۳ اسفند ۱۳۹۸، ۰:۵۲
کد خبر: 83685120
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سران اتحادیه اروپا درباره نحوه تأمین کسری بودجه به توافق نرسیدند

لندن- ایرنا- نشست ویژه سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز جمعه در حالی به پایان رسید که طرف‌ها پس از ساعت‌های بحث و گفت‌ وگو و چانه زنی درباره راهکارهای تأمین کسری بودجه اتحادیه، ناشی از برگزیت به نتیجه نرسیدند.

«شارل میشل» رئیس شورای اروپا عصر جمعه به وقت محلی در نشست خبری در بروکسل اعلام کرد: متأسفانه ما امروز مشاهده کردیم که امکان رسیدن به توافق وجود ندارد و به زمان بیشتری نیاز داریم.

وی افزود: ما تلاش زیادی برای حل نگرانی‌ها مختلف صرف کردیم اما به زمان بیشتر نیاز است.  

روز پنجشنبه گذشته نخستین نشست "پسابرگزیت" سران اروپایی در بروکسل برای تعیین بودجه هفت ساله اتحادیه در فضایی مملو از نگرانی و تنش برگزار شد. این نشست، نخستین آزمون جدی ۲۷ کشور اروپایی پس از خروج انگلیس از جمع اتحادیه برای عملی کردن طرح‌های بلندپروازانه به حساب می آمد.

در حالی که کشورهای فقیر اروپایی خواستار توافقی فوری بر سر بودجه جدید این اتحادیه به شکلی هستند تا  کمک‌های کنونی به اعضای ضعیف‌تر اتحادیه کاهش نیابد، کشورهای شمال و غرب اروپا حاضر به افزایش سهم عضویت در اتحادیه نبوده و تأکید دارند که اولویت تعهدات مالی باید اصلاح شود.

گزارش‌ها حاکی است که آنگلا مرکل صدراعظم همسو با موضع کشورهای موسوم به گروه مقتصد (سوئد، اتریش، دانمارک و هلند)  با طرح پرداخت بیشتر حق عضویت به اتحادیه مخالفت کرده است. او در نشست خبری گفت: اختلاف‌ها بسیار بزرگ است و داده‌های اولیه طرح پیشنهادی نشان دهد که نمی‌توان بین اختلاف‌ها پل زد.

طیف کشورهای فقیر اتحادیه اروپا اصرار دارند که سقف بودجه باید در حدود ۱.۱ درصد درآمد ناخالص ملی اتحادیه اروپا تعریف شود. اما چهار کشور سوئد، اتریش، دانمارک و هلند موسوم به گروه مقتصد تأکید دارند که سقف بودجه نباید از ۱ درصد درآمد ناخالص ملی اتحادیه اروپا تجاوز کند و حاضر به پرداخت سهم بیشتر برای جبران کسری بودجه ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیستند.

گزارش‌ها حاکی است که رهبران اتحادیه اروپا در آغاز نشست صبح امروز پیشنهاد سقف ۱.۰۷۴ درصد بودجه معادل ۱.۰۹ تریلیون یورو را در دستور کار قرار دادند که با اعتراض برخی طرف‌ها مواجه شد.

به گزارش گاردین یکی دیگر از طرح‌های پیشنهادی این بود که به جای افزایش حق عضویت، در هزینه‌های برنامه‌ای مانند تحقیق و پژوهش‌های علمی صرفه جویی شود که این طرح هم به اجماع نرسید.

این تحولات در حالی صورت می گیرد که انگلیس حدود سه هفته پیش رسماً از اتحادیه اروپا خارج شد و پس از پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۰) حق عضویتی به اتحادیه اروپا پرداخت نخواهد کرد. بدین‌ترتیب سالانه ۱۲ میلیارد یورو از بودجه این اتحادیه کاهش خواهد یافت.

آخرین باری که اروپایی‌ها درباره بودجه اتحادیه تصمیم گیری کردند، ۲ دوره نشست تشکیل شد و انتظار می‌رود که نشست بعدی سران در ماه آینده میلادی (مارس) تشکیل شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha