شبکه خبری "ایندیا تودی" روز جمعه با اعلام این خبر افزود : مقامات هندی اعلام کردند که سفرای خارجی در دیدار با مقامات محلی از وضعیت امنیتی در کشمیر آگاهی می یابند.
طاهر قدیری سفیر افغانستان در حساب توئیتری خود نوشت: ما در مسیر خود از فرودگاه به سوی شهر سرینگر متوجه شدیم که مدارس و مغازه ها در حال انجام فعالیت روزانه خود بودند.
اما این اظهارات در واقع بر خلاف بسته بودن مدارس و دانشگاه ها در کشمیر به دلیل فرا رسیدن فصل زمستان و آغاز تعطیلات زمستانی است.
اف اس لوتفه سفیر مکزیک در هند هم گفت: ما از وضعیت منطقه کشمیر با خبر شدیم. به نظر می آید وضعیت عادی در حال بازگشت به کشمیر است. هنوز مشکلاتی در کشمیر وجود دارد اما اراده برای بهبود وضعیت آن است .
در همین حال تعداد دیگری از سفرای خارجی وضعیت جامو و کشمیر را غیر قابل قبول دانسته و اعلام کردند که این وضعیت باید هرچه زودتر بهبود یابد.
ادامه بازداشت رهبران کشمیری
سفر سفرای خارجی به کشمیر در حالی اتفاق می افتد که مقامات هندی بازداشت رهبران کشمیری از جمله محبوبه مفتی و عمر عبدالله سروزیران سابق جامو و کشمیر را بر اساس قانون امنیت عمومی تمدید کردند. رهبران سیاسی کشمیر بیش از شش ماه است که در بازداشت یا حصر خانگی قرار دارند.
التیازه مفتی فرزند محبوبه مفتی در حساب توئیتری خود نوشت: امیدوارم هیات سفرای خارجی و مقامات اروپایی اقدامات دولت هند در کشمیر مبنی بر قطع اینترنت از تاریخ ۵ ماه اوت، ضررهای اقتصادی مردم کشمیر، ممنوعیت فعالیت رسانه های محلی و غیره را مورد توجه قرار دهد. وضعیت عادی در کشمیر هنوز برقرار نشده است.
این دومین گروه از سفرای خارجی در هند است که از منطقه جامو و کشمیر دیدار می کنند. در ماه ژانویه نیز یک هیات ۱۷ نفره از سفرای خارجی از کشمیر دیدار کرده بودند.
پیش از آن ۲۵ عضو پارلمان اروپا به کشمیر سفر کردند.
درخواست سناتورهای آمریکایی برای بررسی وضعیت کشمیر و حقوق اقلیت ها در کشمیر
نشریه " تایمز او ایندیا" در گزارشی جداگانه نوشت: پیش از آغاز سفر دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا به هند، گروهی از سناتور های آمریکایی در نامه ای به مایک پامپئو وزیر امور خارجه این کشور، خواستار بررسی وضعیت کشمیر و حقوق اقلیت ها در هند شدند.
در نامه سناتور های آمریکایی آمده است: با گذشت بیش از شش ماه از لغو امتیازات خاص و خودمختاری جامو و کشمیر از سوی دولت هند، خدمات اینترنت در این منطقه همچنان قطع است. هند هم اکنون طولانی ترین قطعی اینترنت را در یک کشور دموکراتیک وضع کرده است. این اقدام ارائه خدمات بهداشتی و درمان، تجارت و آموزش را برای هفت میلیون نفر با مشکل مواجه کرده است. صدها نفر در کشمیر از جمله رهبران کشمیری همچنان در بازداشت به سر می برند.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا قرار است در تاریخ ۲۴ و ۲۵ ماه فوریه به هند سفر کند. وی به دو شهر دهلی نو و احمد آباد در ایالت گجرات سفر خواهد کرد.
نخست وزیر هند ۵ اوت(۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیرمنقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
دولت پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی و بند ۳۵ قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.
همچنین دولت هند به منظور جلوگیری از ناآرامی ها و اعتراضات بیش از ۹ هزار نیروی امنیتی و نظامی را به کشمیر منتقل کرد.
از آن زمان تاکنون محدودیت های کشمیر مانند منع رفت و آمد، احیای بخشی از خدمات تلفن ثابت و تلفن های همراه به صورت مرحله ای کاهش یافته اند.
نظر شما