سهراب حیدری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با ماندن در خانه زنجیره انتقال ویروس قطع شده و یا به حداقل میرسد و این در حالیست که اکنون بیشتر افراد بدون علایم، ناقل این ویروس بوده و دیگران با ارتباط با آنان، به ویروس آلوده میشوند.
وی افزود: مشاهده نمودار درگیری و تعداد بیماران ابتلا به کرونا در استان نشان میدهد این تعداد روز به روز در حال افزایش است و از مدتی که این بیماری در استان شایع شده، شهری را نمیتوان یافت که منحنی ابتلا به کرونا در آن شهر ثابت باشد.
وی با بیان اینکه همچنین روز به روز به تعداد شهرهای استان از نظر وضعیت قرمز اضافه میشود، افزود: برای کنترل این وضعیت سه راهکار اصلی وجود دارد که یکی از آنها رعایت اصول بهداشتی از سوی مردم از جمله شستن مرتب دستها و رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل است.
وی با بیان اینکه دومین اصل در کنترل این بیماری، جدی گرفتن این بیماری از سوی مردم است، اضافه کرد: برخی همچنان ویروس کرونا را به شوخی گرفتهاند و به جای ماندن در خانه دایما در خیابانها و مکانهای پرتردد حضور پیدا میکنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب در ادامه با انتقاد از فعالیت برخی صنوف غیرضروری در این شهرستان نیز گفت: فعالیت برخی اصنافی به غیر از میزبانی از ویروس کرونا عواید دیگری ندارد و با مراجعه افراد آلوده به چنین مکانهایی زمینه ابتلای دیگران و خانواده آنان به کرونا فراهم میشود.
وی با تاکید بر اینکه مردم در این مدت باید در خانه بمانند، گفت: هر قدر تجمعها و ارتباط مردم با یکدیگر کاهش یابد و از تردد غیرضروری در معابر و مکانهای عمومی و پرتردد خودداری شود به همان میزان به کاهش مبتلایان و کنترل بیماری کمک خواهد کرد.
«حیدری» اظهار داشت: براساس آمار مبتلایان، شهرهای همجوار در وضعیت قرمز قرار دارد و میاندوآب نیز در وضعیت نارنجی قرار دارد و اگر مردم رعایت نکنند در روزهای آتی این شهرستان نیز به وضعیت شهرهای همجوار و یا فراتر از آنها دچار میشود.
پویش ۲۹۱۴ با مفهوم ماندن در خانه از ۲۹ اسفند تا ۱۴ فروردین از چند روز مانده به عید در بین بسیاری از مردم آذربایجانغربی رواج پیدا کرده و بسیاری از فعالان مدنی از یکدیگر خواستند که در این ایام برای شکست ویروس کرونا در خانههای خود بمانند؛ علاوه بر این در بسیاری از مناطق شهری و روستایی مردم و مسوولان مشغول ضدعفونی کردن معابر عمومی هستند و این تلاشها به صورت شبانهروزی همچنان ادامه دارد.
گفته میشود اگر مردم استان برای ماندن در خانه مشارکت بیشتری داشته باشند، از اوجگیری شیوع بیماری در ایام بارانی و پر از رطوبت فروردین امسال جلوگیری میکنند وگرنه طی ماههای آینده شاید گسترش این ویروس برای خود آنان مشکلات عدیده ایجاد کند.
شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شدهاند و صدها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
این بیماری قابل پیشگیری است و به راحتی و با راهکارهای ساده میتوان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد؛ ویروس کرونا دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکرده و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.
طبق آخرین آمار، ۲۰ هزار و ۶۱۰ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد، یک هزار و ۵۵۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.
نظر شما