تبلیغاتی توسط نامزدها و احزاب ممنوع بوده و دستگاه های مسوول باید به موقع با این موضوع برخورد کنند.
رییس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فرماندهی انتظامی استان همدان نیز گفت: نیروهای نظامی در جریان تبلیغات انتخاباتی و انتخابات مسوولیت حفظ امنیت شعب اخذ رای و صندوق ها را عهده دار هستند که انتظار می رود ستادهای تبلیغاتی و نماینده داوطلبان در شعب اخذ رای همکاری لازم را با پلیس داشته باشد.
سرهنگ احمد رحیمی اضافه کرد: برپا کردن ستادهای انتخاباتی در برخی از مکان ها و معابر مشکلاتی را برای نظم و امنیت و تردد شهروندان ایجاد می کند که این موضوع در شورای تامین مطرح و تصمیم لازم اتخاذ شده است.
وی بیان کرد: به طور حتم در این قبیل محل ها امکان استقرار ستاد انتخابات نیست همچنین اگر محلی که پیشتر ممنوعیتی در ایجاد ستاد انتخاباتی نبوده شاهد بروز مشکلاتی باشیم این موضوع نیز در شورای تامین و شورای قضایی بررسی و تعیین و تکلیف می شود.
سرهنگ رحیمی با ارائه شماره هایی در اختیار داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی از آنها و اعضای ستاد انتخاباتی آنها خواست در صورت بروز هر گونه مشکل و ابهامی با تماس به این شماره ها پلیس اطلاعات را در جریان قرار دهند.
نظر شما