به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، وی در سخنانی در کاخ بیت الوسط در غرب بیروت گفت: اسکان دایم پناهندگان فلسطینی و پناهجویان سوری در لبنان برخلاف مفاد قانون اساسی این کشور و نیز قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه ۱۴۹ است که خواهان بازگشت پناهندگان به کشورشان شده است.
۵۰۰ هزار فلسطینی از جمله طرفداران جنبش ملی آزادیبخش فلسطین (فتح) و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در اردوگاههای رشیدیه، عین الحلوه و المیه و میه در جنوب، صبرا، شاتیلا وبرج البراجنه در مرکز، الجلیل در شرق ، البداوی و البارد در شمال لبنان زندگی می کنند.
اردوگاه رشیدیه در صور در سال ۱۹۸۲ میلادی و در حمله نیروهای رژیم صهیونیستی به لبنان ویران شد و شمار فراوانی از فلسطینیان ساکن در آن - پس از رویارویی با صهیونیست ها با سلاح آرپی جی – به شهادت رسیدند.
سعد حریری در این مراسم تاکید کرد: محتوای طرح معامله قرن هم پذیرفتنی نیست و احزاب و گروه های لبنانی و برخی کشورهای عربی آن را رد کرده اند.
این طرح که هشتم بهمن ماه در واشنگتن رونمایی شد، منطق قطعنامه ها و قوانین جهانی، سازمان ملل متحد، طرح "دو دولت"، اعلان قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین، عقب نشینی رژیم اسراییل تا مرزهای ۱۹۶۷ میلادی و الزام این رژیم به از بین بردن شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری رود اردن را زیر پا گذاشت.
کشورهایی که به طور مستقیم از طرح معامله قرن زیان می بینند فلسطین، سوریه، اردن و لبنان هستند. این طرح، قدس و بخشی از منطقه کرانه باختری در فلسطین، منطقه جولان در سوریه، منطقه غور در اردن و منطقه مزارع شبعا درجنوب لبنان را در اختیار رژیم اسراییل قرار داده است.
هم چنین پناهندگان فلسطینی حق بازگشت به سرزمین خود را ندارند و باید در کشورهای میزبان، اسکان دایم بگیرند. معامله قرن می خواهد که این پناهندگان را به شهروندان سوری، اردنی و لبنانی تبدیل کند.
حجم پیشنهادهای مالی وعمرانی در معامله قرن بالا است، مثل احداث زیربناهای مختلف از جمله فرودگاه، بندر و شهرکهای مسکونی و ایجاد اشتغال. این امر، ممکن است بعضی از طرف ها را حتی در لبنان، اردن و فلسطین برای موافقت با معامله قرن تحریک کند.
سعد حریری با اشاره به سالروز ترور پدرش گفت: ترور رفیق حریری نقطه عطفی در تاریخ لبنان است و پس از ۱۵ سال بار دیگر این کشور در یک پیچ تاریخی مهم قرار گرفته است.
وی افزود: ظرف سه ماه گذشته بارها شنیدم که برخی می گویند رسالت و ماموریت جریان المستقبل که یادگار رفیق حریری است پایان یافته و عربستان ، آمریکا، چین، روسیه و دیگر کشورهای جهان این جریان را نمی خواهند و آنان خواهان بسته شدن درهای بیت الوسط به عنوان مرکز جریان یاد شده هستند.
رهبر جریان المستقبل خطاب به حاضران در مراسم تاکید کرد: این جریان اعتدال گرای عربی و لبنانی، برخلاف نظر حسودان، در قلب های شما و دیگر طرفدارانش باقی می ماند ودرهای بیت الوسط هرگز بسته نخواهد شد.
سعد حریری خاطرنشان کرد: بیشتر لبنانی ها اکنون از پیامدهای بحران معیشتی و اقتصادی و بحران سوخت و کمبود برق و گرانی و تورم در رنج هستند حال آن که وضعیت در زمان نخست وزیری رفیق حریری این گونه نبود.
وی با بیان ای که راه حل اساسی این بحران ها، برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی است، اضافه کرد: چهار ماه پیش با آغاز جنبش اعتراضی ، بخاطر اجتناب از درگیری مذهبی و طایفهای، جلوگیری از ناامنی و برای حمایت از لبنان از قدرت کناره گرفتم. اما پیش از استعفا راه را برای ریاست جمهوری سلیمان فرنجیه رهبر جریان مسیحی «المَرَده» آماده کردم اما هم پیمانانش مانع شدند.
خام «نازک حریری» همسر رفیق حریری نیز جمعه شب گفت: وی همه را به تسامح و گفت وگو، دفاع از وطن و حفظ وحدت ملی، زندگی مسالمت آمیز و برقراری ثبات و امنیت لبنان دعوت می کرد.
به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، نازک حریری در آیین سالروز ترور رفیق حریری افزود: جهد و کوشش همسرم این بود که مردم لبنان متحد باقی بمانند و امیدشان به آینده را از دست ندهند.
«رفیق حریری» در ۲۵ بهمن ۱۳۸۳ خورشیدی در انفجاری بزرگ در غرب بیروت به همراه ۱۷ تن دیگر ترور و کشته شد و بیشتر لبنانی ها نیروهای امنیتی دولت پیشین سوریه را به دست داشتن در این ترور متهم کردند.
نظر شما