شکست کرونا با وحدت عمومی و اجتماعی آحاد مردم

تهران- ایرنا- ویروس کرونا آفتی در جهان به شمار می‌رود که بسیاری از دولت‌ها را حتی برای اداره امور جاری و معمول دچار دشواری‌های پیچیده کرده و در ایران هم این ویروس باعث مختل شدن بسیاری از امور شده است و بنابراین لازم به نظر می‌رسد که با ایجاد وحدت عمومی و اجتماعی خود را برای شکست این بحران مهیا سازیم.

در حالی که تمامی پزشکان و سازمان بهداشت جهانی به طور مکرر انتشار سریع و وحشتناک ویروس کرونا را هشدار می دهند اما مردم همچنان از حضور در بیرون منزل و مکان‌های پر ازدحام خودداری نمی کنند. باید گفت ویروس کرونا در کمین همه اقشار جامعه است و برای شکست آن، همه مردم باید در طرح ملی غربالگری همکاری کنند. اگر رعایت بهداشت را جدی نگیریم و کرونا ویروس به ریه‌های ما برسد، احتمال مرگ وجود دارد و جداسازی این ویروس از بدن بیمار بسیار سخت است. شهاب الدین بیمقدار، عضو فراکسیون امید مجلس در خصوص بهترین راه برای مقابله با این ویروس گفت: یکی از مشکلات اصلی در مسیر مقابله با کرونا افرادی بوده که به توصیه ها و دستورالعمل های پزشکان و متخصصان توجه ندارند. خرید شب عید کار واجبی نیست. مردم نباید رفت و آمدهای غیر ضروری داشته باشند. بهترین راه مقابله با کرونا در شرایط کنونی پیشگیری است که با ماندن در خانه انجام می شود. مردم باید در شهرهای خود و در خانه هایشان بمانند و رفت و آمدها را به حداقل برسانند.

بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی موضوع شیوع ویروس کرونا را از زوایای مختلفی مورد ارزیابی قرارداده اند.

رسانه های اصلاح طلب

شیوع شوخی‌ بردار نیست

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم مسعود مردانی عضو کمیته علمی پیشگیری از کرونا، وزارت بهداشت نوشت:روزنامه اعتماد: تا پایان سال آینده ۳۰ تا ۷۰ درصد مردم دنیا آلوده به ویروس کرونا خواهند شد. این ویروس یک ویروس جدید است و وقتی سازمان بهداشت جهانی از پاندمی ویروس کرونا در دنیا صحبت می‌کند به این معناست که بیماری کووید ۱۹ مرز و مقام نمی‌شناسد.  شاید همین حالا من هم آلوده به ویروس باشم چنانکه ۸۰ درصد مبتلایان هم بدون علامت هستند و ...البته ابتلا به کووید ۱۹ ارزش یا ضدارزش یا تابو نیست اما ابتلا به این بیماری برای مردم تمام کشورها حتمی است و مطمئن باشید که از سال آینده، مادران در فصل سرد به فرزندان خود توصیه می‌کنند که از خود در مقابل ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا و کووید ۱۹ مراقبت کنند چون این بیماری از سال آینده به فهرست بیماری‌های جهان وارد خواهد شد. کنترل ترددهای شهری و بین شهری اگرچه باید دو هفته قبل اتفاق می‌افتاد اما اولین قدم برای کنترل هر اپیدمی، کنترل تحرکات اجتماعی است چون شیوع این بیماری جای شوخی ندارد. تلویزیون ایران به تازگی تصاویری از کشور ایتالیا نشان داد و با وجود آنکه ویروس کرونا بسیار دیرتر از ایران به ایتالیا وارد شده اما در شهر تورین حتی یک نفر هم در ایستگاه‌های متروی این شهر دیده نمی‌شد و در این کشور اعلام شده که اگر فرد مبتلا به کووید ۱۹ پا به خیابان‌ها بگذارد، معادل ارتکاب به قتل عمد ۲۱ سال زندانی می‌شود و توجیه دولت ایتالیا برای اعمال چنین مجازاتی این است که اگر فرد مبتلا به سلامت خودش بی‌توجه است، حق ندارد سلامت دیگران را به خطر بیندازد. حتی دولت امریکا هم حالا برای کنترل ترددهای اجتماعی اقدام کرده و از دیشب تمام پروازهای اروپایی به این کشور لغو شده با وجود آنکه خسارت بسیار سنگینی برای اقتصاد این کشور ایجاد خواهد کرد اما توجیه مسوولان این کشورها این بوده که کار و تجارت همیشه برقرار است اما سلامت مردم هیچ جایگزینی ندارد. مردم ایران هم باید در این زمینه واقعا همکاری کنند. ما یک کانال خانوادگی داریم و در این کانال من از تمام اقوام خواهش کردم که در این ایام ترددهای خود را به حداقل برسانند. البته من ایمان دارم که مردم فهیم ایران تا امروز هم به خوبی با دولت همکاری و همراهی کرده‌اند و شاید موارد معدودی از عدم تطابق مثل مراجعات به بازارچه‌ها و مراکز خرید را شاهد بوده‌ایم اما واقعا از ۸۳ میلیون نفر جمعیت تا امروز ۹۰ درصد مردم درباره رعایت این هشدارها و توصیه‌ها با دولت همکاری کرده‌اند.

اول چشم‌ها، سپس دست‌ها را بشوییم

روزنامه ابتکار در گزارشی آورد: این روزها «کرونا» بخشی از زندگی بشر شده است. اکثر اخبار جهان، مربوط به این نیم‌ذره موجود است. ویروسی که سایه‌اش را بر همه ابعاد زیست انسانی انداخته است. حتی سیاست را هم متاثر کرده است. مطمئن نیستم که تا چه مدت سایه حضور این ویروس را در زندگی خود باید حس کنیم و سبک زندگی خود را برای همزیستی با کروناویروس تنظیم کنیم، اما به‌هر روی، تا اینجای کار، پهلوهای پنهانی را برای ما آشکار کرد. آگاهی اساساً همین‌گونه به دست می‌آید؛ تکانه‌ای باید صحنه را به سخن وادارَد. تا حرف‌ها و نکته‌های نو به رو آیند. کرونا همین کار را با جهان کرد؛ نکاتی را برکشید تا پیش از این یا مجهول بود یا بدین‌سان، نمی‌درخشید. تعداد قابل توجه برخوردهای غیرمسئولانه در میان همه جوامع در جهان، از این واقعیت پرده برداشت که «وضع طبیعیِ» بشر به آنچه هابز می‌گفت نزدیک‌تر است تا به آنچه لاک توصیف می‌کرد! انگار وضعِ تمدنیِ کنونی، بندِ یک وضعیتِ اقتداری است؛ اگر یک آن، قانون مقتدر معلق شود به چشم به‌هم زدنی به وضع طبیعی برمی‌گردیم! این روزها به جز دست‌ها، چشم‌ها را هم باید بشوییم و ببینیم که انبانِ انسانِ معاصر هرچه از «حق» پر شده، انگار بندهای تکلیفش بریده و ساییده‌تر شده. کرونا نشان داد که «اصل حیات» در همه ابعاد هستی حاضر و نافذ است. این اصل، همان قانون تعادل است. اگر به این قانون تجاوز بشود، هستی شورش خواهد کرد. این اصل برای هر اِلِمانی از هستی هم برقرار است. اگر نظم اجتماعی را از ریل عدالت خارج کردیم، شورش اجتماعی رخ خواهد داد. اگر به کوه‌ها و دره‌ها تجاوز کردیم، طبیعت حتماً واکنش نشان خواهد داد وبا سیل، بهمن، آتش‌فشان یا هرچیز دیگری بر ما خواهد شورید. اگر به حیات‌وحش دست‌درازی کردیم، حتماً توسط یک آنفولانزا یا کرونا و یا چیزی دیگر پشت‌دستی خواهیم خورد. از همه مهم‌تر، اگر حق و تکلیف را از نهج عدل خارج کردیم، کائنات شورش خواهد کرد و روزگار بر ما سخت خواهد گرفت. چه بسا راز اینکه سایه بلا از سرمان کم نمی‌شود، در این باشد که ما بیش از سقفِ ظرفیتِ کائنات، مرتکب ظلم شده‌ایم. هیچ چیز مانند ظلم، خشم هستی را برنمی‌انگیزد. وقتی هستی خشم می‌کند یعنی دامنِ بلا پهن شده است. کرونا اصلِ دیگری را برکشید. اینکه هیچ اتفاقِ «تک افتاده» در جهان نداریم. ما همه سوار بر یک کشتی هستیم. به تعبیری، جهان، جهانی شده است. هرقدر هم کاخ‌های خود را بلند و دور از دسترس دیگران بسازیم، باز هم رحمت و بلای جمعی منتفی نمی‌شود. انگار جهانِ جدید هم نتوانست خدشه‌ای در قانونِ «بنی آدم اعضای یک پیکرند» بیندازد. کرونا نشان داد، همچنان همه بشر بر یک کشتی سوارند؛ اگر گوشه‌ای سوراخ شود خطر غرق شدن برای همه ایجاد می‌شود. کرونا نشان داد همچنان امکانِ تعریفِ منافعِ تماماً شخصی و بریده از «دیگری»، وجود ندارد. کرونا نشان داد همچنان «امر شخصی» برای سعادت و سلامت نابسنده است.

کرونا بازارهای ابهر را تعطیل کرد

خبرگزاری ایسنا در گزارشی به گفت و گو با وجیه‌الله نوروزی فرماندار ابهر پرداخت و آورد: یکی از مهم‌ترین راهکارهای مبارزه با این بیماری، قطع زنحیره انتقال با ماندن در خانه است. نوروزی از تعطیلی بازار و پاساژهای ابهر در راستای کنترل ویروس کرونا خبر داد و گفت: از شهروندان درخواست می‌شود از رفت و آمدهای غیرضروری و مسافرت جدا خودداری کنند. تعطیلی مراکز خرید و پاساژها در راستای پیشگیری از گسترش سریع ویروس کرونا خصوصا در ایام تعطیلات نوروزی و با عنایت به تصمیم ستاد مبارزه با بیماری کرونا ویروس استان و شهرستان است. به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس، همه صنوف و مراکز خرید به استثنای  واحدهای خواربارفروشی و سوپرمارکت‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل است که تعطیلی بازار و پاساژها شامل شهرهای هیدج و صائین‌قلعه نیز می‌شود. این مسئول از عزم جدی در ابهر برای مبارزه با بیماری کرونا خبر داد و یادآور شد: در همین راستا ضدعفونی معابر و خیابان‌های ابهر به صورت مستمر انجام می‌شود. وی با اشاره به برگزاری جلسات با روسای اتحادیه‌های صنفی در خصوص هماهنگی به منظور پیشگیری از ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: سوپرمارکت‌ها، خواروبارفروشان، میوه و تره‌بار، مرغ و گوشت، لوازم بهداشتی و نانوایان همچنان دایر خواهند بود.

فروکش کردن موج شیوع ویروس کرونا ملزم همکاری مردم است

خبرگزاری برنا به بازتاب سخنان ابراهیمی رئیس شورای اسلامی باقرشهر پرداخت و آورد: مدیریت شهری باقرشهر از ابتدای شیوع ویروس کرونا جلساتی را برگزار و تیم جهادی در خصوص ضدعفونی و گندزدایی سطح شهر تشکیل داد. شورای اسلامی باقرشهر در جلسات متعدد تشکیل شده با حضور معاونین و مسئولین شهرداری اعتباراتی برای تهیه لزومات در خصوص پیشگیری هر چه بهتر و ارائه خدمات به شهروندان در نظر گرفته است. از شهروندان خواستاریم برای کنترل و پایان دادن به بحران کرونا ویروس از منازل خود خارج نشوند و با رعایت مسائل بهداشت عمومی و فردی مدیریت شهری را در مبارزه با این ویروس یاری کنند. رئیس شورای اسلامی باقرشهر فروکش کردن موج شیوع ویروس کرونا را ملزم همکاری مردم دانست و عنوان کرد: اگر مردم همکاری نکنند این بحران تشدید خواهد شد، لذا امیدواریم همه با هم با رعایت نکات بهداشتی و در خانه ماندن، به امید شکست کرونا ویروس پیش رویم.

فرمـان تشکیـل قرارگـاه ضدکرونـا

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: مقام معظم رهبری با صدور فرمانی به سردار سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تقدیر از خدمات نیروهای مسلح به مردم در زمینه مقابله با ویروس کرونا، بر لزوم سازماندهی این خدمات در قالب یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری تاکید کردند. نخستین جلسه قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا (ع) نیروهای مسلح، با دوتصمیم مهم رصد کل ملت ایران ظرف یک هفته تا۱۰روز آینده به منظورتشخیص افراد مشکوک به کرونا و خلوت کردن فروشگاه‌ها، خیابان‌ها و جاده‌ها ظرف ۲۴ساعت باهمراهی وزارت کشور و استانداران وکمیته انتظامی امنیتی قرارگاه بهداشتی درمانی نیروهای مسلح همراه بود. درهمین حال براساس آنچه نورنیوز روز گذشته از تصمیمات وسناریوهای سه گانه وزارت بهداشت برای مهار کرونا منتشرکرده است، از سفرهای درون شهری و برون شهری در نوروز به‌عنوان «بمب خطرناک» برای ضربه زدن به وضعیت مدیریت شده فعلی یادشده است. دراین گزارش آمده است «رفت و آمدهای جدید و متعدد» می‌تواند هرم جمعیتی در مناطق مختلف را از نظر تعدادمبتلایان، ناقلان و شرایط سنی و بیماری‌های زمینه‌ای آنان تغییر دهد وکلیه شاخص‌های پیش‌بینی شده برای مناطق مختلف اعم از «تخت‌های بیمارستانی، پزشک، دارو، پرستار» و... را کاملا دستخوش تغییر کند و کشور را وارد وضعیت بحرانی کند.   همچنین این گزارش می‌افزاید: حفظ شرایط موجود روی خط بحران قرار دارد و در صورت تغییر غیرقابل کنترل شاخص‌های اصلی برآوردشده می‌تواند وضعیت را به سمت شرایط بدبینانه متمایل کند؛   گزارشی که احتمالا تصمیم مهم خالی کردن مراکز تردد ظرف ۲۴ ساعت ازسوی جلسه قرارگاه بهداشتی و درمانی امام رضا (ع) نیروهای مسلح می‌تواند متاثر از آن باشد. براین اساس از امروز باید شاهد خلوت شدن خیابان‌ها و مراکز تجمع مردم درشهرهای مختلف درراستای تصمیم مهم قرارگاه بهداشتی و درمانی نیروهای مسلح و سناریوهای مهم وزارت بهداشت در راستای پیش‌بینی وضعیت کشور درصورت رعایت نکردن نکات توصیه شده باشیم. همچنان‌که روزگذشته سردار سرلشکر سیدمحمدباقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح در حاشیه نخستین جلسه قرارگاه بهداشتی و درمانی امام‌رضا(ع) نیروهای مسلح به‌منظور پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا اعلام کرد: روال خلوت کردن فروشگاه‌ها و خیابان‌ها و جاده‌ها با تصمیم ملی که اتخاذ می‌شود در ۲۴ ساعت آینده سازماندهی خواهد شد. دراین جلسه که به ریاست رئیس ستادکل نیروهای مسلح برگزار شد، فرماندهان کل ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزیر دفاع، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، رئیس اداره بهداشت و درمان ستادکل نیروهای مسلح و معاونان ستادکل نیروهای مسلح حضورداشتند.  

آیا کرونا ترامپ را شکست می‌دهد

روزنامه جهان صنعت در گزارشی نوشت: ویروس کووید- ۱۹ و بیماری کرونا، آنچنان فراگیر شده که بسیاری از دولت‌ها را حتی برای اداره امور جاری و معمول دچار دشواری‌های پیچیده کرده است. در این‌باره برخوردها و واکنش رهبران کشورها با یکدیگر متفاوت است و برخی مانند دونالد ترامپ تلاش می‌کنند اوضاع را آنچنان بد و غیرقابل تحمل جلوه ندهند. همین رفتار در داخل ایالات متحده آمریکا انتقادهای زیادی را برانگیخته و باعث شده تا در مورد آینده ترامپ و موفقیت وی در انتخابات آتی ابهام‌هایی مطرح شود. این ابهام‌ها به ویژه معطوف به این نکته است که رای‌دهندگان آمریکایی در انتخابات آتی به خاطر عملکرد ضعیف و انتقادبرانگیز در موضوع مهار بیماری کرونا، حتما از ترامپ و جمهوریخواهان حمایت نخواهند کرد و به همین دلیل احتمال شکست جمهوریخواهان در انتخابات آینده زیاد است. در برابر این ویروس البته مانند گذشته دونالد ترامپ به تکنیک قدیمی‌اش یعنی ساده‌سازی موضوع و تخفیف ماجرا مبادرت ورزید. این حرف عوامانه که با گرم شدن هوا، ویروس نابود خواهد شد و سلامتی به جهان بازخواهد گشت، بارها از زبان دونالد ترامپ شنیده شد، اما موضوع جدی‌تر از آن بود که این شوخی‌ها بتواند نگرانی مردم را برطرف و اوضاع را آرام کند. به همین دلیل ترامپ موضعش را تغییر داد و با ارسال این پیام که ایالات متحده هر ساله ۲۵ تا ۶۰ هزار نفر را بر اثر بیماری آنفلوآنزا از دست می‌دهد، کوشید تا خطر بیماری کرونا را کم‌اهمیت جلوه دهد و به این ترتیب از حجم نگرانی‌ها و در نتیجه از میزان اعتراض‌های عمومی بکاهد. اما حتی بیان این‌گونه واقعیت‌ها و اقداماتی که ترامپ و دولتش برای مقابله با ویروس کرونا انجام داده نتوانسته انتقادها از عملکرد ترامپ را کاهش دهد و رسانه‌هایی مانند سی‌ان‌ان که در مقابل ترامپ قرار دارند در جهت انتشار این انتقادها و گاهی بزرگنمایی آن عمل می‌کنند. در این میان برخی کارشناسان آمریکایی احتمال می‌دهند که در روزهای آینده تعداد مبتلایان و به تبع آن، تعداد درگذشتگان سیر صعودی پیدا کند و جان هزاران و بلکه صدها هزار نفر را در معرض خطر قرار دهد. این رشد تعداد آسیب‌دیدگان از کرونا در وهله نخست به دولت مرکزی ایالات متحده و محبوبیت دونالد ترامپ لطمه می‌زند و مخالفان داخلی یا خارجی ترامپ می‌کوشند از این موقعیت برای تحت‌الشعاع قرار دادن موفقیت‌های ترامپ و دولتش استفاده و از همین نقطه این دولت را متزلزل کنند.

