ایرج مصطفوی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از ابتدای سال زراعی جاری، از اول مهر۹۸ تا شنبه ۲۵ فروردین امسال ۱۳۶.۵ میلیمتر بارندگی در استان سمنان به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: در مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱۳۸.۸ میلیمتر باران باریده بود که مقایسه این ارقام، نشان از کاهش ۲ درصدی میزان بارندگیها طی سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان ادامه داد: مقایسه بارندگی سال زراعی جاری در این استان با میانگین بلند مدت که ۸۵.۴ میلیمتر است نیز نشان از افزایش ۶۰ درصدی میزان بارندگی دارد.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که روند افزایش بارشها در استان سمنان نشان دهنده ورود به دوران ترسالی و عبور از شرایط خشکسالی نیست.
وی با اشاره به رنج و کمبود منابع آب زیرزمینی در استان سمنان، خاطرنشان کرد: سالهایی که این استان با خشکسالی مواجه شد، فشار بسیار زیادی به سفرههای آبی زیرزمینی وارد و سبب کاهش سطح این سفره ها شده است.
خشکسالی شدید بر برخی مناطق سمنان حاکم است
مدیرکل هواشناسی استان سمنان افزود: با توجه به شاخص خشکسالی ۱۰ ساله میتوان گفت که با وجود بارشهای دو سال اخیر، هنوز بخش زیادی از استان در شرایط خشکسالی شدید و و در برخی نقاط آن در خشکسالی متوسط قرار دارد.
وی تاکید کرد: ذخایر آبهای زیرزمینی این استان هنوز به حد استاندارد نرسیده و حجم آبی که در سالهای گذشته مصرف شده نیز جبران نشده است.
مصطفوی به شدتِ بالای تبخیر آب در استان سمنان اشاره و اضافه کرد: به علت مصرف بیرویه آب در این سالها و نیز افزایش تبخیر به علت افزایش دما، بارشها نمیتواند خشکسالی ۱۰ ساله را جبران کند.
وی با بیان اینکه پدیدههای مخرب جوی مانند سیل در سالهای اخیر افزایش یافت، تصریح کرد: بارشها در این سالیان تغییر شکل داده و از بارندگی پیوسته در منطقه وسیع به بارشهای تند، رگباری و سیل آسا در منطقهای کوچکتر تبدیل شده است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان یادآور شد: بارشهای رگباری نفوذ چندانی در سفرهای آب زیرزمینی ندارد و بخش زیادی از آب حاصل از بارش های رگباری به صورت جاری باقی میماند و تبخیر میشود.
سامانه هواگوی ۱۳۴ آماده ارائه اطلاعات هواشناسی و پیش بینیهای جوی سمنان در تمام اوقات شبانه روز است، اداره کل هواشناسی استان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف است.
نظر شما