ارزیابی اولیه کرونا در مراکز جامع سلامت تهران برای کاهش مراجعات به بیمارستان‌ها

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ارزیابی و معاینات اولیه بیماری کرونا در مراکز جامع سلامت استان تهران انجام می‌شود تا بار مراجعات به بیمارستان کم شود.

دکتر جلیل کوهپایه زاده روز  دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه این کار در ۱۸ مرکز جامع سلامت استان تهران انجام می شود، افزود: مراکز جامع سلامت استان تهران در روزهای آینده افزایش می یابد تا مردم به راحتی بتوانند ارزیابی و معاینات اولیه بیماری کرونا را انجام دهند.

وی افزود: آموزش به همکاران این مجموعه ها ارائه  شده و این مراکز مجهز به وسایل تشخیصی بیماری کرونا هستند تا کارهای اولیه این زمینه انجام شود و اگر افرادی مشکوک به بیماری باشند، به بیمارستان ها هدایت شوند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه مردم به راحتی می توانند به این مراکز مراجعه کنند، افزود: در این مراکز معاینات اولیه از مراجعه کنندگان انجام می‌شود و با این کار، مراجعات به بیمارستان کم می شود.

وی افزود: در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران هم ۷ مرکز شامل ملارد، شهریار، شهرقدس، بهارستان و رباط کریم و مراکز بهداشت غرب و شمال غرب، ایجاد شده و در حال افزایش این مراکز هستیم.

اغلب مراجعات به بیمارستان ها از روی نگرانی از کرونا است

وی با اشاره به اینکه اغلب مراجعات به بیمارستان ها از روی نگرانی است تا اینکه بابت ابتلا به بیماری باشد، افزود: این کار سبب شلوغی زیادی در بیمارستان ها می‌شود.

کوهپایه زاده ادامه داد: مراکز جامع سلامت بهداشتی و حتی کلینیک‌های بخش خصوصی برای ارزیابی و معاینه اولیه بیماری کرونا در نظر گرفته شده تا مردم به آن مکان ها مراجعه کنند.

کرونا بیماری مهلکی نیست

وی با اشاره به اینکه کرونا بیماری مهلکی نیست، گفت: هر چند این بیماری واگیردار است و سریع منتشر می شود، اما در اغلب موارد به صورت خفیف بروز پیدا می کند و مردم نباید از آن بترسند.

وی افزود: علایم ۸۰ درصد مبتلایان بیماری کرونا خفیف است، ۱۵ درصد آنان هم حداکثر با مراجعه به پزشک و مصرف تعدادی دارو مداوا می شوند و درصد اندکی نیاز به مراقبت های بیمارستانی دارد.

کوهپایه زاده مهمترین اقدام برای پیشگیری از بیماری های واگیر از جمله کرونا را  مراعات بهداشت فردی اعلام کرد و گفت: شست شوی دست ها با آب و صابون برای این کار کافی است و حتی نیازی به استفاده از محلول های ضد عفونی نمی باشند.

وی افزود: اگر افرادی علائم سرماخوردگی را در خود مشاهده کردند، از ماسک استفاده کنند. کسانی که در ارتباط با افراد بیمار هم هستند ضمن استفاده از ماسک باید فاصله را با بیمار رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: فاصله بین افراد عادی حداقل یک متر و افرادی که دچار سرماخوردگی و بیماری کرونا هستند فاصله حدود ۲ متر می باشد که مردم برای پیشگیری از بیماری این فاصله را رعایت کنند.

وی افزود: افراد بیمار در مجامع عمومی و پرتردد حضور نیابند و در صورت ابتلا به بیماری از وسایل نقلیه عمومی مانند مترو استفاده نکنند، این کار از بروز بیماری در دیگران جلوگیری می کند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته و تا کنون جان حدود سه هزار نفر را گرفته است.

مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از فوت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند.

با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.      

همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعه‌های ذی‌ربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشه‌کنی هر چه سریع‌تر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.

روحانی در این حکم، دستگاه‌های کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.

از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه های دولتی اقدات مناسبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است.     

در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته (یکشنبه) اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه های مردم مراجعه می کنند.  

با وجود این تلاش، بر اساس اعلام کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور تا روز گذشته به ۹۷۸ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۵۴ نفر رسیده است؛ همچنین ۱۷۵ نفر از مبتلایان بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

با این حال پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت ویروس کرونا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha