به گزارش روز شنبه ایرنا، کاظم جلالی و سرگئی ورشینین ضمن تاکید بر ضرورت تداوم رایزنیها و همکاریهای بین تهران و مسکو در رابطه با مسائل منطقه ای، خواستار ادامه تماس ها و دیدارها در این خصوص شدند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو همچنین با «ایگور براتچیکوف»، نماینده رئیس جمهور روسیه در کار گروه مقامات عالیرتبه امور خزر دیدار و درخصوص همکاریهای دو جانبه و همچنین موضوعات همکاریهای کشورهای ساحلی خزر گفت و گو کرد.
جلالی در این دیدار با اشاره به عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همه جانبه روابط با فدراسیون روسیه، همکاریهای دو کشور در زمینه خزر را مثبت ارزیابی کرد.
جلالی افزود: در خصوص امور خزر، کشورهای ساحلی در قالب کار گروههای مختلف از جمله حمل و نقل، کشتی رانی، شیلات، محیط زیست، ایمنی دریانوردی و دیگر موضوعات نشست های منظمی برگزار میکنند و همکاریها رو به گسترش است.
براتچیکوف نیز در این دیدار با اشاره به تماس های مستمری که بین روسای جمهور و وزرای خارجه دو کشور ایران و روسیه برای ارتقاء همکاریها در زمینه خزر و تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی خزر صورت گرفته است گفت: دو کشور روسیه و ایران از مواضع مشابهی برخوردار هستند. وی افزود با اجرایی شدن توافقنامههای کشورهای ساحلی خزر، زمینههای همکاریهای کشورهای ساحلی خزر افزایش خواهد یافت.
ملاقات با نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور سازمان همکاری شانگهای
جلالی در دیداری دیگر با «بختیار حکیم اف» نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور سازمان همکاری شانگهای، با وی در خصوص همکاریهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر و فعال سازمان همکاری شانگهای با اعضای این سازمان در حوزههای مختلف از جمله مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، مبارزه با یکجانبه گرایی، همکاریهای اقتصادی و امنیت اطلاعات در حوزه بینالمللی گفت و گو و تبادل نظر کرد.
جلالی و نماینده پوتین در امور سازمان همکاری شانگهای در این دیدار بر وجود زمینههای مختلف برای حضور فعالتر ایران در سازمان شانگهای تاکید کرد.
حکیم اف در این دیدار همچنین به موضع روسیه در مورد حمایت از عضویت کامل ایران در این سازمان اشاره کرد.
در این ملاقات دورنمای همکاریهای دو کشور با توجه به ریاست روسیه بر این سازمان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای است.
سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان با هدف برقراری موازنه در مقابل نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه ایجاد شد و پاکستان و هندوستان بعدا به آن پیوستند. عضویت این دو کشور در سازمان همکاری شانگهای در اجلاس رهبران کشورهای عضو این سازمان که در ژوئیه ۲۰۱۷ در آستانه پایتخت سابق قزاقستان، برگزار شد، به تصویب رسید.
مغولستان، ایران، افغانستان و بلاروس نیز در حال حاضر اعضای ناظر این سازمان را تشکیل میدهند.
ضرورت اتخاذ سیاستهای مشترک رسانه ای در مقابله با اخبار جعلی
سخنگوی وزارت خارجه روسیه خانم ماریا زاخارووا در دیدار با کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه، بر لزوم اتخاذ تدابیر مشترک برای مقابله با تهدیدات رسانههای مخالف و اخبار جعلی پیرامون دو کشور ایران و روسیه تاکید کرد .
وی در این دیدار با اشاره به اهمیت تقویت ارتباطات و تعامل رسانههای دو کشور در ارایه واقعیتهای روابط و تحولات ، دسترسی رسانهها به اخبار موثق و دست اول را در خنثی کردن تبیلغات رسانههای مخالف مهم و با اهمیت توصیف کرد .
کاظم جلالی سفیر کشورمان نیز در این ملاقات ضمن تشکر از مواضع سخنگوی وزارت خارجه روسیه در خصوص مسائل ایران با اشاره به تشکیل کمیته همکاریهای رسانه ای دو کشور تقویت و اهمیت این نهاد در مقابله با اخبار جعلی و دسترسی به منابع موثق توسط رسانههای دو کشور را یکی از راهکارهای مقابله با این تبلیغات دانست .
همچنین در این ملاقات دو طرف بر تداوم دیدارها و ملاقاتهای دو جانبه بویژه ارتباطات رسانه ای دو کشور در بخشهای دولتی و غیر دولتی توافق کردند.
نظر شما