به گزارش شماره امروز (یکشنبه) روزنامه رای الیوم چاپ لندن، القواسمی این مطلب را در واکنش به اظهارات چندی پیش « دیوید فریدمن » سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی ابراز داشت که از وجود شبکه های ارتباطی پشت پرده با رهبران فلسطین در ارتباط با معامله قرن از جمله تشکیلات خودگردان فلسطین سخن به میان آورده بود.
القواسمی تاکید کرد : معامله قرن از ابتدا تا انتهای آن مردود است و هیچ نکته مثبتی در آن یافت نمی شود و نمی تواند پایه ای برای گفت وگو و فرآیند صلح باشد.
سخنگوی جنبش فتح که رهبری آن را محمود عباس " ابومازن" برعهده دارد، ضمن اعلام این مطلب افزود: این طرح آمریکایی باعث تحکیم رژیم آپارتاید نژادپرست اسراییل می شود و به اشغالگری اسراییل چهره زیبایی و به آن ابدیت می بخشد و درواقع سخن گفتن این طرح از کشور فلسطین یک نیرنگ برملا شده است.
القواسمی تاکید کرد: موضع فلسطین روشن و ثابت است . ما خواهان آن هستیم که فرآیند صلح تحت نظر چند نهاد بین المللی شکل گرفته و به پیش برود و در همین رابطه قطعنامه های سازمان ملل به عنوان مرجع و پایه و اساس گفت وگو شناخته شود.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز سه شنبه هشتم بهمن ماه ۱۳۹۸، برای نخستین بار از طرح سازش خود موسوم به «معامله قرن» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید پرده برداشت. وی اعلام کرد که شهر قدس پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی باقی میماند.
طرح معامله قرن خواستار چشم پوشی آوارگان فلسطینی ساکن کشورهای عربی به ویژه لبنان از حق بازگشت به سرزمین خود است؛ طرحی که بر خلاف مفاد قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد. این طرح همچنین در پی الحاق قدس و بخشهای اشغالی کرانه باختری رود اردن به سرزمین های اشغالی است.
به دنبال انتشار ایده معامله قرن بسیاری از شخصیتها، مقامهای سیاسی و دینی سراسر جهان به ویژه مسلمانان این طرح را محکوم کردند. عراق یکی از کشورهایی است که مقامها و گروههای سیاسی، دینی و ملی آن مخالفت های گسترده ای با معامله قرن اعلام کرده اند.
۱۴۸۷
نظر شما