محمدعلی شریکیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همچنین با بیان اینکه کشاورزان برای سم پاشی باغ ها در اسفند ماه باید با کارشناسان حفظ نباتات مشورت کنند، گفت: با سم پاشی در این موقع از سال پوششی بر روی بافت های گیاهی ایجاد می شود که به داخل گیاه نیز نفوذ می کند و مانع توسعه بیماری ها و آفات می شود.
وی افزود: هم اکنون کشاورزان از روغن های مخصوص برای جلوگیری از سرما باید استفاده کنند که این روغن ها تا حدودی فعالیت آفات را نیز کم می کند، برای این موضوع نیز باید با کارشناسان مشورت کنند.
وی با بیان اینکه هنوز درخت ها برگ نداده اند باید تغذیه شوند اظهار داشت: با انواع کود ها و محلول پاشی بر روی تنه درخت باید به تغذیه درخت ها کمک کنیم.
شریکیان بر رعایت بهداشت باغ ها نیز تاکید کرد و گفت: کشاورزان در زمان هرس درخت باید ابزار را که شامل قیچی، اره و سایر موارد است پس از انجام کار بر روی درخت آن را ضد عفونی کنند.
مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه باغ دار باید ابزار مورد استفاده را با دستمالی که به ضد عفونی کننده آغشته کرده است ضد عفونی کند افزود: رعایت این موارد موجب داشتن باغی سالم می شود.
وی اظهار داشت: حتی باغ داران باید محل زخم بر روی درخت را ضد عفونی کنند تا عوامل بیماری زا وارد آن نشوند.
وی هدف از هرس اصلاحی درختان را حفظ عادت رشد طبیعی درختان و سهولت در انجام اقدامات دیگر در محیط باغ عنوان کرد و افزود: هدف از اصلاح و تربیت درخت، قطع قسمت هایی از یک درخت برای به دست آوردن شکل و اسکلت مطلوب آن بوده است.
وی اضافه کرد: هرس باغ ها توسط هرس کاران ماهر می تواند در بهبود و افزایش میزان محصولات باغی و بالا بردن عمر مفید باغ های منطقه بسیار مفید باشد.
به گزارش اداره کل هواشناسی خراسان شمالی در روزهای یکشنبه و دوشنبه کاهش نسبی دما وزش باد و باد شدید را خواهیم داشت و کمینه دما در برخی از نقاط استان از جمله شیروان و فاروج تا منفی پنج درجه نیز می رسد.
سطح باغ های خراسان شمالی افزون بر ۴۱ هزار هکتار و میزان تولید محصولات باغی استان نیز حدود ۳۰۰ هزار تن شامل ۳۴ نوع محصول باغی است.
خراسان شمالی بیش از ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.
نظر شما