۱۹ اسفند ۱۳۹۸، ۸:۰۸
کد خبرنگار: 982
کد خبر: 83704546
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نگاهی به کتاب« اصطلاحات نجومی در اشعار مسعود سعد سلمان»

اراک - ایرنا - «اصطلاحات نجومی در اشعار مسعود سعد سلمان» عنوان کتابی ۸۸ صفحه‌ای است که به کوشش «علی جلالوند» به رشته تحریر درآمده و با شمارگان یکهزار جلد از سوی انتشارت «نگار کمال» منتشر شده است.

قیمت هر جلد از این کتاب که برای دومین بار متوالی به چاپ رسیده، ۱۰ هزار تومان تعیین شده و  نگارنده کوشیده در لابه‌لای اشعار مسعود سعد سلمان- شاعر ایرانی- به اصطلاحات نجوم بپردازد و تسلط این شاعر را بر مباحث این رشته علمی بیان کند.

 اثیر، اسد، اکلیل، بنات‌النعش، پروین، تنین(اژدها)، ثور، جدی، جوزا، حمل، حوت، خرچنگ(سرطان)، خورشید، زهره، سعد و نحس، سنبله، سها، عطارد، عقرب، عیوق، قمر(ماه)، قوس، کف‌الخضیب، کیوان(زحل)، مریخ(بهرام)، مشتری(برجیس) و میزان اصطلاحات نجومی هستند که در اشعار مسعود سعد سلمان به کار رفته است و نویسنده با ذکر هر بیت کوشیده در خصوص ویژگی‌های نجومی و ارتباط آن با موضوع شعر توضیحاتی را برای خوانندگان کتاب ارایه دهد.

در پیش‌گفتار این کتاب آمده است: در قدیم مردم با آسمان و ستارگان و صورت‌های فلکی ارتباط تنگاتنگ داشته و گذشتگان در بستری از باورهای عامیانه و غیرعلمی زندگی می‌کردند و مسایل نجوم و ستارگان از موضوعاتی است که بشر کنجکاو و حقیقت‌جو را در سکوت و تنهایی شب به دیدن خود دعوت کرده است.

بالاترین تبلور نجوم در ایران بعد از اسلام بود که خاصه در اشعار فرهیختگان دیده شده به‌نحوی که بررسی این آثار می‌تواند به صورت تلویحی مصادیقی از تفکر مردمان را ارایه دهد که در آثار مسعود سعد، حافظ، سعدی، سنایی ، خاقانی و نظامی گنجوی به وفور دیده می‌شود.

هدف از این کتاب تنظیم فرهنگی توصیفی از اصطلاحات نجومی قصاید مسعود سعد سلمان است و تصویرسازی‌های شاعر و نحوه به‌کارگیری این اصطلاحات در کلام منظوم چه از نظر زیباشناسی و چه درک مفاهیم اجتماعی و باورهای مردمان آن زمان اهمیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha