حجت الاسلام احمد مروی روز چهارشنبه در نشست مدیران مدارس علمیه خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی در مشهد افزود: روحانیت در طول تاریخ همیشه انقلابی و مردمی بوده است و نباید برای قضاوت در باره روحانیت فقط یک مقطع خاص را در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه روحانیت به خاطر حضور در مسایل اجتماعی، سیاسی و حاکمیتی باید آفتها را نیز شناسایی کند ادامه داد: هر جریان و حرکت اجتماعی و سیاسی آفت دارد که باید آفات را شناسایی کرد و ازبین برد.
وی گفت: روحانیت اگر جریان خنثی و بیخاصیتی بود نفوذ پیدا نمیکرد، با این وجود نقش روحانیت به خوبی برای مردم تبیین نشده است.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت انقلابی بودن حوزه های علمیه افزود: انقلابی بودن به معنی سیاستزدگی و در اختیار جریانات سیاسی قرار گرفتن نیست. حوزه انقلابی باید به روز باشد و به شبهات و اشکالات پاسخ دهد. امروز ولایت فقیه که اساس جمهوری اسلامی است مورد هجوم شبهات مختلف است و حوزه باید نسبت به این موضوع وارد شود.
وی ادامه داد: لعن، طرد و تکفیر جواب نمیدهد، حوزه انقلابی باید بتواند شبهات امروز را بر اساس مبانی فقهی و روایی پاسخ دهد تا نظام اسلامی از نظر تئوری و مبانی در اذهان مردم سوال و اشکال نداشته باشد. جامعه باید توجیه باشد و مبانی نظام را بداند.
وی با اشاره به جنایات داعش در عراق و سوریه گفت: داعش میخواست سوریه، عراق و بعد از آن لبنان و ایران را بگیرد. فیلمبرداران و عکاسان اروپایی و آمریکایی کشتار و جنایات آنها را بازنشر میکردند که اسلام و مسلمانان را بدنام کرده و ذهن و فکر مردم جهان را برای جنگ با مسلمانان آماده و اسلام را به کلی حذف کنند.
حجت الاسلام مروی افزود: اگر تیزبینی و هوشیاری رهبر معظم انقلاب و جبهه مقاومت اسلامی نبود نقشه آنها خنثی نمیشد.
وی همچنین با اشاره به انتخابات اسفند ماه اظهار داشت: حوزه علیمه و روحانیت باید با روشنگری و هدایت، معیارها را به جامعه ارائه کند. ما نمیتوانیم از طرف مردم تصمیم بگیریم و نباید دنبال این باشیم که مردم در مصادیق به آنچه میگوییم عمل کنند. اگر هم در انتخاب خود خطا کردند اشکال ندارد بالاخره در آزمون و خطا به بلوغ میرسند.
وی گفت: هر جا نیروهای مومن، متدین، متعهد، دلسوز، کارآمد، انقلابی و خداترس بودند پیشرفت کردیم که نمونه آن در دفاع مقدس است.
نشست مدیران حوزههای علیمه استانهای خراسان با حضور ۱۷۰ زن و مرد تا فردا در مدرسه سلیمانیه مشهد ادامه دارد.
حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و ۴۰هزار طلبه در ۱۶۹ مدرسه علمیه تحت نظر ۲ هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است.
هم اکنون افزون بر ۴۰ جلسه درس خارج و ۴۰۰ جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است.
نظر شما