۱۲ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۰۱
کد خبرنگار: 1880
کد خبر: 83697394
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تحلیلگر مسائل منطقه: تحرکات دیپلماتیک برای مهار بحران ادلب افزایش یابد

تهران - ایرنا - تحلیلگر و کارشناس مسایل غرب آسیا تاکید کرد، با توجه به صف آرایی ها در شمال سوریهT منطقه آبستن برخی حوادث جدید است و باید برای جلوگیری از آن تلاش ها و اقدامات دیپلماتیک از سوی ایران و روسیه افزایش یابد.

"امیر موسوی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره تحولات و اوضاع در شمال غرب سوریه با اعلام این خبر تاکید کرد، اگر این اقدامات به صورت جدی انجام نشود منطقه وارد یک بحران جدید خواهد شد و بازیگران زیادی نیز از جمله رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی به آن وارد می شوند.

وی با اشاره به این که اکنون ترکیه از چند جهت و پس از نزدیک به ۱۰ سال برای نیل به چند هدف وارد میدان شده است، تاکید کرد که اولین هدف آنکارا پشتیبانی از نیروهایی است که در سال های گذشته تربیت کرده است و می توان از جمله آنها به جبهه النصره و ارتش ملی اشاره کرد.

تحلیلگر مسایل خاورمیانه به آموزش فکری این نیروها از سوی ترکیه نیز اشاره کرد و افزود ؛ اکنون نیروهای مزبور مهم ترین وسیله برای تحقق آرمان های باستانی مانند امپراتوری عثمانی هستند و آنکارا نیز روی آنان حساب باز کرده است .

موسوی کشاندن سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو ) به ادلب را از دیگر اهداف ترکیه برای دامن زدن به تنش در این استان سوری اعلام کرد و گفت که ناتو در طول سال های اخیر در ارتباط با بحران سوریه به ترکیه بی محلی کرده و این کشور را تنها گذاشته و این موضوع برای دولتمردان ترکیه گران تمام شده است.

وی ادامه داد، اکنون مطرح شدن موضوع مهاجران با این موضوع بی ارتباط نبوده و ترکیه با هدف دریافت کمک های نظامی و مالی از اتحادیه اروپا دروازه های خود را به سمت یونان برای مهاجران باز کرده است.

این تحلیلگر خاورمیانه پیشرفت های سریع ارتش سوریه در روزهای اخیر در شمال غرب این کشور را موجب نگرانی ترکیه دانست و تصریح کرد، آنکارا با چنین پیشروی هایی از سوی ارتش سوریه دریافته که نمی تواند هیچ نقشی در آینده سوریه داشته باشد و به همین خاطر برای ایجاد جای پایی برای خود در شمال سوریه اقدام به وارد کردن نیرو در این منطقه کرد.

سوء استفاده آمریکا از ترکیه

وی در ادامه به تحرکات مشکوک امریکا در ارتباط با تحولات در ادلب اشاره کرد و گفت، واشنگتن اکنون ترکیه را سرنیزه سیاست های خود در منطقه قرار داده است و می کوشد تا با درگیر کردن ارتش سوریه و ترکیه در ادلب و بروز درگیری بین دو طرف، سوریه را از توجه به منطقه شرق فرات بازدارد تا بتواند به سیاست های خود در ارتباط با حوزه های نفتی این منطقه ادامه داده و از منابع این منطقه سوء استفاده کند.

آنها که می خواهند از ترکیه انتقام بگیرند

کارشناس سیاسی منطقه غرب آسیا در ادامه به برخی سیاست های کشورهای منطقه در ارتباط با ترکیه اشاره کرد و گفت؛ نباید در شرایط کنونی نقش امارات، عربستان و مصر را نادیده گرفت. این کشورها با توجه تحولات منطقه و شمال آفریقا به دنبال ضربه زدن به ترکیه هستند و بهترین فرصت برای آنان درگیر کردن ترکیه و سوریه در شمال این کشور است تا انتقام برخی مسایل دیگر مانند حمایت های ترکیه از اخوان المسلمین و نیز قطر گرفته شود.

تحرکات دیپلماتیک تشدید شود

موسوی با تاکید بر این که ترکیه بدون توجه به اطراف خود وارد بازی خطرناکی در منطقه شده است، تاکید کرد که آنکارا در روزهای اخیر حرکت هایی را نیز انجام می دهد که ممکن است موجب ورود همپیمانان سوریه مانند حزب الله، ایران و روسیه به موضوع شود لذا  اوضاع کنونی منطقه بیش از هر چیز افزایش دامنه تلاش های دیپلماتیک را می طلبد تا از دامن زدن بیشتر به تنش ها جلوگیری شود. در صورت نبود تحرکات لازم دیپلماتیک در منطقه ادامه این وضعیت می تواند کل منطقه را ناپایدار و بی ثبات تر کند.

وی با اشاره به تشییع شهدای حزب الله لبنان و سایر گروهها که بر اثر حمله ترکیه به مواضع سوری ها به شهادت رسیده اند ، تاکید کرد که شرایط کنونی حکایت از حساسیت بالای تحولات اخیر دارد و گمانه زنی های بدی را برای آینده منطقه مطرح می کند.

تحلیلگر سیاسی غرب آسیا با تاکید بر این که رهبری مقاومت نمی تواند نسبت به این تحولات بی تفاوت باشد و دست روی دست بگذارد اظهار داشت که تلاش های دیپلماتیک باید بیش از این باشد و از حد تماس تلفنی و گفت و گو خارج شده و دامنه آن افزایش یابد تا ترکیه پی ببرد  که اقدامات روزهای اخیر این کشور به ضرر امنیت خود و منطقه می باشد.

موسوی جلوگیری از افزایش دامنه درگیری ها بین ارتش سوریه و ترکیه را نیازمند تلاش های مضاعف طرف های مختلف خواند و اظهار داشت ؛ اگر این شرایط ادامه یابد آینده ای چندان روشنی متصور نیست و صدور برخی بیانیه ها و اخطارهای جدی، صف آرایی های جدید بین دو طرف و اعلام منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه نیز در روزهای اخیر بی ارتباط با خطرناک بودن اوضاع در شمال سوریه نیست.

وی در پایان تصریح کرد، بر اساس برداشت هایی که از اظهارات اخیر مقام های ترکیه از جمله وزیر دفاع این کشور  می شود می توان تصور کرد که آنکارا به دنبال تصرف ادلب و حلب است و این اهداف در شرایط کنونی نقش مقاومت را پر رنگ تر می کند و مقاومت اجازه چنین کاری را به ترکیه نخواهد داد.

تحلیلگر غرب آسیا با اشاره به این که مقاومت سوریه در قبال تروریست ها طی حدود یک دهه گذشته جواب داده و اکنون سوریه در مرحله آزادی سراسر خاک این کشور است، افزود ؛ ترکیه تلاش دارد تا ناتو و امریکا را نیز وارد این منطقه کند ولی به نظر می رسد روسیه اجازه چنین کاری را به آنها نخواهد داد و در یک یا دو روز آینده ما شاهد شرایط جدیدی در ادلب و منطقه خواهیم بود و سرنوشت آن روشن خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha