«ینس استولتنبرگ» در نشست خبری در بروکسل تصریح کرد که این سازمان به تمامیت ارضی و حاکمیت عراق احترام گذاشته و هم کنون با دعوت دولت عراق در آنجا حضور دارد.
وی مدعی شد که ناتو تنها تا زمانی که این دعوت برقرار باشد، به حضور خود ادامه خواهد داد.
دبیر کل ناتو در ادامه اظهار کرد که حضور ناتو در عراق، تنها به منظور کمک و افزایش توانایی ارتش عراق برای مبارزه با تروریسم و بی ثباتی است و تا جایی ادامه خواهد داشت که نیروهای مسلح عراق دیگر به ما احتیاج نداشته باشند. وی همچنین از شجاعت و پایداری مردم عراق در مبارزه با تروریسم تمجید کرد.
استولتنبرگ، هدف ناتو در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را مبارزه با تروریسم و بی ثباتی عنوان کرده و به همکاری با اردن و تونس در این زمینه ها اشاره کرد.
وی همچنین افغانستان را به عنوان یکی از موضوعات این نشست معرفی کرده و گفت؛ ناتو از تلاشهای آمریکا در گفت وگوهای صلح با طالبان حمایت می کند.
دبیرکل ناتو افزود: طالبان باید اراده و توانایی خود برای کاهش خشونت ها را نشان بدهد.
وی با بیان اینکه آنها هرگز نمیتوانند در صحنه نبرد پیروز شوند، خاطر نشان کرد؛ پس به نفع آنهاست که وارد مذاکره شوند.
استولتنبرگ در ادامه، دوباره تأکید کرد که ناتو فقط به دعوت دولت عراق در آنجا حضور دارد و بلافاصله یادآوری کرد که در نشست امروز، همه اعضا با افزایش حضور ناتو در عراق موافقت کردند. وی مدعی شد که ناتو گفت وگوهای خوبی با دولت عراق در این زمینه داشته است.
وی همچنین تأکید کرد که ناتو به عنوان یک ائتلاف نظامی در نقاط مختلف جهان در حال اجرای عملیات نظامی بوده و این برای یک نهاد مسلح، طبیعی است.
دبیر کل ناتو گفت: با این حال، ناتو به منظور حفظ امنیت نیروهای خود، آنها را از عراق خارج کرده و برنامه آموزش نیروهای عراقی را معلق کرده بود.
وی در ادامه عنوان کرد که ناتو تصمیم دارد علاوه بر نیروی نظامی، ابعاد سیاسی خود را نیز گسترش دهد و در این زمینه از همه ابتکارات برای افزایش توان سیاسی خود استقبال خواهد کرد.
در زمینه افغانستان، وی مدعی شد که پیشرفتهای زیادی در آنجا صورت گرفته؛ تا جایی که حضور ناتو از صد هزار نیروی عملیاتی به ۱۶ هزار نفر کاهش یافته است. دبیر کل ناتو دلیل این کاهش را سپرده شدن کارها به نیروهای آموزش دیده افغان دانست که به گفته وی، اکنون حرفهایتر شدهاند.
استولتنبرگ در پایان با ابراز نگرانی از وضع ادلب در سوریه، عنوان کرد؛ ناتو از دولت سوریه که توسط روسیه حمایت می شود، خواسته است بسرعت به عملیات نظامی علیه غیرنظامیان خاتمه داده و به گفت وگوهای صلح به رهبری آمریکا باز گردد. استولتنبرگ همچنین حمایت ناتو از ترکیه به عنوان یک کشور عضو را مورد تأکید قرار داد.
به نظر می رسد اکنون و پس از فداکاری های مردم عراق در مبارزه با داعش و از بین رفتن خطر آن، ناتو که زمانی برنامه های خود را معلق و تعداد نیروها را کاهش داده بود، مایل به افزایش حضور خود در عراق شده است.
نظر شما