۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۸:۵۵
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83686613
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استان سمنان پیشتاز پیکار با بیکاری

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۸:۵۵
کد خبر: 83686613
استان سمنان پیشتاز پیکار با بیکاری

سمنان- ایرنا- بیکاری یکی از معضل‌های جامعه امروز به شمار می‌رود که استان سمنان با وجود تمام تنگناها برای اشتغالزایی با جذب تسهیلات رونق و اشتغال توانسته است زمینه را برای اشتغال فراهم و به پیکار بیکاری برود.

بیکاری معضلی است که می‌تواند دریچه ورود به انواع آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، کودک‌آزاری، همسر آزاری و خشونت باشد و ایجاد اشتغال نقشی مهم در جلوگیری از درگیری جوانان با این آسیب ها را دارد.

تقویت ظرفیت تولید واحدهای تولیدی با پرداخت تسهیلات رونق تولید و پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از جمله اقدام هایی است که می‌تواند به رونق تولید و کاهش آمار بیکاری کمک کند و استان سمنان در این زمینه عملکرد مطلوبی داشته و توانسته رتبه نخست کشور در زمینه جذب تسهیلات رونق و اشتغال را به خود اختصاص دهد و براساس آمار ارائه شده در پایان سه فصل بهار، تابستان و پاییز ۹۸ در استان سمنان نزدیک به ۶ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

یکی از معیارهای بررسی میزان اشتغالزایی توجه به آمار بیمه‌شدگان اجباری و تعداد بیمه بگیران بیکاری است و بر اساس این آمار اگر چه تعداد  بیمه‌بگیران بیکاری استان سمنان امسال در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش یافته،اما تعداد بیمه شدگان اجباری نشان می‌دهد همپای بیکاری، اشتغالزایی نیز در استان صورت می‌گیرد.

براساس آمار یکهزار و ۲۵۷ مورد مجوز سرمایه‌گذاری در استان طی یکسال گذشته صادر شد که این آمار نشان‌دهنده افزایش میل به فعالیت اقتصادی و رونق تولید در استان است.

طبق آمار، چهار هزار و ۹۳۹ واحد اقتصادی در زمینه‌های مختلف مانند کشاورزی، صنعت و گردشگری در استان سمنان وجود دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۵۴۴ واحد تولیدی مربوط به بخش صنعت است.

 سهم اشتغال سمنان در بخش صنعت و معدن بیش از ۳۸ درصد و سهم بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص استان حدود ۲۲ درصد است.

در سال ۹۷ تعداد ۱۰۳ واحد تولیدی و در سال گذشته نیز ۳۳ واحد تولیدی تعطیل به چرخه تولید بازگشت که بازگشت این تعداد واحدهای تولیدی با وجود تنگناهای اقتصادی به چرخه تولید نشان از توجه به رونق تولید و اشتغالزایی است.

ایجاد ۹ هزار فرصت شغلی در یک سال گذشته در استان سمنان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: تا پایان سال ۹۸، نزدیک به ۹ هزار فرصت شغلی در استان سمنان ایجاد شد.

اسماعیل غنیان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: ۹۰ درصد تعهد ایجاد اشتغال استان در سال گذشته محقق شده است.

وی تصریح کرد: ظرفیت‌های اشتغال‌آفرینی در استان قابل توجه است و با تلاش مسئولان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی برای توسعه سمنان می توان‌ گام‌های جدی‌تری برداشت.

وی ادامه داد: هماهنگی بین مدیران و مسوولان استان سمنان برای کاهش آمار بیکاری مطلوب بوده  و با تلاش مستمر می‌توان آمار بیکاری در سمنان را به کمترین میزان رساند.

غنیان بیان کرد:  کل سهمیه اعتباری استان سمنان برای ارایه تسهیلات اشتغالزایی در سال گذشته  ۲‌ هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال بوده که با همکاری بانک‌های عامل برای پرداخت این تسهیلات تلاش‌ شد.

مدیرکل تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: حمایت از بنگاه‌های اقتصادی و توجه به مشاغل خرد و کلان از راهبردهای جدید برای حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال پایدار در استان در سال جهش تولید است.

اشتغالزایی در تعقیب بیکاری

مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان نیز گفت: آمار بیمه‌شدگان در استان نشان دهنده افزایش اشتغالزایی همپای بیکاری در سال ۹۷ است.

محمد اخلاقی در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: سال ۹۷ تعداد ۱۶۰ هزار و ۹۵۰ بیمه شده اجباری در تامین اجتماعی استان سمنان به ثبت رسید که نیمه نخست سال ۹۸ این تعداد به ۱۶۲ هزار و ۸۸ نفر رسیده است.

وی ادامه داد: نیمه نخست ۹۸ بر تعداد بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی در این استان در حدود یک هزار و ۱۳۸ بیمه شده افزوده شد.

مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان بیان کرد: سال ۱۳۹۷ تعداد ۲ هزار و ۷۸۳ نفر بیمه بیکاری دریافت می‌کردند و در نیمه نخست سال ۹۸ این تعداد به سه هزار و ۳۹۳ نفر افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۷ تعداد  ۳۵ هزار و ۳۹۵ نفر در استان سمنان مستمری بگیر بودند و در سال گذشته این تعداد  به ۳۷ هزار و ۸۸۰ نفر رسیده است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان خاطرنشان کرد: سال ۹۷ ، هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بابت حقوق مستمری بگیران استان پرداخت شد.

