مسئولان پاکستانی روزهای اخیر و پس از شیوع ویروس کرونا در ایران با هدف آنچه که آنان مقابله با گسترش شیوع این بیماری خواندند، گذرگاه مشترک مرزی را بستند و با وجود حضور صدها نفر از اتباع این کشور در قالب کاروانهای زیارتی و بازرگانان، مرزنشینان در آن سوی مرز ایران از پذیرش آنان امتناع میکردند.
براساس گزارش روز شنبه رسانههای پاکستانی؛ دولت این کشور با ورود ۳۵۰ نفر از زائران این کشور از میرجاوه ایران به داخل پاکستان توافق کرده و قرار است این افراد پیش از راهی شدن به شهرهای خود برای چند روز در مرکز قرنطینه در مرز "تفتان" تحت مراقبت باشند.
مقامات پاکستانی گفتند: مرز تفتان به طور موقت باز شده و افراد ورودی از ایران در مرکز قرنطینه سازمان ایالتی مدیریت بحران نگهداری خواهند شد.
"لیاقت شاهوانی" سخنگوی دولت ایالتی بلوچستان پاکستان گفت که آنان در حال برنامه ریزی برای بازگشت حدود ۵ هزار نفر دیگر از اتباع این کشور از ایران هستند. این تعداد از افراد برای ۱۰ روز در قرنطینه خواهند ماند و در صورت عدم بروز علائم کورنا، آنان مجاز به ادامه سفر خود به دیگر شهرهای پاکستان خواهند بود.
انتقاد جناح مخالف از دولت عمرانخان
علیرغم اینکه وزارت بهداشت پاکستان مدعی است که دو فرد مبتلا به کرونا که در اسلامآباد و کراچی شناسایی و به مرکز قرنطینه منتقل شده بودند، اکنون بهبود یافته و به زودی از مرخص خواهند شد، رسانههای این کشور گزارشهای جدیدی مبنی بر بستری شدن بیش از ۱۰ نفر در بیمارستانهای ایالت پنجاب که مشکوک به ابتلای ویروس کرونا هستند، منتشر کردند.
این موضوع صدای اپوزسیون در پاکستان را درآورده و از دولت اسلامآباد خواستهاند که فراتر از بیانیه و معرفی برنامه، اقدامات عملی برای جلوگیری از گسترش کرونا بردارد.
"شهباز شریف" رییس جناح مخالف پاکستان در مجلس این کشور از دولت عمرانخان خواست تا اقدامات موثری برای مبارزه کرونا بردارد. وی همچنین برگزاری جلسه فوری شورای منافع مشترک پاکستان متشکل از دولت و اپوزسیون را خواستار شد.
رییس جناح مخالف پاکستان با انتقاد از عملکرد دولت برای ریشهکنی بیماریهای فلج اطفال و تب دنگی، هشدار داد که در صورت تکرار اقدامات ضعیف از جانب دولت، ممکن است مردم پیامدهای وحشتناکی را متحمل شوند.
بسته ماندن تفتان برای تجار پاکستانی مشکلساز شد
اما با بسته ماندن گذرگاه مرزی پاکستان با ایران نه تنها تجار پاکستانی و بازرگانان محلی با چالش جدی روبرو شده اند بله نرخ اجناسی که از ایران وارد شده و جز کالای اساسی مردم در ایالت بلوچستان و سایر شهرهای پاکستان به شمار میرفت، بالا رفته است.
گاز مایع فشرده (ال ان جی) عمدهترین محصولی است که مصرفکنندگان پاکستانی از ایران وارد میکنند اما بسته ماندن گذرگاه تفتان (میرجاوه ایران) توسط مسئولان پاکستانی باعث شده تا قیمت ال ان جی در ایالت بلوچستان و سایر شهرهایی که مصرف کننده این محصول ایرانی هستند، افزایش یابد.
به گزارش روزنامه پاکستانی "اکسپرس"، تاجران این کشور از تعلیق فعالیتهای بازرگانی در مرز تفتان ناامید شده و از آنجا که اطلاعی از زمان دقیق ازسرگیری آن ندارند، دفاتر خود در تفتان را تعطیل و به شهرهای خود از جمله کویته برگشتهاند.
ویروس کرونا در پاکستان باعث شد تا دولت ایالتی در بلوچستان از بیم شیوع آن، مدارس سراسر این ایالت را تعطیل کرده و این وضعیت تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت.
امتحانات سالانه پایه دهم مدارس ایالت بلوچستان پاکستان نیز به اواسط ماه آینده میلادی موکول شده و گزارش ها از شهر کراچی مرکز ایالت "سِند" در جنوب این کشور و شهر "اسکردو" در شمال پاکستان نیز حاکی است که مدارس و سایر مراکز آموزشی در این شهرها تعطیل شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه با حمایت از تدابیر و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقابله با ویروس کرونا، گفت: اسلامآباد برای جلوگیری از شیوع این بیماری به طور جدی و موثر با تهران در تماس است.
نظر شما