دلیل اصلی این ادعا که بر اساس اطلاعات میدانی خبرنگار ایرنا احصا شدهاست، توجه مسوولان و امدادگران در فضای آرام کنونی به دغدغههای زلزلهزدگان است؛ امری که بدونشک در شرایط بحرانی روزهای نخستین که با هیاهوی مردم داغدیده همراه بود، قابلیت اجرا نداشت.
دغدغه زلزلهزدگان بخش قطور خوی در دو دسته زمانی شامل «نقص امدادرسانی در روزهای گذشته» و «انتظارات آنان در روزهای آینده» قابل پیگیری است که تا حدودی هر دو آنها مورد توجه مدیران ستاد بحران آذربایجانغربی قرار دارد.
از لکهگیری اسکان اضطراری تا معدومسازی لاشه دامها
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی با اشاره به اتمام مرحله اسکان اضطراری زلزلهزدگان، میگوید که لکهگیری اسکان طی روز گذشته کلید خورد تا اگر کمبودی وجود داشت، جبران و رضایت کامل اهالی جلب شود.
به گفته آیدین رحمانی رضاییه،همزمان عملیات معدومسازی لاشه دامها به عنوان یکی دیگر از دغدغههای زلزلهزدگان و برخی از فعالان محیط زیست طی روز گذشته آغاز شد.
وی اضافه کرد: این عملیاتی با حضور تیمهای عملیاتی دامپزشکی استان مدیریت میشود تا عملیات دفن این لاشهها در سریعترین زمان ممکن و به صورت اصولی انجام شود.
«رحمانی» با اشاره اینکه عملیات آواربرداری به علت نبود فضای کافی برای ورود ماشینآلات به داخل روستا با مشکل مواجه بود، اظهار داشت: این مشکل حل شد و از امروز، پنجشنبه ماشینآلات سنگین بدون محدودیت وارد روستا میشود تا عملیات آواربرداری در سریعترین زمان ممکن انجام شود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجانغربی به دغدغه هفتههای آتی زلزلهزدگان هم اشاره کرد و گفت: زلزلهزدگان قطور برای بازسازی و تعمیر خانههایشان تا سقف یک میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض یا وام بانکی با بهره کم دریافت میکنند.
«رحمانی» افزود: حدود ٣٠٠ میلیون ریال از این مبلغ توسط بیمه حوادث و حدود ١٠٠ میلیارد ریال دیگر از محل اعتبارات استانی به صورت بلاعوض پرداخت میشود.
وی اظهار داشت: همچنین تسهیلات ۱۰۰ میلیون ریالی بلاعوض از سوی بنیاد مسکن و تسهیلات ۴۵۰ میلیون ریالی بانکی با بهره پایین به آنان پرداخت میشود تا منازل خود را بازسازی کنند.
وی اضافه کرد: در مجموع حدود سه هزار و ۵٠٠ تا چهار هزار واحد مسکونی روستایی در ٢٨ روستا و شهر قطور آسیب ۵٠ تا ١٠٠ درصدی دیدهاست.
انجام عملیات آواربرداری در روستای «کوتانآباد»
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجانغربی با اشاره به حضور ۷۰ کارشناس و ارزیاب در مناطق زلزلهزده قطور برای ارزیابی میزان خسارت واحدهای مسکونی، اضافه کرد: همزمان با ارزیابی، عملیات آواربرداری از واحدهای آسیبدیده در روستای «کوتان آباد» طی روز گذشته آغاز شد.
محمود بدلی بیان کرد: ١٢ دستگاه کمپرسی، یک دستگاه لودر و سه دستگاه بیل مکانیکی در این روستا مشغول فعالیت است و طی روزهای آینده این فعالیت به سایر روستاها نیز گسترش مییابد.
وی با تاکید بر اینکه واحدهای خسارتدیده در زلزله قطور، بیشتر خشت و گِلی یا سنگی است، افزود: مهمترین دلیل حجم بالای خسارتها در زمینلرزههای خوی، وجود واحدهای غیرمقاوم بوده است.
تعداد چادرهای توزیعی به ۴۸۵۰ دستگاه رسید
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجانغربی گفت: تاکنون چهار هزار و ۸۵۰ دستگاه چادر، ۲۲۴ تخته پتو، چهار هزار و ۲۳شعله والور و چهار هزار و ۳۴۸ بسته غذایی ۷۲ ساعته میان متاثران از زلزله توزیع شدهاست.
«سعید رهبر سوره» با اشاره به اینکه در بخش کوهسار و مرکزی سلماس هفت روستای زلزلهزده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته، گفت: تاکنون ۶۶ دستگاه چادر، ١١٨ تخته موکت و ٢٢۶ عدد پتو به همراه بستههای مواد غذایی و آب معدنی هم در بین این روستاییان توزیع شدهاست.
وی اضافه کرد: ۶۰ گروه شامل بیش از ۳۰۰ نفر از امدادگران آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی در منطقه فعالیت دارند و از روز گذشته رفع کمبوهای زلزله زدگان را در دستور کار قرار دادهاند.
«رهبر سوره» با تاکید بر اینکه کمبودی در خصوص تامین اقلام غذایی زلزلهزدگان وجود ندارد، بیان کرد: در صورت نیاز، بستههای غذایی یک هفتهای و یکماهه نیز بین زلزله زدگان توزیع خواهد شد تا آنان خاطری آسودهتر داشته باشند.
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجانغربی با اشاره به اینکه امدادرسانی همچنان ادامه دارد و شایعات بیاساس از منابع ناموثق در رابطه با توقف امدادرسانی کاملا کذب است، تاکید دارد که تمامی نیروهای عملیاتی در منطقه حضور دارند و در حال توزیع اقلام امدادی و کمکرسانی به آسیبدیدگان هستند.
همدلی امدادگران برای رفع کمبودهای زلزلهزدگان
مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی میگوید: نیروهای امدادی با همدلی مضاعف در حال خدماترسانی در منطقه و رفع کمبودهای زلزلهزدگان هستند و در این مسیر نیروهای سپاهی و مرزبانی نیز با امدادگران هلال احمر مشارمکمت می کنند.
امیرعباس جعفری به حضور مستمر این نیروها در مناطق زلزلهزده اشاره کرد و اظهار داشت: حضور این نیروها علاوه بر تسریع در امر امدادرسانی، امنیت کامل را در منطقه حاکم کردهاست.
به گزارش ایرنا روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمینلرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
امدادگران و مسوولان آذربایجانغربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارتهای زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساختها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.
زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزلهزدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که منتاسفانه برخیها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.
اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دستاندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.
نظر شما