دکتر رسول انتظارمهدی روز سهشنبه در شورای اطلاعرسانی استان با اشاره به اینکه این بیماری در دوره نهفته قابل تشخیص نیست، افزود: ۸۷ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا خودبهخود بهبود مییابند و علایم بیماری در آنان خفیف است.
وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی، بیان کرد: نظام مراقبت برای افراد مشکوک و مسافرانی که از استانهای درگیر کرونا به این استان میآیند، راهاندازی میشود که در پی آن تعدادی تحت مراقبت قرار گرفتهاند و تا به حال هیچ مورد مبتلا به این ویروس در آنان وجود نداشته است.
وی مردم را به آرامش دعوت کرد و اظهار داشت: تنها گروههای حساس جامعه با مبتلا به این بیماری دچار فرم شدید بیماری میشوند و به بستری شدن نیاز دارند.
وی ادامه داد: مردم اگر دچار بیماری حاد تنفسی شدند، نباید زیاد در محیط بیرون قرار گیرند چون هم بیماری خودشان تشدید میشود و هم دیگران را نیز مبتلا میکنند.
«خوشبختانه سواد سلامت مردم استان بالاست و هرکسی که به بیماری حاد تنفسی مبتلا میشود، با راهنماییهای بهداشتی در قرنطینه خانگی قرار میگیرد و وضعیت جسمانی خود را به صورت مرتب اطلاع میهد»
روند تشخیص بیماری در ارومیه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجانغربی گفت: بیماران حاد تنفسی به طور معمول پس از بیماری باید به پزشک مراجعه کنند؛ اگر پزشک عمومی علایم مشکوکی در بیمار مشاهده کند، وی را به پزشک متخصص معرفی خواهد کرد.
«پزشک متخصص در ابتدا رادیوگرافی سینه از بیمار را مورد بررسی قرار میدهد و به یکی از دو مورد آنفلوآنزا یا کرونا میرسد و در مورد بستری شدن بیمار تصمیم میگیرد».
وی اظهار داشت: پس از این مرحله یک پزشک متخصص که برای این منظور به سایر پزشکان معرفی شدهاست، وارد روند درمانی شده و با نظر ایشان نمونهگیری انجام و به آزمایشگاه کرونا ارسال میشود.
نقش بیمارستان طالقانی ارومیه
دکتر انتظارمهدی در خصوص برخی خبرهای رسانهها مبنی بر اختصاص بیمارستان طالقانی ارومیه به بیماران مبتلا به کرونا توضیح داد و گفت: این بیمارستان با توجه به ویژگیهایی که دارد و میتوانیم آن را در سریعترین زمان ممکن به بیمارستان اختصاصی کرونا تبدیل کنیم، شناسایی شدهاست تا در صورت شیوع بیماری مورد استفاده قرار گیرد؛ تا زمانی که کرونا در استان وجود ندارد، بیمارستان طالقانی نیز به روند جاری فعالیت خود ادامه خواهد داد.
وی خودمراقبتی را در سطح جهان یک اصل اساسی در پیشگیری خواند و افزود: اگر مردم بهداشت فردی را رعایت کنند، نباید نگران باشند و به ماسک هم نیازی نخواهند داشت.
دکتر انتظارمهدی در حالی که خودش هیچ ماسکی همراه نداشت، بیان کرد: ماسک برای ارایهدهندگان خدمات درمانی از جمله پزشکان و بیماران تنفسی ضروری است اما مردم در شرایط عادی نیازی به آن ندارند.
وی با تاکید بر اینکه ویروس کرونا به مدت ۹ روز روی اشیا میماند، بیان کرد: توجه به بهداشت فردی در این روزها از اهمیت ویژه برخوردار است و مردم باید لوازم شخصی خود را استفاده کنند و از آلوده شدن آنها جلوگیری کنند.
سرپرست ادارهکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانغربی نیز در این جلسه گفت: مورد مثبت کرونا در استان وجود ندارد اما عدهای از مردم در مقابل شیوع آن بیخیال هستند و عدهای دیگر وسواس دارند.
قدرت حبیبزاده مردم نگران را به آرامش دعوت کرد و افزود: اطلاعرسانی گسترده و ارتقای سطح آگاهی مردم در خصوص بهداشت فردی ضروری است.
مدارس با هدف کاهش التهاب تعطیل شد
فرماندار ارومیه نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه مدارس و سایر تجمعها با هدف کاهش التهاب در سطح جامعه تعطیل شده است، بیان کرد: اطلاعرسانی در خصوص کرونا باید به صورت گسترده و روزانه انجام شود.
علیرضا ملامحمدیزاده افزود: تولید فیلمهای زیر ۶۰ ثانیه و انتشار آنها در فضای مجازی با هدف ارتقای سطح آگاهی مردم ضروری است.
وی همچنین به شناسایی چند انبار احتکار ماسک در استان و برخورد قانونی با صاحبان آنان اشاره کرد و افزود: عدهای در این فضا به دنبال سودجویی هستند که با جدیت با آنان برخورد خواهد شد.
به گزارش ایرنا در این جلسه که به ریاست «علی مصطفوی» معاون سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری آذربایجانغربی برگزار شد، موضوعات دیگری نیز در ارتباط با اطلاعرسانی انتخابات مجلس یازدهم و زلزله «قطور» مطرح شد.
معاون سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری آذربایجان غربی مشارکت ۴۸ درصدی مردم استان در انتخابات مجلس یازدهم را یادآور شد و گفت: این انتخابات در کمال آرامش و امنیت برگزار شد و تلاش دست اندرکاران و رسانهها قابل قدردانی است.
دبیر شورای اطلاعرسانی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی نیز اظهار داشت: فرهنگسازی در خصوص بهداشت انتخابات به زمان و مکان خاص محدود نیست و انتخابات در این استان که رنگین کمانی از اقوام و ادیان الهی است، نباید به وحدت خدشه وارد کند.
حجتالاسلام ناصر خدایاری بررسی حواشی مربوط به انتخابات را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: بررسی حواشی و فرهنگسازی در این زمینه از مشکلات احتمالی در آینده پیشگیری خواهد کرد.
یوسف پیربوداقی، رییس خانه مطبوعات آذربایجانغربی نیز در این جلسه به نقش بیبدیل رسانهها در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی اشاره کرد و گفت: رسانههای استان در زلزله اخیر خوی نیز نقشآفرینی و حضور گسترده مسوولان در مناطق زلزلهزده را به خوبی منعکس کردند.
نظر شما