با کاسبکاران کرونایی برخورد شود

روزنامه آرمان ملی مصطفی ایزدی فعال سیاسی اصلاح طلب در گزارشی آورده است: دو سه روز گذشته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دردمندانه و مسئولانه از مردمی که بی‌اعتنا به شرایط موجود و هشدارهای مکرر مقامات، راهی سفر شده و یا به مراکز شلوغ مثل بازار و فروشگاه‌های بزرگ رفته‌اند، به شدت گلایه کرد و گفت چرا با جان خود و هموطنانتان بازی می‌کنید؟ در پایان هم صحبت از این کرد که قرار است برای نافرمانان از دستورات مقامات بهداشتی و درمانی، جرایم سنگینی در نظر گرفته شود. اینکه چرا بعضی از مردم نافرمانی می‌کنند و نگران سلامت خود و دیگران نیستند، از جنبه‌های گوناگون قابل بحث است که در این مدت، جامعه شناسان و روانشناسان و سیاسیون گفته‌اند و نوشته‌اند و بدون شک در روزهای آینده هم خواهند گفت و خواهند نوشت. نگارنده می‌خواهد از یک نگاه دیگر به موضوع بپردازد که شاید برای بعضی‌ها چندان خوشایند نباشد. از وقتی که کسی بی‌توجه به زمانه، خشم و ناراحتی خود را نسبت به کتابی علمی نشان داد تا مثلا نگاه خود در طب را جایگزین طب جدید کند، جامعه تحصیلکرده ایران و به‌خصوص مراکز مذهبی رسمی با نشان دادن عکس‌العمل، کار آن فرد را تقبیح کردند و بر ارزش و اهمیت علوم پزشکی روز تاکید نمودند، اما در مقابل شاگردان و دست پروردگان آن فرد هم بیکار ننشستند و با گردآوری هواداران خود، علیه مقامات پزشکی کشور فضاسازی نموده و به شکل‌های مختلف از تمامی امکانات فضای مجازی، نگاه خاص خود را که جنبه علمی ندارد، منتشر کردند. کسانی که با آموزه‌های چنین فردی دمساز هستند، به بهانه شیوع ویروس ویرانگر کرونا، میدان را مناسب می‌بینند تا نگاه خود در این موضوع را که ارتباطی با نگاه علم پزشکی ندارد، به جامعه ارائه دهند. اینکه برخی مناسک ارزش فوق‌العاده دارد، موضوعی مهم دیگری است اما این افراد بعضا تا آنجا پیش می‌روند که دست به کارهای عجیبی می‌زنند که بازخوردهای آن و واکنش منفی مردم را در سطح جامعه و رسانه‌ها دیده‌ایم. در این روزهای خاص نمی‌توان بر واقعیت‌های علمی چشم بست و بر آتش احساسات مردم دمید. باید کوشید که موضوع تعطیلی برخی مجالس و خانه‌نشینی و قرنطینه مردم، کمترین تاثیر و نگرانی را در این لایه‌ها ایجاد کند تا همچنان نسبت به تلاش‌های بی‌وقفه پزشکان و مسئولان بهداشت کشور، بی‌خیال نشده و همچنان به دستورات رسمی توجه داشته باشند. با توجه به مراتب بالا از اولیای امور درخواست می‌شود به جای جریمه و تندی با گروهی از مردم که نگرانی و حساسیت بایسته‌ای نسبت به حفظ سلامتی خود و دیگران ندارند، مواجهه‌ای موثرتر صورت گیرد ... گروهی از این افراد بعضا روش‌های مخرب را برگزیده‌اند و بر کار خود اصرار دارند و در جامعه، نافرمانی پزشکی را ترویج می‌کنند که در فضای مجازی قابل مشاهده است.

بخاطر کرونا، دین و علم را مقابل هم قرار ندهید

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم محسن غرویان استاد دانشگاه و حوزه علمیه قم می نویسد: متاسفانه چند هفته‌ای می‌شود که کشور درگیر ویروسی شده که مدارس و دانشگاه‌ها، مراسم‌های مذهبی چون نمازجمعه و اعتکاف و کسب و کارها را به تعطیلی کشانیده است. حفظ سلامت انسان از واجبات شرعی است. کرونا ویروسی است که از سرعت انتشار بالایی برخوردار بوده و از طریق ترشحات تنفسی انتقال پیدا می‌کند. به همین دلیل وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا، مردم را به عدم حضور در اجتماعات تشویق می‌کنند و هر مکانی را که باعث ایجاد تجمع می‌شود، برای جلوگیری از آلودگی بیشتر مردم تعطیل کرده‌ است. در این میان برخی با انجام اقدامات نامتعارفی مانند بوسیدن و لیسیدن حرم، بیان سخنان عجیبی که رنگ و بوی انتقادی از چرایی تعطیلی نمارجمعه و مراسم‌های مذهبی دارد، صورت خوشی را از دین نشان نمی‌دهند. در حالی که دوران تقابل دین و علم گذشته و باید رابطه این دو را یک رابطه مثبت نشان دهیم. برخی که آگاهی روشن و دقیقی ندارند با مخالفت‌ها و برداشت‌های نادرست خود ضربه بزرگ و جبران ناپذیری به دین می‌زنند. این رفتارها سبب نگرش منفی جهان به کشور و مردم خواهد شد. روحانیون و مراجع تقلید ما که ذهنی روشن، آگاهی دقیق و خوبی دارند باید از گسترش این گونه تفکرات خرافی جلوگیری کرده و مردم را راهنمایی کنند. بر همین اساس به مردم توصیه می‌کنم، از دستورات وزارت بهداشت تخطی نکنند تا سلسله زنجیره انتقال ویروس کرونا را به سرعت قطع کنیم. طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، هر چیزی که به سلامت جامعه و عدم شــیوع این بیماری کمک کند، حسنه بوده و در نقطه مقابل هر چیزی که باعث شیوع این بیماری شود؛ سیئه است.

