۲ اسفند ۱۳۹۸، ۱۴:۰۶
کد خبر: 83681188
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیچیدگی سیستم‌های بوروکراسی کشور، چوب لای چرخ پیشرفت نوآوری

تهران- ایرنا- برگزیده سی و سومین جشنواره بین‌المللی خوارزمی گفت: پیچیدگی سیستم های بوروکراسی کشور باعث می‌شود شرکت‌های نوآور و دانش بنیان دیرتر به نتیجه برسند و به طور کلی چوب لای چرخ پیشرفت فناوری کشور است.

 مهدی وطنی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: کشور ما می تواند بسیاری از مشکلات و مسائل خود را در شرایط فعلی با مراجعه به شرکت های نوآور و فناور رفع کند.

وی در خصوص چالش های پیش روی فعالیت شرکت های دانش بنیان و استارتاپ، اظهار داشت: تا زمانی که گروه های خاصی محصول خارجی را بدون هیچگونه ضمانت و گارانتی و با قیمت چند برابر از یک شرکت نا معلوم برای سود بیشتر خریداری می‌کنند، شرایط برای شرکت‌های داخلی دشوار می شود.

وطنی عنوان کرد: در کشور بسیاری از شرکت های داخلی محصولات را در مقایسه با شرکت های خارجی با کیفیت بهتری تولید کرده‌اند اما حمایت لازم انجام نمی‌شود.

این برگزیده جشنواره خوارزمی اظهار داشت: بسیاری از محصولات که در داخل تولید می‌شود در صنعت بسیار مورد استقبال قرار گرفته و ثبت اختراع شده است و می‌توان آنها را با یک سوم و یا یک پنجم قیمت تهیه کرد، برای اجرای این شرایط باید جلو واردات محصولات خارجی گرفته شود.

وطنی ادامه داد: برای تولید محصول شرکت ها چندین برابر مبلغ ضمانت نامه بانکی پرداخت می‌کنند و حتی زمانی که قرارداد منعقد می شود نیز پرداخت ها با تاخیر و به صورت اندک انجام می‌شود و محصولی که به آن‌ها تحویل می دهیم پس از یک سال پول پرداخت می‌شود؛ اما مورد مشابه خارجی آن را با چند برابر قیمت تهیه می‌کنند.

رتبه دوم طرح های توسعه ای سی و سومین جشنواره خوارزمی اظهار داشت: عملکرد معاونت علمی به صورت کلی مثبت بوده اما مسائل سیستم های بوروکراسی کشور در عملکرد صندوق و معاونت علمی نیز تاثیر گذاشته است.

 وی در ادامه گفت: به عنوان مثال برای طرح «طراحی و ساخت دستگاه فلوفرمینگ» از صندوق نوآوری و شکوفایی درخواست تسهیلات داشتیم اما زمان پرداخت بسیار طولانی شد. در حالی که برنامه ریزی شده بود این دستگاه در ۶ ماه ساخته شود.

وطنی ادامه داد: پروپوزال این طرح با دلار ۳ هزار تومانی ارائه شد اما به دلیل تاخیر پرداخت و سیستم های بروکراسی بعد از یک سال و نیم پروژه با دلار بیست هزار تومانی اجرایی شد.

فلوفرمینگ و خودکفایی کشور

وی در خصوص طرح برگزیده جشنواره خوارزمی توضیح داد: فلوفرمینگ یک فناوری پیشرفته ساخت است که برای تولید سیلندرهای جدار نازک دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد. در فلوفرمینگ، یک پریفرم پیاله ای شکل و یا لوله‌ای شکل بر روی یک مندرل قرار می‌گیرد و مندرل شروع به دوران می‌کند.

وطنی ادامه داد: محصولی که از فرایند فلوفرمینگ حاصل می شود از یک ساختار ریزدانه بسیار خوبی برخوردار است و به علت انجام کار سرد استحکام آن دو و حتی سه برابر هم افزایش می یابد. با ساخت این دستگاه کشور نیاز به خریداری آن از کشورهای خارجی ندارد.

۰ نفر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha