اسماعیل غنیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: سال ۹۷ سه هزار نفر در استان سمنان در فهرست بیمه بیکاری بگیران استان سمنان قرار داشتند و امسال این تعداد به سه هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یافته است.
غنیان یادآور شد: سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ استان سمنان جزو استانهایی بود که تعداد بیمهشدگان اجباری به واسطه رونق تولید افزایش چشمگیر داشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: علت افزایش تعداد بیمه بیکاری بگیران در استان آسیب شناسی شده و علت اصلی افزایش بیمهبیکاری بگیران مربوط به تحریمهای ظالمانه دشمنان و مشکلات واحدهای تولیدی است.
وی بیان کرد: تحریمهای ظالمانه دشمن و کاهش تولید شرکتهای خودروسازی داخلی، بر ثبت سفارش و تولید در واحدهای قطعهساز موثر بود و این کاهش سفارش موجب تعدیل نیرو در واحدهای تولیدی استان سمنان شد.
غنیان با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی تک محصولی با تغییر شرایط بازار دچار چالش می شوند، تصریح کرد: موفقیت در بازار با واحدی است که تولیدات ترکیبی دارد و ادامه فعالیتش به یک محصول تولیدی محدود و وابسته نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان تصریح کرد: کشاورزی، صنایع تبدیلی در زمینه کشاورزی، معدن و صنایع فرآوری معدن در اولویت استان برای ایجاد فرصت شغلی جدید قرار دارد.
غنیان خاطرنشان کرد: ۱۰ سال گذشته سمنان جزو استانهای دارای نرخ بیکاری پایین بود، اما در سالهای اخیر با معضل بیکاری دانشآموختهگان مواجه است.
سهم اشتغال سمنان در بخش صنعت و معدن بیش از ۳۸ درصد، در کشاورزی بیش از ۱۴ درصد و تولید ناخالص این استان با رقمی حدود ۱۸.۲ درصد مربوط به بخش کشاورزی و حدود ۲۲ درصد مربوط به بخش صنعت و معدن است.
در سال های گذشته تعداد بیمه بیکاری بگیران در حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر بود.