حجت الاسلام محمد طهماسبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا ضمن بیان این مطلب به نحوه مواجهه افراد مومن با مشکلات و سختی ها اشاره کرد و گفت: رفتار و برخورد افراد مومن و کافر در مواجهه با مشکلات و بیماری ها دارای شباهت و تفاوت هایی است؛ شباهت رفتار آنان این است که هردو برای درمان آن بیماری و رفع مشکل تلاش میکنند و به دنبال راهکار میگردند و احتیاط های لازم را انجام میدهند.
وی در بیان تفاوت های این دو گروه با استناد به آیه ۸۰ سوره شعراء اظهار داشت: حضرت ابراهیم (ع) در محاجّه با کافران می گفت «هنگامی که مریض میشوم، خدا شفایم میدهد.» یعنی یک مؤمن، هم بیماری را از خدا میبیند و هم شفا را درحالی که یک کافر همه چیز را معلول عوامل طبیعی میداند.
دستیار محتوایی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: این نوع دیدگاه اثرهای فراوانی در روح و رفتار انسان مومن دارد. چون مومن اولا به خاطر احساس تکلیف، به بهترین نحو ممکن، دستورالعمل های لازم را انجام میدهد و حتی در شرایط نا امیدی نیز دست از تلاش و انجام وظیفه برای درمان و رفع مشکل بر نمیدارد.
ثانیاً مشکلات و بیماری، مؤمن را از لحاظ روحی خیلی کمتر اذیت میکند. زیرا همه چیز را تحت اراده خدا میبیند و هر مشکل و بلایی را یک امتحان به شمار میآورد. ثالثاً از مشکلات و بیماری پلی به سمت خدا و رشد و تعالی بیشتر می سازد. یعنی فقط برای او مشکل نیست، بلکه منافع زیادی کسب میکند.
طهماسبی افزود: نکته چهارم این است که انسان مومن در شرایط سخت مشکلات و بیماری ها میتواند فداکاری کند و به دیگران خدمت رسانی داشته باشد نه این که همه چیز را برای خود بخواهد.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: نکته پنجم این که مومن به خاطر دعا و مناجاتی که علاوه بر تلاش خودش انجام میدهد، یاری خدا شامل حالش میشود و طبق حکمت الهی زودتر به نتیجه میرسد در حالی که انسان های کافر از همه این ویژگیها بی بهره است. به همین دلیل ترویج ایمان و یادآوری سنتهای الهی در این ایام، میتواند در آرامش مردم و کمک به حل مشکلات بسیار راه گشا باشد.
مقابله با بحران نیازمند عزم همگانی است. بدون یک اراده جمعی معطوف به مواجهه مؤثر با بیماری امکان رهایی از زنجیره انتقال آن وجود ندارد. برهمین اساس و به ابتکار ایرنا و روزنامه ایران پویشی برای فراخوان عمومی به مسؤولیتپذیری جمعی در برابر کرونا به راه افتاده است.
نظر شما