رسانه های اصولگرا

بهترین نوع دستکش برای مقابله با کرونا ویروس کدام است؟

خبرگزاری ایمنا در گزارشی به گفت و گو با مهرداد صلاحی، معاون درمان بیمارستان عیسی بن مریم، عضو انجمن مقابله با کرونا ویروس در استان اصفهان پرداخته و آورد:خبرگزاری ایمنا: دستکش‌هایی که افراد این روزها افراد برای پیشگیری از آلوده شدن به کرونا ویروس جدید استفاده می‌کنند شامل دستکش لاتکس، وینیل، نیتریل و نایلونی است که هر کدام کابرد جداگانه‌ای دارد و تأثیر هر یک برای جلوگیری از آلوده شدن دست‌ها متفاوت است.  بهترین نوع دستکش برای مقاومت در برابر کرونا ویروس جدید دستکش لاتکس است که در بیمارستان‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. عمر مصرف این نوع دستکش حدود ۱۶ ساعت است و می‌توان آن را با مواد ضدعفونی کننده مانند اتانول یا همان الکل طبی ضدعفونی کرد. دستکش نیتریل تا چه حد برای جلوگیری از آلوده شدن دست‌ها به کرونا ویروس جدید موثر است؟ دستکش نیتریل با رنگ آبی بین افراد شناخته شده است؛ این نوع دستکش مقاومت خوبی در برابر کرونا ویروس جدید دارد، اما زمان استفاده از آن حدود هشت ساعت است و می‌توان آن را با اتانول ضدعفونی کرد، چرا که با این کار سبب کاهش نفوذ ویروس کرونا به آن خواهیم شد. آیا دستکش‌های وینیل می‌تواند افراد را در برابر نفوذ ویروس کرونا محافظت کند؟ دستکش وینیل نیز یکی دیگر از انواع دستکش‌هایی است که در این روزها افراد از آن استفاده می‌کنند؛ این نوع دستکش بی‌رنگ بوده و قابلیت نفوذ ویروس به آن حدود یک سوم است. آیا می‌توان دستکش وینیل را بعد از ضدعفونی کردن دوباره استفاده کرد؟ خیر، این دستکش را نمی‌توان بعد از ضدعفونی کردن مجدداً استفاده کرد، چرا که در صورت ضدعفونی کردن، قابلیت نفوذ ویروس به آن افزایش می‌یابد و دیگر قابل استفاده نیست؛ بنابراین اگر این نوع دستکش بعد از ضدعفونی کردن دوباره استفاده شود، شانس ابتلا به کرونا ویروس جدید را بیشتر می‌کند. آیا دستکش‌های نایلونی در برابر کرونا ویروس جدید مقاوم است؟ دستکش نایلونی که بیشتر افراد به دلیل کمبود سایر انواع دستکش‌ها از آن استفاده می‌کنند، مقاومت خوبی در برابر کرونا ویروس جدید ندارد. بهتر است افراد از این نوع دستکش استفاده نکنند و موضوع مهمتر اینکه از استفاده دوباره آن جدا خودداری کنند، چرا که این دستکش در برابر ویروس مقاوم نیست. اگر دستکش نایلونی را با اتانول ضدعفونی کنید، میزان نفوذ ویروس به آن به شدت افزایش خواهد یافت.

اقشار کم‌برخوردار سه بسته حمایتی دریافت می‌کنند

روزنامه کیهان در گزارشی نوشت: رئیس‌جمهور پس از دریافت گزارش کارگروه مدیریت آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا از اقشار کم‌درآمد و صاحبان کسب‌وکارهایی که بر اثر شیوع این بیماری دچار آسیب و لطمه شده‌اند، دستور داد سه بسته حمایتی در اختیار «اقشار کم‌برخورداری که کسب‌وکار آنان در آستانه سال نو، لطمه و خسارت جدی دیده‌اند»، قرار گیرد. حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور به سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد نخستین بسته حمایتی تا پیش از پایان اسفندماه در اختیار افراد مشمول قرار گیرد که با کمک بانک اطلاعات ایرانیان شناسایی و یا ثبت‌نام شده‌اند. دو بسته حمایتی دیگر نیز در ابتدای سال آتی، در اختیار مشمولان این طرح قرار خواهد گرفت. برآورد می‌شود سه میلیون خانوار ایرانی مشمول دریافت این بسته‌های حمایتی شوند. سازمان برنامه و بودجه نیز با دستور رئیس‌جمهور، موظف به تامین اعتبار این بسته حمایتی شده است. همچنین قرار است جلسه آتی کارگروه مدیریت آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا روز یکشنبه به ریاست دکتر روحانی و با حضور  وزرای اقتصادی ذی‌ربط و روسای اتاق‌های بازرگانی و اصناف تشکیل شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری کارگروه مدیریت آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا که به دستور رئیس‌جمهور تشکیل شده، به‌طور منظم تشکیل جلسه داده و با بررسی معضلات و آسیب‌های اقتصادی شیوع بیماری کرونا بر اقتصاد کشور، سیاست‌های جبرانی را تدوین و در اختیار رئیس‌جمهور و ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا قرار می‌دهد. حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور روز پنجشنبه در پی تماس با استانداران البرز، اصفهان، مرکزی و خراسان رضوی، به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسئول ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا و وزیران کشور، صنعت، معدن و تجارت و ارتباط و فناوری اطلاعات، دستورات لازم را برای رفع نیازهای این استان‌ها در حوزه مأموریت هر یک از این وزارتخانه‌ها، ابلاغ کرد. همچنین مقرر شد تمامی‌ محورهای مطروحه در گفت‌وگوی تلفنی هفته جاری رئیس‌جمهور با استانداران هفت استان کشور جمع‌بندی و در اولین نشست ستاد ملی مبارزه با کرونا که به ریاست وی تشکیل می‌شود، مورد بحث و بررسی قرار گیرند. رئیس‌جمهور با درخواست از استانداران برای تلاش در مسیر به حداقل رساندن صدمات بیماری کرونا بر سلامت، اقتصاد و زندگی مردم، تشویق مردم به ماندن در خانه به‌عنوان امن‌ترین مکان برای حفظ سلامت خانواده با هدف قطع زنجیره شیوع ویروس را در این برهه زمانی گامی ‌ارزشمند خواند و دستورات مقتضی را برای اجرای سریع و دقیق تمهیدات و پروتکل بهداشتی مختص تعطیلات نوروزی ارائه کرد.

 ۷ بهره‌برداری ترامپ از وحشت جهانی کرونا

روزنامه وطن امروز می نویسد: حتی اگر بر این باور باشیم که گمانه‌زنی‌ها و بحث‌ها درباره آزمایشگاهی بودن ویروس کرونا و ساخته دست بشر بودن آن صحت ندارد، شواهد امر نشان می‌دهد دونالد ترامپ تا به اینجای کار بشدت از این مسأله سود برده است. شاید بعد از این با بالا رفتن میزان مرگ‌ومیر انسان‌ها در کل جهان، ضرورت تحقیق درباره ریشه‌های همه‌گیر شدن این ویروس نیز بیشتر شود اما سؤال اصلی فعلا این است: اگر واقعا نظریات فعلی درست باشد، دولت آمریکا با چه هدفی دست به ساخت و تولید یا انتشار این ویروس زد یا اینکه تاکنون تا چه اندازه توانسته به اهداف خود برسد و آیا گمان می‌برده است این ویروس ممکن است خود آمریکا را نیز درگیر کرده و بحرانی دیگر برای دولت و مردم این کشور به وجود آورد؟ ۱- سود بردن از عقب ماندن چین در مسابقه اقتصادی: اگر نگاهی کلی به ماجرای کرونا از روزهای ابتدایی شیوع آن در چین تا امروز داشته باشیم، به این نتیجه می‌رسیم که در هر صورت آمریکا به ‌زعم ترامپ و دولتش سود خود از این بیماری را برده است. وزیر بازرگانی آمریکا، «ویلبر راس» همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس در چین گفت شیوع مرگبار ویروس کرونا که جان ۲۱۳ نفر را گرفته و تقریبا ۱۰ هزار نفر را در جهان آلوده کرده است می‌تواند اقتصاد ایالات‌متحده را تقویت کند. آنطور که ترامپ همیشه آرزویش را داشت، اقتصاد چین به ‌گونه‌ای ضربه خورد که تا سال‌ها درگیر جبران ضرر و زیان‌های ناشی از این بیماری باشد. تندروها در واشنگتن این مسأله را به معنای پیروزی در مصاف اقتصادی با چین دانسته‌اند. ۲- بهترین فرصت برای کشاندن صنایع به داخل آمریکا: در همان روزهای ابتدایی ریاست‌جمهوری ترامپ، او به صنایع آمریکایی که به دلیل ارزان بودن قیمت نیروی انسانی، کارخانه‌های خود را در چین احداث کرده بودند، بسته‌های تشویقی ارائه کرد که دوباره به آمریکا بازگردند. در این میان چند بار هم کار به تهدید صنایع کشید اما رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش خود برای بیرون کشیدن صنایع آمریکایی از این کشور موفق نبود. با آغاز شدن این ویروس از چین (آنطور که آمریکایی‌ها بیان کرده و در افکار عمومی جا انداختند) و خالی کردن یک باره منابع مالی و انسانی ایالات متحده از چین، حالا احتمال اینکه این صنایع به هر کدام از ایالت‌های کم‌خطرتر آمریکایی بازگردند بیشتر خواهد بود. ۳- موفقیت در جنگ تجاری با تمام اروپا: بسیاری از اقدامات ترامپ در ممانعت از ورود کالاهای خارجی به آمریکا با فشارهای بین‌المللی مواجه می‌شد. او مشغول مذاکره با چین بود و قرار بود با اروپایی‌ها نیز بر سر تعرفه واردات کالاهای‌شان به تفاهم برسد اما عملا تمام این مذاکرات به نتیجه نهایی و دلخواه او ختم نمی‌شد. ویروس کرونا عملا کار واردات کالاها به آمریکا را با دشواری و پیچیدگی بیشتری مواجه می‌کند و این کاملا به نفع او در اجرای ایده «اول آمریکا» است. ۴- عمل به وعده‌های اقتصادی‌اش در قبال سرمایه‌داران: با وجود اینکه ممکن است سرمایه‌داران در بخش‌های مختلف اقتصادی آمریکا تا حدی از شیوع ویروس کرونا آسیب ببینند اما در عمل این بیماری و شیوع آن باعث می‌شود دست ترامپ در کمک به سرمایه‌داران آمریکایی باز شود و به وعده‌هایش در کاهش مالیات‌ها و همچنین کاهش سود بانکی با سرعت هر چه تمام‌تر عمل کند. شاید اگر گسترش این ویروس در جهان نبود، ترامپ در خواب هم نمی‌دید بتواند با چنین سرعتی وعده‌های انتخاباتی ۳ سال گذشته‌اش را عملی کند.

