ایرج مصطفوی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بارندگیها از ابتدای مهر تا اسفند ۹۸ حدود ۶۴.۸ درصد از بارش آبی این استان را تامین کرد.
وی بیان کرد: میانگین بارندگی استان سمنان در نیمه نخست سال زراعی جاری، ۷۱.۴ میلیمتر بود که مقایسه این آمار با سال زراعی گذشته که ۹۱.۸ میلیمتر بود، کاهش ۲۲.۲ درصدی را نشان میدهد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان ادامه داد: متوسط بارندگی در بلند مدت در دوره یادشده این استان ۶۹.۴ میلیمتر بود که با میانگین بارندگی سال زراعی امسال تفاوت ۲ میلیمتری دارد.
مصطفوی به عوارض تغییرات اقلیمی در کشور و استان سمنان اشاره و تصریح کرد: بارندگی در این استان به همین خاطر از بارش های ملایم، یکنواخت و جامد به بارش های پراکنده، رگباری و سیل آسا تبدیل شده است.
ی با اشاره به دو عامل انسانی و طبیعی در رخداد پدیده تغییر اقلیم، بیان کرد: عوامل انسانی از جمله تولید گازهای گلخانه ای و صنعتی شدن، سبب تغییر اقلیم شده است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان یادآور شد: براساس اعلام مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، متوسط بارندگی ایران در بازه زمانی سال زراعی امسال نسبت به بلندمدت ۱۰.۷ درصد افزایش و نسبت به سال گذشته در همین دوره ۱۰.۵ درصد کاهش داشت.
استان هرمزگان با ۱۶۹ میلیمتر بیشترین افزایش بارش ها را در مقایسه با بلندمدت در این بازه زمانی دارد و استان کهگیلویه و بویراحمد بیشترین کاهش بارندگی را نسبت به بلندمدت با ۱۳۴ میلیمتر داشت.
متوسط بارندگی استان سمنان در بلند مدت ۱۲۰ میلی متر عنوان میشود.
سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارائه اطلاعات هواشناسی و پیش بینیهای جوی سمنان در تمام اوقات شبانه روز است، اداره کل هواشناسی استان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف است.