به گفته علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران ، زمان پایان کرونا به مردم بستگی دارد و تنها راه آن شکستن چرخه بیولوژیک ویروس با افزایش بهداشت همگانی است.
یر این اساس باید همه مردم در گروه های سنی مختلف با رعایت بهداشت فردی، در این زمینه آگاه و هشیار باشند، به این دلیل که همواره رعایت اصول بهداشتی می تواند سلامت همه افراد جامعه را در برابر این ویروس تامین کند.
کووید – ۱۹ ویروسی است که به سرعت از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان یا از برخی حیوانات به انسان منتقل میشود و تجمعات افراد در مکان های بسته، به سرعت شرایط را برای انتقال این ویروس مساعد می کند.
از نشانه های این بیماری می توان به سرفه و تب شدید اشاره کرد که در درصدی از افراد به التهاب ریه و نارسایی کلیه منجر می شود و دوره نهفتگی این بیماری یک تا ۱۴ روز و گاهی تا ۲۳ روز نیز اعلام شده است.
با توجه به اینکه ویروس کرونا قابلیت سرایت بالایی دارد، بهترین راه برای قطع زنجیره انتقال این است که هر کسی در خود احساس بیماری کرد به پزشک مراجعه کند و از تماس با دیگران و حضور در اجتماعات و محل کار پرهیز کند.
همه افراد جامعه باید با بالا بردن سطح اطلاعات، هوشیاری و رعایت بهداشت فردی خود نسبت به قطع زنجیره انتقال این بیماری عزم خود را جزم کرده تا منجر به حذف این بیماری در کشور شود .
وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با تولید بروشورهای آموزشی از بیماری کرونا ویروس توانسته نسبت به افزایش سطح آگاهی جامعه در کاهش و کنترل این بیماری نقش قابل توجه ای ایفا کند .
اهمیت شستوشوی دستها با آب و صابون حتی از زدن ماسک نیز خیلی بیشتر است، بر همین اساس استفاده همه افراد جامعه از ماسک توصیه نمیشود و ضرورتی هم ندارد.
باید افراد فاصله یک تا ۱٫۵ متری را با بقیه افرادی که با آنها در تماس هستند رعایت کنند و سعی کنند تماسها و حضور خود را در اجتماع کمتر کنند.
استفاده از ماسک برای افراد بیمار بمنظور جلوگیری از انتشار قطرات تنفسی آنان، لازم است و سایر افراد اگر در اجتماعهای فشرده و متراکم نباشند استفاده از ماسک لازم نیست.
در هر مکان عمومی که دستمان را به جایی زدیم قبل از اینکه دستمان را به صورت، چشم و دهان بزنیم باید ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوییم.
اگر آب و صابون در دسترس نبود از ژل ضدعفونیکننده، پد الکلی و یا الکل ۷۰ درجه رقیقشده میتوانیم استفاده کنیم و اگر هیچکدام در دسترس نبود باید دستمان را به صورت، چشم و دهان نزنیم تا به جایی که آب و صابون باشد برسیم.
برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، به سرعت پس از ورود به خانه، دست های خود را بشوییم و ضدعفونی کنیم؛ این کار را از همه اعضای خانواده بخواهیم.
با دستمال کاغذی، هنگام سُرفه یا عطسه جلوی دهان خود را بگیریم و سپس دستمال را در سطل زباله بیندازیم.
اشیا و سطوحی را که مرتب لمس می کنیم مانند ریموت کنترل تلویزیون، دستگیره درها و گوشی همراه، تمیز و ضدعفونی کنیم.
امیدواریم با تلاش و همکاری همه مردم و رعایت اصول بهداشت فردی ، هر چه زودتر این ویروس از کشور ریشهکن شود.
نظر شما