متقاضیان کشت گل‌های زینتی در یزد وام ارزان‌ قیمت دریافت می‌کنند

یزد - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: برای ترویج و توسعه کشت گل‌های زینتی در این استان و ایجاد اشتغال پایدار در هر هکتار به متقاضیان تا سقف ۳۵ میلیارد ریال وام ارزان‌ قیمت پرداخت می‌شود.

اکبر شیخ علیشاهی  روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در چارچوب  سیاست های وزراتخانه نسبت به توسعه گلخانه ها، پرداخت تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ با سود هفت درصد در مناطق غیر برخوردار با بازپرداخت ۶ ساله و ۹ درصد در مناطق برخوردار برای تولید انواع محصولات گلخانه ای ، سبزی ، صیفی و گیاهان زینتی فراهم است.

وی خاطرنشان کرد: تولید گل های زینتی یکی از محصول های کم آبخواه و با ارزش افزوده بالاست که علاوه بر اشتغالزایی ،درآمد خوبی نصیب کشاورزان می شود.

وی ادامه داد: با توجه به تداوم خشکسالی و کم ‌آبی، رویکرد سازمان جهاد کشاورزی یزد بر تغییر الگوی کشت و ترویج گیاهان کم آبخواه با ارزش اقتصادی بالاست.

شیخ علیشاهی اظهارکرد: دراستان یزد ۱۳.۵ هکتار زمین‌ کشاورزی به صورت باز و گلخانه ای به کشت گل‌های زینتی اختصاص دارد.

صادرات ۲۲۰ هزار شاخه گل زینتی از یزد  

وی بابیان اینکه بخشی از گل‌ های زینتی تولیدی استان به خارج صادر می شود ، اظهار کرد: امسال ۲۲۰ هزار شاخه گل زینتی به کشورهای گرجستان و قرقیزستان صادر شده است.

مدیرباغبانی جهادکشاورزی استان یزد با بیان اینکه امسال ۱۶ میلیون شاخه انواع گل های زینتی هم در بازار استان‌های مختلف کشور عرضه شد، گونه‌ های گل‌ زینتی استان را رز ، گلایول ، « ژربرا» و « لیسیانتوس» ذکر کرد که بیشتر در مناطق کوهستانی و کوهپایه ای تولید می شود .

وی  تعداد واحدهای گلخانه‌ای پرورش گل‌های زینتی استان را ۲۶ مورد اعلام کرد و یادآور شد: شهرستان‌های تفت، یزد، مهریز و اشکذر از مناطق عمده تولید گل‌های زینتی استان است.

شیخ علیشاهی با تشریح مزیت‌های تولید محصول کشاورزی در فضاهای بسته که منجر به‌صرفه جویی در مصرف آب و با ارزش اقتصادی بالا می‌شود، اضافه کرد : در استان سه هزار و ۵۰۰  گلخانه دار در بخش کشاورزی مجوز فعالیت دارند.

وی بیان کرد: این استان با وجود محدودیت‌ منابع آب‌های زیرزمینی و کاهش بارندگی ، هم‌اکنون از لحاظ تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی برحسب نوع محصول در رتبه های دوم الی پنجم  کشور قرار دارد و رتبه تولید محصول کشاورزی و دامی یزد بالاتر از برخی استان‌های مستعد و برخوردار از منابع آب ‌و خاک است.

این مسوول با تبیین اهمیت استفاده از آب مجازی در بخش کشاورزی تاکید کرد: در بخش‌هایی همچون دام و طیور و گلخانه‌ها با چهار درصد آب مصرفی، نزدیک به نیمی از تولید به دست می آید و ضرورت دارد، کشاورزان برای تولید محصول های کم آبخواه تلاش خود را در این بخش مضاعف کنند.

زمین‌های قابل‌کشت استان یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ، ۱۱۴ هزار هکتار آن کشت می‌شود.

سالانه افزون بر یک‌ میلیون و ۶۳۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی به همت۷۰  هزار بهره‌بردار در این حوزه تولید می‌شود که شامل ۷۹۰ هزارتن محصول زراعی و باغی، ۴۶۰ هزارتن محصول گلخانه‌ای و ۳۸۰ هزارتن محصول دامی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha