مبارک که تا پیش از انقلاب مردمی در کشورش در سال ۲۰۱۱ از قدرتمندترین رهبران منطقه خاورمیانه بود به عنوان همپیمان آمریکا در منطقه نیز به شمار می رفت و با وساطت واشنگتن بود که هر بار نقش میانجی در روند صلح خاورمیانه میان اشغالگران قدس و فلسطینیان را بازی می کرد و در این میان با شعار دفاع از آرمان فلسطین بیشترین خدمت را به اشغالگران کرد، چون وظیفه ای غیر از این توسط اربابان غربی برای او تعریف نشده بود.
در واقع حسنی مبارک به عنوان حامی مذاکره فلسطینیان با رژیم اشغالگر قدس در خصوص مطالبات مردم مظلوم فلسطین همواره موضعی منفعلانه داشت و در تلاش برای اعلام حمایت از صهیونیست ها حتی بارها مرز این کشور با نوار غزه را بسته بود.
همراهی ۳۰ ساله حسنی مبارک با سیاستهای رژیم صهیونیستی منجر به این شد تا شهرکسازی در بخشهای مختلف فلسطین، محاصره و تحریم غزه و حملات متعدد موشکی و بمباران چندباره غزه به راحتی اجرایی شود و سرانجام زمینه برای تحقق توطئه آمریکایی - صهیونیستی "معامله قرن" فراهم آید.
به همین دلیل هم بود که همه رسانه های صهیونیستی دیروز با انتشار مراتب تاسف نخست وزیر رژیم صهیونیستی سعی کردند وفاداری رئیس این رژیم اشغالگر را به حامی و یا عمله خود در این منطقه به خوبی به نمایش بگذارند.
مثلا رسانه صهیونیستی "جروزالم پُست" دیروز گزارش داد که نتانیاهو در یک پیام اختصاصی در خصوص مرگ مبارک، نوشت: "من به نمایندگی از شهروندان اسرائیل، تاسف خود بابت درگذشت حسنی مبارک، دوست خودم را بیان میکنم. مراتب همدردی و تسلیت خود را به عبدالفتاح السیسی و خانواده مبارک عرض میکنم".
قابل توجه اینکه پیام ابراز همدردی نتانیاهو با مصری ها و خانواده مبارک قبل از واکنش السیسی رئیس جمهوری مصر به این واقعه منتشر شده بود، چون نهاد ریاست جمهوری مصر چند ساعت بعد از آنکه بسیاری از مقامات داخلی و شخصیت های منطقه ای و بین المللی از مرگ رئیس جمهوری اسبق این کشور ابراز تاسف کردند، مجبور شد به این واقعه واکنش نشان داده و بیانیهای در این خصوص صادر کند.
در این بیانیه از اعلام ۳ روز عزای عمومی در مصر خبر داده شده و بیان شده است: از روز چهارشنبه ۲۶ فوریه ۲۰۲۰ به مدت سه روز عزای عمومی اعلام میشود.
اما ابراز علاقمندی نتانیاهو به محمد حسنی مبارک که از جوانی از افسران جمال عبدالناصر رهبر انقلاب مصر بود و به دلیل موفقیت در جنگ با رژیم صهیونیستی حتی "قهرمان ملی" و فرمانده نیروی هوایی کشورش شده بود، بعد ها پس از رسیدن به مقام معاونت "انور سادات" رئیس جمهوری وقت مصر و به ویژه بعد از طراحی ترور سادات در سال ۱۹۸۱ (۲۲ مهر ۱۳۶۰) به دست یک افسر ارتش به نام "خالد اسلامبولی" به مقام ریاست جمهوری کشورش رسید، بارها با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی و به ویژه نتانیاهو دیدار علنی و مخفیانه داشت.
وی بارها با نتانیاهو در تفرجگاه "شرم الشیخ" کشورش روند سازش را مرور کرد تا منافع صهیونیست ها از این معادله ننگین در خطر نیافتد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی حتی بعد از آنکه حسنی مبارک بعد از ۳۰ سال حکمرانی بر این کشور آفریقایی - عربی و خوش خدمتی به صهیونیست ها در سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) با جدی شدن اعتراضات عمومی موسوم به بهار عربی دستگیر و روانه زندان شده بود در پارلمان این رژیم (کنست) ضمن آن که می گفت دلم برای رژیم حسنی مبارک تنگ شده، اعلام کرد که آمریکا در لحظات آخر، از پرزیدنت مبارک حمایت نکرد. بهار عربی اکنون در حال تبدیل به بهار اسلامی، ضداسرائیلی و ضدسرمایه داری غرب است.
در همان ایام حتی "عاموس گلعاد" رئیس دایره سیاسی و امنیتی وزارت دفاع رژیم صهیونیستی نیز در گفت وگو با "رادیو ارتش اسرائیل" با ابراز نگرانی از تحولات در مصر تاکید کرده بود: "من برخلاف بعضی ها در اسرائیل که تحولات اخیر کشورهای عربی را بهار عربی ارزیابی می کنند، معتقدم ما به سوی رویارویی با مصر حرکت می کنیم، یعنی اینکه هر آنچه که به آن بهار عربی می گویند در حقیقت بهار نیست بلکه احتمالارویارویی با اسرائیل خواهد بود".
به همین دلیل هم بود که این رژیم بعد از روی کار آمدن "محمد مرسی" وابسته به اخوان المسلین تلاش کرد زمینه های سرنگونی وی را فراهم آورد و بار دیگر یک نظامی مصری وفادار به تل آویو به نام عبدالفتاح السیسی را بر کاخ ریاست جمهوری مصر بنشاند تا همچنان منافع این رژیم در مصر و منطقه در خطر نیافتد.
مبارک دو دوره متوالی در انتخابات مصر شرکت کرد و بدون اینکه رقیبی در برابرش قد علم کند پیروز هر سه انتخابات شد و در سال ۱۹۹۹ نیز با برگزاری یک همه پرسی تک انتخابی (فقط خودش) بار دیگر در قدرت ابقا شد و در سال ۲۰۰۵ نیز بعد از انجام برخی تغییرات در متمم قانون اساسی کشور و برای چهارمین دوره پیاپی به رئیس جمهوری مصر انتخاب شد و از همین زمان از حضور رسمی حزب یا جنبش اخوان المسلمین در امور سیاسی این کشور ممانعت به عمل آورد به گونه ای که فعالیت این جنبش زیر زمینی شد.
حسنی مبارک بعد از ترور انورسادات، ۱۴ سال بعد خودش نیز در معرض یک ترور نافرجام از سوی گروهی از نیروهای وابسته به جنبش اخوان المسلمین کشورش قرار گرفت و بعد از آن بود که وی در برخوردی ادامه دار و قهری مبادرت به دستگیری بسیاری از اعضای اخوان المسلمین کرد تا جنبش آنها را سرکوب کند.
رئیس جمهوری مصر در سال ۲۰۱۰ یک انتخابات پارلمانی برگزار کرد که با انتقادات زیادی روبرو شد و بسیاری دولت وی را به تقلب در آن متهم کردند.
بعد از آن بود که در ۲۵ ژانویه سال ۲۰۱۱ (۵ بهمن ۱۳۹۰) هزاران معترض به سیاست های دولت مبارک به خیابان ها آمده و به رغم مواجه شدن با رفتارهای خشونت آمیز پلیس، در برابر آنها ایستادند و از این زمان بود که جوانه های یک انقلاب سیاسی و اجتماعی در مصر جوانه زد.
اگرچه مبارک براساس قانون قرار بود مقام خود را تا ماه سپتامبر ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) عهده دار باشد، اما با ادامه ناآرامی های سیاسی و اجتماعی و تظاهرات پی در پی مردمی به مدت سه هفته پیاپی موسوم به انقلاب "بهار عربی" یا "بیداری اسلامی" در کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا و پیچیده شدن شرایط سیاسی و اجتماعی و حتی اقتصادی و امنیتی در این کشور مجبور شد در ۱۱ فوریه همان سال (۲۲ بهمن) از مقام خود استعفا دهد و قدرت را به یک “شورای عالی نظامی” واگذار کند.
وی بعد از استعفا دستگیر شد و با ابتلا به چند بیماری داخلی، به مدت شش سال در بیمارستان نظامی تحت مراقبت های پزشکی قرار داشت و البته هر بار در دادگاه های خود نیز تحت الحفظ حضور می یافت.
حسنی مبارک به همراه دو پسرش "علاء" و "جمال" در این مدت شش سال به اتهام فساد، سوء استفاده از قدرت و نیز اتهام کشتار معترضان سه بار محاکمه شد و البته پیشتر در دوم ژوئن ۲۰۱۲ (۱۲ خرداد ۱۳۹۱) به حبس ابد محکوم و به زندان منتقل شد.
اما در ۱۵ ماه مه ۲۰۱۵ (۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴) دادگاه تجدید نظر با تبرئه او از اتهامات فساد او را تنها به سه سال زندان محکوم و اعلام کرد که رئیس جمهور مخلوع به دلیل گذراندن دوران حبس در دوران دادگاه بیشتر طول مدت حکم خود را پیشتر گذرانده بود و از مجازات او کم شد.
در نهایت با ثابت نشدن اتهامات دیگر علیه او دادگاه عالی قاهره مبارک را از اتهام کشتار معترضان تبرئه کرد و وی در روز جمعه ۲۴ مارس (چهارم فروردین امسال) از زندان آزاد شد.
اگرچه او در این مدت آزاد و تحت مراقبت بود اما کهنسالی و بیماری های داخلی موجب شد سرانجام او دیروز (سه شنبه) جان به جان آفرین تسلیم کند.
نظر شما