محمد مهدی قاسمی، یکشنبه در نشست ستاد بحران استان فارس که با دستور کار مبارزه با ملخ صحرایی برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه تخصیص اعتبار در روند مبارزه موثر با ملخ تاثیر دارد و با در نظر گرفتن اینکه حمله این آفت بحران است، انتظار میرود سازمان مدیریت و برنامهریزی نسبت به تامین سریع حداقل بخشی از اعتبار مورد نیاز به صورت نقدی اقدام کند.
وی اظهار داشت: ملخ صحرایی در سال ۹۸ با گستردگی بیشتر از سال گذشته به استان فارس و استان بوشهر هجوم آورده و با عنایت به اینکه محصولات مزارع گندم، کلزا و همچنین محصولات زمستانی (شتوی) این استان در مرحله رشد است، امکان دارد خسارت بسیار زیادی به مزارع وارد شود.
به گفته قاسمی، پیشبینی میشود افزون بر یک و نیم میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی، زراعی و باغی استان فارس نیاز به پایش آفت ملخ صحرایی داشته باشد.
او بیان کرد: ملخ صحرایی به شهرستانهای جنوبی استان فارس از جمله مُهر، لامرد و بخشی از لارستان حمله کردهاند و همچنین ۱۴ شهر جنوبی این استان که سال ۹۷ مورد حمله ملخ قرار گرفتند، در حال آماده باش هستند.
وی ادامه داد: ۲ آمادگاه مبارزه با ملخ صحرایی سال ۹۷ در لامرد و شیراز مهیا شده و همه امکانات اعم از ماشینهای شاسیدار و توربولاینرها در ۲ منطقه نام برده متمرکز شده است که به فراخور نیاز در اختیار شهرستانهای مختلف قرار میگیرد.
قاسمی با اشاره به اینکه امکانات جهاد کشاورزی به تنهایی پاسخگوی مبارزه با این حجم ملخ نیست، گفت: امکانات دستگاههای وابسته از جمله وسایل اطفای حریق (روت فایر) اداره منابع طبیعی و تانکرهای آب امور عشایر برای مبارزه با این آفت مورد نیاز است.
وی افزود: در مرکز استان، ستاد بحران ملخ به جانشینی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و در شهرستانها نیز به ریاست فرماندار و به جانشینی مدیریت جهاد کشاورزی باید تشکیل شود.
این مقام مسوول اضافه کرد: تحقیقات در زمینه شکار ملخ و استفاده از این حشره برای تغذیه دام و طیور از جمله شترمرغ در دستور کار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس قرار دارد.
در این نشست همچنین مقرر شد سازمان مدیریت و برنامهریزی از محل اعتبارات سه درصد نفت و گاز، بخشی از اعتبارات مورد نیاز را به صورت نقدی پرداخت کند.
استفاده از موتورسیکلتهای محیط زیست برای ردیابی ملخ صحرایی در مناطق سختگذر، لزوم همکاری دستگاههای اجرایی عمرانی مانند راه و شهرسازی و شهرداریهایی که در حوزه تهدید این آفت قرار دارند و همچنین همکاری شرکت پخش فرآوردههای نفتی برای تامین سوخت تراکتورها از جمله تصمیم هایی بود که در این جلسه اتخاذ شد.
ملخهای زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخهای پرنده هستند که بزرگی آنها به ۱۵ سانتیمتر میرسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار میآیند.
نظر شما