رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز پنجشنبه در نشست کارگروه علمی رادیولوژی کرونا بر اهمیت نقش اساتید رادیولوژیست در مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد و بیان داشت : از روزهای آغاز ورود کرونا به استان فارس ، سیستم ارجاع تصاویر رادیولوژی بیماران مبتلا به کرونا توسعه یافت و اینک شاهد راه اندازی سامانه ثبت موارد سی تی اسکن در شیراز هستیم.
مهرزاد لطفی بیان کرد: توسعه سیستم ارجاع تصاویر رادیولوژی، باعث تسریع در فرآیند تشخیصی از سوی اساتید رادیولوژیست دانشگاه می شود که این امر مهم در درمان زودهنگام بیماران مبتلا به کرونا تاثیر بسزایی دارد.
وی در این نشست از راه اندازی سامانه ثبت سی تی اسکن مبتلایان به کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان اقدامی اساسی برای تشخیص بیماری کرونا یاد کرد و افزود: این سامانه که در سراسر استان فارس راه اندازی شده ، تمامی موارد منفی یا مثبت بیماران به کرونا در آن ثبت می شود که قابلیت گزارش دهی دقیق نیز دارد.
دکتر لطفی یادآور شد: الگوی پیشنهادی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای گزارش یکسان و سریع سی تی اسکن بیماران مشکوک به ابتلا کرونا از سوی دکتر سپیده سفیدبخت مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است.
سی تی اسکن؛ ابزار اصلی در تشخیص کرونا
سرپرست اداره رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه پیشنهاد و ابتکار راه اندازی این سامانه مورد استقبال است گفت: سی تی اسکن از حساسیت بیشتری برای تشخیص کرونا برخوردار است و به عنوان ابزار اصلی تشخیص کرونابه شمار می رود.
دکتر علیرضا شکیبافرد افزود: تمامی بیمارستان ها و مراکز درمانی استان فارس، پس از انجام سی تی اسکن بیماران مشکوک به کرونا مشخصات کامل بیمار مبتلا و غیر مبتلا را در این سامانه ثبت می کنند که این امر مهم، موجب سهولت در جمع آوری، گزارش دهی و تخمین میزان شیوع این بیماری در استان می شود.
نخستین اقدام برای مقابله با ویروس نوپدیدی که امروزه به سراسر جهان سفر میکند، تشخیص است و با توجه به دقت سی تی اسکن در این مسیر، نقش مهم جامعه رادیولوژیست ها غیر قابل انکار است.
با شناسایی۲۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در استان فارس و افزایش مبتلایان به ۵۸۹ نفر ، روند افزایشی ابتلا به کرونا در این استان همچنان تداوم دارد.۲۲ نفر تاکنون در این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.