ناصر مطیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره افزایش تعداد خوابگاه های دانشجویی، اظهار داشت: طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، اگر دانشگاه ها از وام بانکی برای ساخت خوابگاه استفاده کنند، به منظور تشویق آنها دو اقدام از سوی صندوق رفاه دانشجویان صورت می گیرد.
وی در این خصوص توضیح داد: در اقدام نخست، صندوق رفاه دانشجویان مابهتفاوت یارانه سود و کارمزد دانشگاه ها را می پردازد و دانشگاه ها فقط اصل وام را با سه تا چهار درصد سود به بانک پرداخت می کنند.
مشاور وزیر علوم در توضیح دومین بسته حمایتی از دانشگاه ها اظهار داشت: این صندوق به مدت پنج سال تا ۱۰۰ درصد اجاره بهای خوابگاه ها را که دانشجویان به صندوق رفاه پرداخت می کنند، به دانشگاه ها برمیگرداند تا این مراکز آموزش عالی امکان پرداخت اقساط خود را داشته باشند.
مطیعی درباره تعداد خوابگاه هایی که امسال ساخته شد، خاطرنشان کرد: در سال جاری حدود ۱۲ هزار مترمربع در قالب ۵۹ خوابگاه با ظرفیت های کم و زیاد به تعداد خوابگاه ها افزوده شد.
به گفته رییس صندوق رفاه دانشجویان، بخشی از این خوابگاه ها از طریق ساخت و ساز و تعدادی دیگر به صورت استیجاری در اختیار دانشجویان قرار گرفته است.
وی با اشاره به وضعیت فعلی خوابگاه های دانشجویی اظهار داشت: بیش از هزار واحد خوابگاهی در سطح دانشگاه های کشور با بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع فضا در حال خدمات رسانی به دانشجویان است.
مطیعی گفت: از این تعداد خوابگاه، ۵۰ درصد به دانشجویان دختر و ۵۰ درصد به دانشجویان پسر اختصاص دارد. همچنین حدود ۱۷۷ هزار و ۶۰۰ دانشجو در این خوابگاه ها سکونت دارند که البته کیفیت این سراهای دانشجویی در شرایط فعلی متفاوت است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در این باره خاطرنشان کرد: در برخی از دانشگاه ها و مناطقِ دارای خوابگاه کمتر، تراکم دانشجویی بیشتر است و گاه تعداد ساکنان یک خوابگاه به پنج تا ۶ نفر در یک اتاق هم می رسد؛ اما در برخی خوابگاه ها فضاها توسعه مناسبی یافته است.
مشاور وزیر علوم پیش از این، از افزایش تعداد سراهای دانشجویی در سال تحصیلی جاری خبر داده و اعلام کرده بود که در سال تحصیلی جدید حدود ۶۰ خوابگاه با ظرفیت ۱۲ هزار نفر به سراهای موجود دانشجویی اضافه شده است.
همچنین بر اساس اعلام مجتبی صدیقی، رییس سازمان امور دانشجویان، در حال حاضر بیش از ۴۵۰ خوابگاه دارای ساختمان با عمر بالای ۲۰ سال در کشور وجود دارد که نیازمند نوسازی و ارتقای سطح است.
طبق آمارها، حدود ۴۰ درصد دانشجویان از خوابگاهها استفاده می کنند که این آمار در شهرهای با موقعیت جغرافیایی مختلف به ۶۰ درصد میرسد.
تهران- ایرنا- رییس صندوق رفاه دانشجویان از ارائه دو بسته حمایتی به دانشگاهها برای ساخت خوابگاههای دانشجویی خبر داد.
اخبار مرتبط
-
رییس صندوق رفاه دانشجویان خبر داد:
سهم ۳۰ درصدی خیرین در ارتقای خوابگاههای دانشجویی
تهران- ایرنا- رییس صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به مشارکت خیرین در اجرای طرح ملی ارتقای خوابگاههای…
-
رییس صندوق رفاه دانشجویان:
خیرین در بهسازی خوابگاهها مشارکت میکنند
تهران- ایرنا - رییس صندوق رفاه دانشجویان از اجرای طرح ارتقای سطح کیفی خوابگاهها با مشارکت…
نظر شما