سیدعقیل مرتضوی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ابتدا گمان می رفت که نشت آب از سد غلامان، سبب بالا آمدن آب در شهر غلامان باشد اما در بررسی های تخصصی و دوره ای، کنترل ابزار دقیق و بازدیدهای انجام شده، این گمانه، رد شده است.
وی افزود: بر اساس اعلام مشاور و طراح سد غلامان، تراز این سد، پایین تر از شهر غلامان است و نمی تواند عامل بروز این مشکل باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل در شهر غلامان، به فرمانداری شهرستان و نیز مدیریت دفتر فنی استانداری، پیشنهاد داده ایم تا با تامین اعتبار، مشاور تخصصی انتخاب و مطالعات اجرای طرح زه کشی در این شهر انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با بیان اینکه مدیریت منابع آب و انجام زه کشی نیازمند مطالعه مشاور تخصصی است گفت: در شهر غلامان، سطح آب بالا است و این منطقه مستعد بروز مشکلات و چالش در ساخت و ساز بوده است.
مرتضوی تصریح کرد: پیش از این هم، مشاور بدلیل شرایط ویژه و تراز آب زیر سطحی منطقه و قبل از اجرای سد، پیشنهاد داده بود که زه کشی در اراضی کشاورزی همزمان با اجرای سیستم آبیاری فرعی صورت پذیرد که این امر بصورت مشترک و در راستای پیشنهاد توسط شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی کانالی در اراضی کشاورزی اجرا شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: اکنون، حل مشکل، نیازمند مطالعات توسط مشاور و تامین اعتبار است تا طرح زه کشی ارائه شود.
وی افزود: چهار آبراهه، شهرغلامان را محصور کرده است، پیش از این، دو آبراهه توسط کانال های بزرگ به سد غلامان هدایت شده است اما افزایش بارش های ابتدای سال جاری و تغذیه آبرفت منطقه و آب زیر سحطی همچنان می تواند سبب بروز مشکل در نقاط مسکونی شهر شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: البته پیش از این هم بالا آمدن سطح آب، در نقاط مختلف استان در مناطق مسکونی روستایی مشاهده شده است و موضوع شهر غلامان، چیز تازه ای نبوده و نیاز به اجرای زهکش برای کاهش مشکلات دارد.
غلامان که در ۱۵۰ کیلومتری شمال غرب بجنورد واقع شده، از اسفند سال ۹۷ به شهر ارتقا یافته است.
به گزارش ایرنا توان تنظیم آب سد غلامان سالانه هفت میلیون و ۶۶۰ هزار متر مکعب است و این سد با هدف مهار سیلاب ها و جلوگیری از فرسایش خاک حاصل خیز، مهار آب های سطحی، بهبود کشاورزی و افزایش سطح درآمد و اشتغالزایی در منطقه ساخته شده است.
نظر شما