شرکت نفت دولتی عربستان (آرامکو) اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از دیروز ( یکشنبه ) افزایش یافته است. انتشار این خبر در عربستان با موج اعتراض مردم در شبکه های اجتماعی همراه شد.
بر اساس اعلامیه شرکت آرامکو قیمت هر لیتر بنزین معمولی ۱.۵۵ ریال سعودی و هر لیتر بنزین سوپر ۲.۱۱ ریال سعودی تعیین شده است.
شرکت آرامکو فاش کرد که مدت بازنگری دوره ای نرخ بنزین از ماه فوریه جاری به جای هر سه ماه یک بار ، ماهانه تعیین خواهد شد.
بر اساس اعلامیه فوق این اقدام در چارچوب اصلاح نرخ فرآورده های نفتی و آب آشامیدنی اتخاذ شده است . این در حالی است که نرخ بنزین در عربستان با توجه به تغییرات پیش آمده در نرخ نفت صادراتی عربستان به بازارهای جهانی قابل تغییر است.
پس از انتشار خبر بیانیه آرامکو موجی از مخالفت با افزایش نرخ ها در پایگاه های ارتباط اجتماعی و فضای مجازی در عربستان به راه افتاد.
کاربران شبکه های اجتماعی در عربستان هشتگی با عنوان « # بنزین _السعودیه» به راه انداختند و این هشتگ در صدر هشتگ ها در عربستان قرار گرفت و بیش از ۵۰ هزار توئیت به دست آورد و کاربران طی آن به افزایش نرخ بنزین اعتراض کردند.
در همین رابطه « رضا » یکی از کاربران فضای مجازی گفت: آنها با این اقدام هموطنان ما را فریب می دهند. آنها به طور مرتب نرخ بنزین را ۵ تا ۶ هلاله افزایش می دهند و گاهی فقط دو هلاله کم می کنند. (هر ریال عربستان به ۱۰۰ هلالة تقسیم میشود و هر ۵ هلالة برابر با یک قرش است) قیمت هر لیتر بنزین ۱.۳۷ ریال سعودی بود و سپس تا ۱.۵۵ افزایش یافت و به عبارت دیگر ظرف یک سال ۱۸ هلاله یعنی ۱۳ درصد افزایش یافت.
« عزیز » یکی دیگر از کاربران اجتماعی نیز در توئیت خود نوشت : من مشکلی ندارم که نرخ بنزین افزایش پیدا کنه و با نرخ جهانی آن برابری کند اما ما چرا فقط در قیمت ها خود را با سایرکشورها مقایسه می کنیم . قیمت بنزین را بالا ببر اما همانند آنها جایگزین هایی در اختیارم قرار بده . برایم مترو و اتوبوس رانی و ایستگاه های تمیز مهیا کن .
اتباع عربستان به دلیل ممنوع بودن برگزاری تظاهرات یا راهپیمایی علیه تصمیمات حکومتی عموما انتقادهای خود را در شبکه های اجتماعی مطرح می کنند هر چند در صورتی که از سوی گروههای سایبری دولتی شناسایی شوند مجازات سنگینی در انتظار آنان خواهد بود.
عربستان که طی سال های اخیر به دلیل ریخت و پاش های خاندان سلطانی به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد این کشور و ماجراجویی های خارجی با کسر بودجه شدیدی روبرو شده است ناچار به افزایش قیمت کالاها و خدمات دولتی شده است و همین امر اعتراضات در این کشور ثروتمند را دامن زده است .
یکی از دلایل کسری بودجه دولت سعودی طی 5 سال گذشته حمله نظامی ریاض به کشور فقیر یمن بوده است . برخی گزارشها هزینه روزانه این جنگ را تا 200 میلیون دلار برآورد کرده اند. علاوه بر این دستیابی یمنی ها به فنآوری های پیشرفته نظامی از جمله ساخت هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های دوربرد و هدف قرار گرفتن مراکز اقتصادی دولت عربستان از سوی ارتش و کمیته های مردمی یمن با استفاده از سلاح های جدید موجب شده است تا سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این کشور با تردیدهای جدی مواجه شوند.
عربستان سعودی بزرگ ترین صادرکننده نفت در جهان پیشتر اعلام کرد که بودجه سال ۲۰۲۰ این کشور با ۱۸۷ میلیارد ریال سعودی کسری مواجه است که پس از بودجه سال ۲۰۱۹ تورم زاترین بودجه در تاریخ عربستان به شمار می رود.
نظر شما