اخلاقی ادامه داد: انتظار می‌رفت در کنار افزایش بیکاری و بازنشستگان تعداد بیمه‌شدگان اجباری در استان سمنان کاهش قابل توجهی داشته باشد، ولی این گونه نبوده و همپای بیکاری فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شده است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان اظهار داشت: ۷۲ درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و این در حالی است که ۵۱ درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند.

کاهش آمار بیمه بیکاری در استان سمنان با اولویت‌قرارگرفتن تولیدات ترکیبی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: تعداد بیمه‌بگیران بیکاری در استان نسبت به سال‌های گذشته، به دلایل مختلف از جمله مشکلات واحدهای تولیدی، افزایش یافت.

اسماعیل غنیان در گفت و گو با ایرنا، غنیان با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی تک محصولی با تغییر شرایط بازار دچار چالش می شوند، تصریح کرد: موفقیت در بازار با واحدی است که تولیدات ترکیبی دارد و ادامه فعالیتش به یک محصول تولیدی محدود و وابسته نیست.

وی ابراز داشت: سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ استان سمنان جزو استان‌هایی بود که تعداد بیمه‌شدگان اجباری به واسطه رونق تولید افزایش چشمگیر داشت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: علت افزایش تعداد بیمه بیکاری بگیران در استان آسیب شناسی شده و علت اصلی افزایش بیمه بیکاری بگیران مربوط به تحریم‌های ظالمانه دشمنان و مشکلات واحدهای تولیدی است.

وی بیان کرد: تحریم‌های ظالمانه دشمن و کاهش تولید شرکت‌های خودروسازی داخلی، بر ثبت سفارش و تولید در واحدهای قطعه‌ساز موثر بود و این کاهش سفارش موجب تعدیل نیرو در واحدهای تولیدی استان سمنان شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان تصریح کرد: کشاورزی، صنایع تبدیلی در زمینه کشاورزی، معدن و صنایع فرآوری معدن در اولویت استان برای ایجاد فرصت شغلی جدید قرار دارد.

غنیان خاطرنشان کرد: ۱۰ سال گذشته سمنان جزو استان‌های دارای نرخ بیکاری پایین بود، اما در سال‌های اخیر با معضل بیکاری دانش‌آموخته‌گان مواجه است.

میامی رکورددار کمترین نرخ بیکاری در استان سمنان

فرماندار شهرستان میامی گفت: پایین‌ترین نرخ بیکاری در استان سمنان مربوط به این شهرستان است.

احمد ملایری اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های فراوان معدنی، گردشگری و صنایع دستی در میامی باید بسترهای توسعه این شهرستان فراهم شود.

شهرستان میامی با جمعیتی بیش از ۴۰ هزارتن در شرق استان سمنان قرار دارد.

پرداخت بیش از ۲۴۴ میلیون ریال تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان کمیه‌امداد استان سمنان

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان سمنان گفت: بیش از ۲۴۴ میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد استان از ابتدای سال ۹۸ تا پایان مهر پرداخت شد که این امر در مدت مشابه سال گذشته حدود ۹۰ میلیارد ریال بود.

علیرضا خدابنده، ابراز داشت: تسهیلات اشتغال‌زایی مددجویان تحت پوشش این نهاد در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۶۶ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به افزایش ۷۲ درصدی طرح های اشتغال‌زایی مددجویان کمیته امداد سمنان در این مدت، بیان کرد: ۶۴۳ طرح اشتغال‌زایی مددجویان این نهاد در استان سمنان تسهیلات دریافت کردند که در مدت مشابه سال گذشته تعداد این طرح‌ها ۴۶۶ فقره بود.

خدابنده، با بیان اینکه ۲۸۵ طرح اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد سمنان خدماتی بود، خاطر نشان کرد: ۲۷۵طرح دام‌پروری، ۴۵ طرح کشاورزی، ۲۰ طرح صنایع‌دستی و ۱۷ طرح صنعتی و معدنی و یک طرح اشتغال‌زایی مددجویان این نهاد در استان مربوط به شیلات بود.

وی اضافه کرد: ۹۰ طرح از منابع قرض‌الحسنه امداد ولایت، ۲۸۶ طرح از محل قرض‌الحسنه بانک‌ها، ۱۷۸ فقره تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی و نیز سایر منابع در قالب تسهیلات به مددجویان این نهاد و جویندگان کار استان سمنان پرداخت‌شد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان سمنان تصریح کرد: یک هزار نفر از مددجویان این نهاد در استان از ابتدای سال ۹۸ تا پایان مهر این سال آموزش‌های مهارتی را در قالب آموزش‌های مقدماتی، مهارتی اشتغال و پایدارسازی و توسعه فرا گرفتند.

اشتغالزایی زمانی می‌تواند به پایداری منجر شود که در کنار حمایت مسوولان مردم نیز با خرید کالای تولید داخل تولید ملی را حمایت کنند و به عبارتی دیگر خرید هر کالای ایرانی کمک به پایداری اشتغال یک جوان ایرانی است.

خرید کالای ایرانی باید به عنوان یک وظیفه شرعی در کمک به هم‌نوعان مورد توجه و تاکید قرار بگیرد و رسانه‌ها بیش از پیش در فرهنگ‌سازی این مقوله مهم کوشا باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha