شرایط مردم یمن به دلیل تجاوز و بمباران همه روزه متجاوزان در کنار تحریم همه جانبه این کشور هر روز ابعاد تازه و گسترده ای به خود می گیرد و مردم مسلمان و مظلوم این کشور هر روز با مشکلات جدیدی روبه رو می شوند، که البته کودکان یمنی در کنار زنان این کشور تاکنون بیشترین آسیب را در اثر این تجاوز دیده اند.
در حالی که رزمندگان یمنی هر روز پیروزی ها و موفقیت های جدیدی در جبهه های مختلف یمن در مقابله با متجاوزان و جنگ رودررو کسب می کنند، اما این امر از آسیب زنان و کودکان مظلوم یمنی نمی کاهد.
یکی از مشکلات یمنی ها به ویژه کودکان این کشور در پنج سال گذشته شرایط وخیم پزشکی و بهداشتی آنها می باشد به حدی که وزیر بهداشت یمن روز گذشته (یکشنبه) با تاکید در این زمینه اعلام کرد که سالانه ۵۰ هزار کودک شیرخواره یمنی به سبب کمبود خدمات پزشکی جان خود را از دست می دهند.
شرایط بغرنج کودکان یمنی و کشته شدن بسیاری از والدین آنها در اثر بمباران و یا دیگر حوادث جنگ تحمیلی به این کشور به حدی شده که "طه المتوکل" وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن گفته که نیاز فوری به دست کم هزار پرورشگاه و محل نگه داری اطفال برای نجات جان کودکان شیرخوار دارد.
وی از همه سازمان های منطقه و بین المللی خواست که به مسئله تامین خدمات اساسی برای اطفال یمن از جمله فراهم شدن پرورشگاه ها برای کاهش دردهای آنان توجه کنند.
پیش از این نیز، سازمان جهانی غذا درباره عواقب کاهش ارز داخلی یمن در برابر ارزهای خارجی بر روی زندگی شهروندان یمنی هشدار داد و اعلام کرد که این مسئله باعث گرانی مواد غذایی شده است.
به رغم محاصره همه جانبه یمن از سوی متجاوزان، این سازمان بر ضرورت ادامه ارسال کمک های انسانی به یمن در کنار تلاش های انجام شده برای تحقق صلح در یمن تاکید کرده است.
مجامع بینالمللی پیش از این بارها هشدار داده اند که گرسنگی و کمبود مواد غذایی بر اثر محاصره همه جانبه، جان ۲۲ میلیون یمنی را تهدید می کند.
بیماران یمنی نیز شرایط وخیمی را سپری می کنند به حدی که "مازن غانم" مدیر کل حمل و نقل هوایی یمن اعلام کرده که ۳۲ هزار بیمار یمنی بد حال در انتظار هماهنگی برای انتقال به خارج از این کشور برای مداوا هستند.
جنگ سعودی ها علیه یمنی ها تاکنون موجب شهادت دهها هزار کودک یمنی بی گناه شده است، اقدامی که حتی صدای سازمان های باصطلاح حقوق بشری که عموما مست دلارهای نفتی سعودی هستند را نیز درآورده است.
هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل در یمن نیز روز گذشته طی بیانیه ای کشته شدن غیر نظامیان یمنی بر اثر حملات هوایی نیروهای ائتلاف به سرکردگی عربستان را وحشتناک توصیف کرد.
این مقام سازمان ملل با اشاره به اینکه بسیاری از مردم یمن بر اثر حملات هوایی کشته می شوند، تصریح کرده که این یک فاجعه غیر قابل توجیه است.
نزدیک به پنج سال است که از تهاجم ائتلاف آمریکایی – غربی به سرکردگی عربستان به یمن آن هم به دلیل واهی بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رییس جمهوری فراری و مستعفی یمن می گذرد؛ جنگی که تاکنون جان بیش از ۱۰۰ هزار یمنی که اکثر آنها کودک و زن بوده اند را گرفته و با نابودی زیرساخت های آن، یمن را به کشوری ویرانه تبدیل کرده است.
شرایط در یمن هر روز بدتر می شود به حدی که قحطی این کشور مسلمان را فرا گرفته و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در یمن به بزرگ ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
چندی پیش بود که "سارا الزوقری" سخنگوی بخش خاورمیانه صلیب سرخ نیز اعلام کرد که جنگ در یمن بصورت گسترده ارائه خدمات درمانی به یمنیها در مناطق مختلف این کشور را تحت الشعاع قرار داده و از آغاز حملات ائتلاف عربی در سال ۲۰۱۵(ششم فروردین ۱۳۹۴) به سرکردگی عربستان، مراکز بهداشتی و کادر پزشکی یمن بیش از ۱۶۵ بار هدف حمله قرار گرفته است.
وی با بیان این که در شرایط کنونی، تنها ۵۱ درصد از مراکز بهداشتی یمن فعال هستند، افزود: در سال گذشته میلادی ۱۸ بار مراکز و کادر بهداشتی یمن هدف حملات ائتلاف قرار گرفتند که این حملات از آغاز سال ۲۰۱۹ تا آگوست (مرداد) حدود هشت مورد گزارش شده است.
سخنگوی بخش خاورمیانه صلیب سرخ با اشاره به اینکه شمار مبتلایان در یمن به بیماریهایی چون وبا، مننژیت و حصبه درحال افزایش است، اعلام کرد که نمیتوان مانع از گسترش این بیماریها شد، چرا که سیستم بهداشتی یمن توانایی مقابله با شیوع این بیماریها را ندارد.
الزوقری افزود: نبود فراوردههای بهداشتی، وسایل پزشکی، دارو و کادر درمانی، بسیاری از مراکز بهداشتی یمن را به تعطیلی کشانده است.
وی تصریح کرد: جنگ در یمن، تأسیسات زیربنایی و شبکه آبرسانی در این کشور را نیز از بین برده و موجب شده تا بیماریهای واگیردار امثال وبا، دیفتری و حصبه بار دیگر در این کشور جنگ زده شیوع پیدا کنند.
به اعتقاد تحلیلگران مسایل منطقه، جنگ خانمان سوز علیه یمن نتیجهای جز ویرانی و کشتار یمنی ها به همراه نخواهد داشت و شرایط فعلی و محاصره این کشور وادامه جنگ اوضاع انسانی در این کشور را که از کمبود مواد غذایی و امکانات پزشکی و بهداشتی رنج می برد، روز به رو وخیمتر خواهد کرد. متجاوزان عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان روزی نیست که مناطق مسکونی یمن را بمباران نکنند و موجب شهادت مظلومانه مردم این کشور بی دفاع نشوند؛ طی سال های اخیر همواره مواضع بسیار کم رنگی از سوی سازمان های بین المللی و امدادی علیه متجاوزان به یمن گرفته شده و این سازمان ها به دلیل برخورداری از دلارهای نفتی سعودی عموما سکوت اختیار کرده و چشمان خود را همواره در مقابل هر نوع جنایتی در یمن بسته اند.
نظر شما