جلال محمودزاده روز شنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا مهاباد افزود: تردد در ورودیهای این شهرستان و احتمال ورود مسافران از شهرهای آلوده به مهاباد برای شهروندان نگرانیهایی را ایجاد کرده است که بر همین اساس با همکاری شبکه بهداشت و درمان، جمعیت هلال احمر، نهادهای مردمی و نیروی انتظامی محدودیت عبور و مرور بیشتری به صورت ۲۴ ساعته انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه موضوع بیماری کرونا فراتر از یک بحث بهداشتی است، اضافه کرد: شیوع بیماری کرونا حوزههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه را نیز دربرگرفته و نیاز است شخص رییس جمهور هدایت ستادهای مقابله با شیوع کرونا را در اختیار گرفته تا همه دستگاههای دولتی در این خصوص پایهکار حاضر شوند.
وی ضمن انتقاد از کمبود اقلام بهداشتی برای کادر درمانی و بیمارستان مهاباد گفت: هنوز سهمیه اقلام مورد نیاز کادر درمانی بیمارستان این شهرستان از طرف دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی اختصاص نیافته و پزشکان ما با کمک خیران و ستاد همیاری مردمی مایحتاج مقابله با کرونا را تهیه میکنند.
وی با اشاره به اینکه ستاد مقابله با کرونا شهرستان نیز باید با انسجام بیشتری مصوبات خود را اجرا کند، اضافه کرد: اعمال کنترل در رفت و آمد و محدودیت در مدت زمان کارکنان اداری توسط ستادی ملی مقابله با کرونا در دست بررسی است و در آینده نزدیک به استانداریها ابلاغ میشود.
فرماندار مهاباد نیز در این جلسه ضمن قدردانی از همکاری اصناف و بازاریان در تعطیلی داوطلبانه واحدهای خود، گفت: تاکنون همت و همیاری مردم و ستاد همیاری مردمی در مقابل با شیوع بیماری کرونا قابل ستایش بود و اهمیت این موضوع برای شهروندان تببین شده است.
ایرج شجاعی ادامه داد: بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی که در سالن ۲ هزار نفری این شهرستان در حال راهاندازی است تنها مرکز درمانی موقت در کشور است که با همکاری تنها خیران سلامت و کمکهای مردمی است که برای مواقع ضروری در حال ایجاد است و تا ۲ روز آینده تکمیل میشود.
وی تاکید کرد: تمامی فعالیتهای خودجوش مردم و افراد داوطلب در امر ضدعفونی و کنترل تردد و عبور و مرور باید در قالب تصمیمات ستاد مقابله با کرونا باشد و اقدامهای خودسرانه توسط اشخاص پیگیرد قانونی دارد.
فرماندار مهاباد با اشاره به اینکه محدودیتهای عبور و مرور همچنان ادامه خواهد داشت، عنوان کرد: اقدامات شکل گرفته در سطح شهرستان بدون بخشنامه و ابلاغیه بوده و موجب شده شهر ما در ردههای پایین ابتلا به بیماری کرونا قرار بگیرد.
«شجاعی»، همچنین یادآور شد: شهروندان میتوانند در قالب تذکر، گزارش و پیشنهاد در رابطه با کنترل شیوع ویروس کرونا با برقراری تماس با شماره ۴۲۴۴۲۰۰۹ ستاد مقابله با کرونا شهرستان را یاری دهند.
رییس شبکه بهداشت و درمان مهاباد نیز در این جلسه گفت: تاکنون جواب ۶ مورد مبتلا به بیماری کرونا در این شهرستان تایید شده که سه نفر آنان زن و سه نفر دیگر هم مرد هستند.
امیر بهزاد اضافه کرد: میانگین سنی بانوان مبتلا ۵۴ سال و میانگین سنی آقایان ۶۵ سال است که همگی آنان در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
وی بیماری زمینهای این افراد را مشکل قلب و عروقی و دیابت دانست و عنوان کرد: خانواده و محلههای افراد مبتلا در سطح شهر شناسایی و مراقبت ویژه از آنان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
بهزاد با اشاره ضرورت کنترل شدید بر مبادی ورودی مهاباد، بیان کرد: هماکنون شهرهای بوکان، میاندوآب و شاهیندژ از کانونهای اصلی بیماری کرونا در جنوب استان هستند.
در ادامه جلسه خیران، اعضای ستاد همیاری، مسوولان و معتمدین شهر در خصوص راهکارهای مختلف برای کنترل و جلوگیری از شیوع کرونا بحث و تبادل نظر کردند.
شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شدهاند و صدها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
این بیماری قابل پیشگیری است و به راحتی و با راهکارهای ساده میتوان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد؛ ویروس کرونا دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکرده و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.
۱۷۵ نفر در آذربایجانغربی به بیماری کرونا مبتلا شده و تاکنون ۶ نفر فوت کردهاند.
طبق آخرین آمار کشوری، ۱۱ هزار و ۳۶۴ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد، ۵۱۴ نفر جان خود را از دست داده اند.
نظر شما