روزانه ۶ هزار تست کرونا در کشور انجام می‌شود

پایگاه خبری پارسینه به بازتاب سخنان علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران پرداخته و آورده است: بیش از ۲۲۰ هزار کیت تشخیصی به ایران اهدا و حدود ۸۰ هزار مورد آن مصرف شده است. اکنون روزانه ۶ هزار تست کرونا در ۵۰ آزمایشگاه دولتی انجام و جواب نمونه ها ۴۸ ساعته آماده می‌شود. ۷۰ آزمایشگاه تشخیص کرونا در کشور تایید شده که بیش از ۵۰ آزمایشگاه آن فعال است و به زودی طی روزهای آینده همه این ۷۰ آزمایشگاه با در اختیار داشتن کیت تشخیصی کرونا فعال می شوند. همه این آزمایشگاه ها دولتی هستند و سازمان بهداشت جهانی، ایران را به خاطر این فعالیت انستیتو پاستور و وزارت بهداشت تحسین کرد که توانست در این مدت کوتاه حدود سه هفته ای این تعداد آزمایشگاه را در کشور تجهیز و راه اندازی کند. این ظرفیت بزرگ تشخیصی به جز افزایش ظرفیت سه برابری خود ساختمان انستیتو پاستور برای انجام تست تشخیص ویروس کروناست. اکنون روزانه بیش از دو هزار تست تشخیصی را در انستیتو پاستور انجام می دهیم و در کل ۵۰ آزمایشگاهی که اکنون در کشور فعال هستند روزانه ۶ هزار تست انجام می شود و ظرف یکی دو هفته آینده این ظرفیت به ۱۰ هزار تست در روز می رسد و حتی بیش از این امکانپذیر است. تحسین سازمان بهداشت جهانی از این اقدام وزارت بهداشت برای این بود که در کل کشور و در اقصی نقاط کشور تست کرونا بر اساس یک پروتکل واحد انجام می شود و این کار بزرگی است که توان فنی نیروهای انسانی متخصص ایرانی را نشان می دهد که ظرف سه هفته به چنین توانی رسیده است در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه ما توان انجام روزانه هزار تست کرونا را هم ندارند. این۵۰ آزمایشگاه تشخیص کرونا اکنون در دانشگاههای علوم پزشکی مستقر هستند و در این آزمایشگاه ها از زاهدان گرفته تا همدان و شیراز و مشهد همان شیوه آزمایشی اجرا می شود که در آزمایشگاه مرکزی انستیتو پاستور انجام می شود. تلاش برای ایجاد این توان آزمایشگاهی برای این است که بتوانیم موارد مشکوک بستری و مراجعه کننده به بیمارستانها را در سریعترین زمان ممکن تعیین تکلیف کنیم، چون بیمارستانها باید به سرعت بیماران مبتلا به ویروس کرونا را از سایر افراد مشکوک تفکیک کنند و اگر یک بیمار کرونا مثبت در کنار یک فرد کرونا منفی بستری باشد آلودگی را منتقل می کند و به سرعت بیماری گسترش پیدا می کند. علاوه بر آن کادر درمان هم باید بیماران کرونا مثبت را بشناسند تا بتوانند خدمات مناسب ارائه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha