به همین دلیل به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیک انتشار ویروس کرونا در مشهد و دیگر شهرستانهای خراسان رضوی از دو روز گذشته آغاز شده و این استان طی روزهای آتی شرایط خاصی را به لحاظ ضرورت اقدامات پیشگیرانه از این بیماری و درمان مبتلایان پیش روی دارد.
در این راستا استاندار خراسان رضوی طبق مصوبه ستاد پیشگیری از کرونا در این استان با هدف پیشگیری از این بیماری روزهای ۱۵ و ۱۷ اسفندماه در این استان را تعطیل اعلام کرد.
بر اساس تازهترین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هماکنون چهار هزار و ۷۴۷ نفر در سطح کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که تاکنون ۱۲۴ تن از مبتلایان جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش همین منبع تاکنون ۸۹ نفر در خراسان رضوی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
از آنجا که اکنون ۶ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی در استان شش و نیم میلیونی خراسان رضوی استقرار دارد و پنج میلیون نفر از این جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند هماهنگی در بین دانشگاههای مزبور برای ارائه آمار مبتلایان به ویروس کرونا با چالشهای دیگری رو به رو ست.
این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد از همان روز اول شیوع کرونا در کشور با برپایی نشستهای خبری روزانه آمار مبتلایان به ویروس کرونا در مناطق زیر پوشش خود را در استان خراسان رضوی و بعضا سایر دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در استان اعلام میکرد.
در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور آمار مشهد و خراسان رضوی در خصوص ابتلا به کرونا منفی بود و پس از آن روزانه این آمار به تدریج افزایش یافت و طی روزهای اخیر جهش چشمگیری داشته است.
طی روزهای گذشته این نشستهای خبری به دلایلی برگزار نشده است و از سوی دیگر ابهامهایی در آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشاهده میشود.
به طور مثال به یک باره آمار مبتلایان به ویروس کرونا در خراسان رضوی طی روزهای ۱۴ و ۱۵ اسفندماه از ۳۶ مبتلا به ۸۹ مبتلا افزایش یافت و از سوی دیگر بر اساس آمار اعلامی وزارت بهداشت در حالی که آمار مبتلایان در کشور طی روزهای ۱۵ و ۱۶ اسفندماه از سه هزارو ۵۱۳ نفر به چهار هزار ۷۴۷ نفر فزایش یافت تعداد مبتلایان در خراسان رضوی طی این مدت ثابت مانده است.
اوج انتشار ویروس کرونا از دو روز گذشته در خراسان رضوی آغاز شده است
دبیر کمیته مراقبت و درمان کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون آزمایش ۸۹ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در خراسان رضوی مثبت شده است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۵۱ نفر بیشترین تعداد مبتلایان را در استان دارد.
دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: دانشکده علوم پزشکی نیشابور با ۲۵ مبتلا به ویروس کرونا بیشترین آمار را بعد از مشهد دارد و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار و تربت حیدریه در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون یک هزار و ۲۱۰ بیمار مبتلا به عفونت های تنفسی در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شده اند که ۴۷۶ نفر از این تعداد بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدهاند و بقیه تحت درمان قرار دارند.
او ادامه داد: ۶۱۸ نفر از کل بیماران دچار سندرم حاد تنفسی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه مربوط به سایر دانشگاههای مستقر در خراسان رضوی هستند.
به گفته وی، هماکنون بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستانهای شریعتی، امام رضا(ع) و اکبر مشهد بستری هستند به طوری که اکنون در بیمارستانهای شریعتی و امام رضا(ع) هر کدام بیش از ۱۰۰ بیمار تحت معالجه قرار دارند.
وی اظهار داشت: تعداد بیماران بدحال مبتلا به عفونت های حاد تنفسی در حال افزایش است و اکنون ۸۰ بیمار بد حال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحت مراقبت های تخصصی قرار دارند.
دبیر کمیته مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: پیک انتشار ویروس کرونا از دو روز گذشته در خراسان رضوی رشد یافته و مردم بدانند در مقطع حساسی قرار داریم و برای شکستن چرخه انتقال ویروس باید از خانه بیرون نیایند و توصیههای ایمنی را جدی بگیرند.
به گفته وی، شستن مرتب دستها، پرهیز از قرار گرفتن در تجمع ها و در صورت لزوم استفاده از ماسک، رعایت بهداشت فردی از سوی همه افراد جامعه به ویژه مبتلایان به سرماخورگی توصیه جدی در پیشگیری از این بیماری است.
وزارت بهداشت مبنای اعلام آمار مبتلایان در استانهاست
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در قالب نشست های خبری روزانه آمارهای مبتلایان به این ویروس را اعلام میکند در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: مبنای تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه و استان خراسان رضوی اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
دکتر حمید رضا رحیمی در خصوص ابهام و تغییرات جهشی در آمارهای مبتلایان گفت: در ابتدا همه آزمایشهای مبتلایان به ویروس کرونا در سطح کشور از جمله استان خراسان رضوی به آزمایشگاه انستیتو پاستور در تهران ارسال میشد که به علت بالا بودن تعداد نمونهها آمار با تاخیر اعلام میگردید.
وی اضافه کرد: از یک هفته گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجهز به کیت تشخیص کرونا در بیمارستان امام رضا (ع) شده است و چون انجام و اعلام آزمایش نمونهها سرعت بیشتری گرفته است به یک باره شاهد افزایش آمار بودهایم و هیچ عمد و ابهامی هم در این خصوص وجود ندارد.
او افزود: در حال حاضر ۵۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد برای خدماتدهی به این بیماران آماده است که امکان افزایش آن به هزار تخت نیز وجود دارد.
نظر شما