دور سوم انتخابات پارلمانی اسرائیل دیروز در حالی برگزار شد که در دو دور گذشته در ماه های فروردین و شهریور به علت ناتوانی رهبران حزب اکثریت در تشکیل کابینه با شکست مواجه شده بود.
کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی تا به اینجای کار وضعیت ۹۷ درصد آرا شمارش شده را اعلام کرده است که حزب لیکود با کسب حدود ۳۰ درصد آرا توانسته ۳۶ کرسی پارلمان را از آن خود کند.
نتانیاهو شب گذشته در حالی خود را پیروز میدان انتخابات دانست که نتایج اولیه انتخابات پیروزی بلوک راست با کسب حدنصاب ۶۱ کرسی را نشان می داد. اما با گذشت زمان و شماش بیشتر آرا صندوق های انتخاباتی احزاب راست افراطی تا اینجای کار تنها ۵۹ کرسی را به دست آوردند که برای تشکیل ائتلاف حداکثری در پارلمان کافی نیست. بدین ترتیب این موضوع را می توان شکستی دیگر در نتیجه انتخابات دور سوم همانند دو دور گذشته دانست.
در میان احزاب ارتدوکس افراطی حزب شاس با آرا شمارش شده ۱۰ کرسی را کسب کرده و حزب اتحاد یهودیت توراتی نیز ۷ کرسی را بدست آورده است. همچنین حزب یمینا با حضور نفتالی بنت وزیر جنگ و آیلت شاکد ضد عرب (وزیر سابق دادگستری) ۶ کرسی را بدست آورده است. بنابراین با احتساب ۳۶ کرسی حزب لیکود اردوگاه راست بدون احتساب آویگدور لیبرمن که با احزاب ارتدوکس افراطی در یک ائتلاف نمی نشیند، صاحب مجموعا ۵۹ کرسی خواهد شد.
نتانیاهو در این میان حتی مذاکرات خود با احزاب راست را برای تشکیل ائتلاف حداکثری در پارلمان آغاز کرده است. اما بنی گانتس رهبر حزب آبی سفید و رقیب لیکود در این انتخابات، اعلام کرده است که نتانیاهو هنوز حدنصاب ۶۱ کرسی را برای تشکیل اکثریت ندارد.
با نگاهی به جناح مخالف نیز شکست این دوره انتخابات پارلمانی اسرائیل باز هم محسوس به نظر می رسد، مگر اینکه لیبرمن بالاخره در این دور تکلیف خود را برای پیوستن به یکی از ائتلاف ها مشخص کند. در جناح چپ اتحاد احزاب کار- گشر- مرتص در این دوره از انتخابات توانسته ۷ کرسی در پارلمان برای خود داشته باشد. از طرف دیگر اعراب با مشارکت فهرست مشترک عربی که پیروزی شگفت انگیزی را در انتخابات رقم زد توانست ۱۵ کرسی را نصیب خود کند و پس از ائتلاف آبی سفید از نظر اکثریت آرا در رده سوم باشد.
حزب ائتلافی آبی سفید (متشکل از ۴ حزب) به رهبری بنی گانتس در این دوره موفقیت چندانی را نداشت و با کاهش دو کرسی نسبت به انتخابات دور قبل ۳۲ کرسی را برای خود اندوخت. درحالیکه اعراب هنوز نسبت به ائتلاف با آبی سفید اعلام آمادگی نکرده اند، اردوگاه چپ و میانه مجموعا ۳۹ کرسی را در اختیار دارند که با پیوستن فهرست مشترک عربی به ۵۴ کرسی افزایش می یابد.
چهره تعیین کننده انتخابات همچنان لیبرمن باقی می ماند و با توجه به اینکه گفته به "دولت تحت رهبری لیکود که در آن ارتدوکس های افراطی باشد، نمی پیوندد"، کلید ورود به انتخابات دور چهارم تا حدودی به دست او است.
نظر شما