به گزارش رسانههای هند، هفته گذشته بود که کشمیر اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کرد. از آن زمان تاکنون دولت هند اقدامات عمده ای برای جلوگیری از گسترش این ویروس انجام داده است. از جمله این اقدامات قرنطینه کامل جامو و کشمیر است.
به گزارش مقامات هندی، تا پایان روز چهارشنبه، ۱۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا در کشمیر گزارش شده است. همچنین صبح امروز یک نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده است.
شیوع کرونا باعث شده است تا حدود ۷ میلیون کشمیری در خانه های خود باقی بمانند. همچنین محدودیت های شدید رفت و آمد در خیابان های شهرها و مسیرهای اصلی جامو و کشمیر اجرایی شده اند.
پزشکان کشمیری از مردم این منطقه خواسته اند تا برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا به بیمارستان ها رجوع نکنند. در مقابل پزشکان از طریق تماس تلفنی با بیماران ارتباط برقرار می کنند.
اما این روش با چالش های زیادی مواجه است زیرا بیماران نمی توانند علایم خود را به درستی اعلام کنند و پزشکان نیز در تجویز داروی درست با مشکل مواجه شده اند.
یک پزشک در کشمیر گفت: تاخیر در دریافت آخرین اطلاعات و روش های درمانی برای پزشکان و بیماران ریسک زیادی را به دنبال دارد. پزشکان به اینترنت پر سرعت احتیاج دارند زیرا آنها می دانند از چه منبعی اطلاعات معتبر را برای خود و عموم مردم به دست آورند.
با گسترش شیوع ویروس کرونا، اطلاعات بی اساس و نادرستی نیز وارد فضای اجتماعی می شوند. سودمندترین کمک برای مقابله با این اطلاعات نادرست، انتشار اطلاعات دقیق توسط متخصصان در رسانه های اجتماعی است.
علاوه بر نبود اینترنت پرسرعت، پزشکان در کشمیر از کمبود تجهیزات محافظتی رنج می برند. این امر خطر ابتلای پزشکان و پرستاران کشمیری به ویروس کرونا را افزایش می دهد.
سازمان عفو جهانی، از دولت هند خواسته است با توجه به شیوع ویروس کرونا هرچه زودتر اینترنت پرسرعت را در کشمیر احیا کند.
اویناش کومار رییس سازمان عفو جهانی در هند گفت: نگرانی های زیادی در مورد این بیماری فراگیر وجود دارد. جلوگیری از دسترسی به اطلاعات به این نگرانی ها دامن می زند.
جنید عظیم رییس شهرداری سرینگر گفت: از مردم و دانش آموزان درخواست شده است تا از خانه به کارهای خود بپردازند اما این امر امکان پذیر نیست زیرا سرعت اینترنت بسیار پایین است و دسترسی به وب سایت ها محدود می باشد.
دولت هند تاکنون به این درخواست ها پاسخی نداده است.
نخست وزیر هند ۵ اوت(۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیرمنقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ میلادی مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
پس از آنکه دولت هند امتیازات خاص کشمیر را بیش از ۳ ماه پیش لغو کرد، محدودیت های رفت و آمد در کشمیر برقرار شده و دسترسی به اینترنت در کشمیر مسدود شد.
از آن زمان تاکنون محدودیت های کشمیر مانند منع رفت و آمد، احیای خدمات تلفن ثابت و تلفن های همراه، اینترنت ثابت و همراه به صورت مرحله ای کاهش یافته اند.
نظر شما