مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از دست رفتن جان هم استانیها و هموطنان در بارندگی گذشته سهمگین تر از این خسارتهای مادی است که از مردم تقاضا داریم با جدی گرفتن هشدارها مسوولان را یاری دهند.
عبدالحمید سعدینی خاطرنشان کرد: هرمزگان دارای ۲۰ هزار کیلومتر رودخانه است و با توجه به سیلابی شدن آنها در زمان بارندگی؛ افراد در مدت بارندگی از ورود به مسیلها و رودخانهها به جد خودداری کرده و تا زمان فروکش کردن آن منتظر بمانند.
احتمال باز شدن مجدد دریچههای سد استقلال میناب وجود دارد
وی در خصوص تخلیه روستای تمبک پایین که در روزهای گذشته در رسانهها بدان پرداخته شده بود هم گفت: با توجه به مشخص شدن نیاز به تخلیه سد استقلال میناب، بخشدار بخش مرکزی میناب در این روستا حضور مییابد و از ساکنان آن میخواهد برای اسکان در مکان دیگری موافقت و همکاری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ادامه داد: روز بعد هلال احمر نسبت به اسکان موقت ساکنان روستای تملبک پایین اقدام کرد و اکنون نیز با توجه به احتمال بازشدن مجدد دریچههای سد استقلال میناب در بارندگیهای پیش رو ادارههای مسوول به خصوص آب منطقهای این استان درحال ترمیم دیوارهای حفاظتی آسیب دیده هستند.
سعدینی خاطر نشان کرد: براساس پیش بینی ادارهکل هواشناسی هرمزگان در بارندگیهای عصر و شب امروز تا دوشنبه بین ۴۰ تا ۵۰ میلی متر در شهرستان رودان خواهد ولی اوج فغالیت این سامانه بارشی در مناطق غربی هرمزگان است.
وی گفت: میزان بارندگی در استان کرمان که حوضه آبریزی سد استقلال میناب است هم خوب پیش بینی شده است و با توجه به احتمال سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانهها باز از مردم تقاضا داریم از آنها فاصله گیرند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان در خصوص احتمال سرریز سدها هم گفت: با توجه به این احتمال مجوز انجام عملیات کاهش ایمن حجم ذخیره سدهای شمیل و نیان و استقلال به شرکت آب منطقهای هرمزگان داده شده و این کار هم آغاز شده است.
بنا به اظهار سعدینی، احتمال تخلیه روستا یا روستاهایی در پایین دست سدها وجود دارد که در صورت نیاز ۱۰ ساعت قبل از آن به ساکنان آنها اطلاع رسانی میشود ولی این از اولویتهای ستاد مدیریت بحران هرمزگان نیست.
ادارهکل هواشناسی هرمزگان با صدور اخطاریه شماره ۲ اعلام کرد: بررسی نقشه های هواشناسی بیانگر تقویت سامانه بارشی بر روی استانهای جنوبی کشور از اواخر روز شنبه ۹ تا دوشنبه ۱۱ قروردین است که سبب تشدید ناپایداری های جوی و دریایی در سطح استان هرمزگان خواهد شد.
بر این اساس مخاطرههایی نظیر وقوع رگبار متوسط تا شدید باران و رعد و برق، گاهی همراه با بارش تگرگ وجود دارد و میزان بارشها ۳۰ تا ۷۰ میلیمتر در غرب تا شمال شرق و ۱۵تا ۳۰ میلیمتر در مرکز تا جنوب شرق و به صورت محلی احتمال بارش بیشتر هست که وزش باد به نسبت شدید (۴۵-۶۰ کیلومتر در ساعت) در مناطق دریایی استان و مواج شدن دریا تا ارتفاع موج ۲۰۰سانتیمتر را هم باید انتظار داشت.
این سامانه اغلب نقاط هرمزگانن بویژه مناطق شمالی و غربی را متاثر می کند و آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانههای فصلی ( با توجه به حجم قابل ملاحظهی بارش و روانآبهای استانهای همجوار)، افزایش لحظه ای سرعت وزش باد، مواج شدن دریا ( تا ارتفاع موج ۲۰۰ سانتیمتر) و اختلال در ترددهای دریایی را در پی خواهد داشت.
ادارهکل هواشناسی هرمزگان توصیه کرده با توجه به آبگرفتگی معابر و جادهها تمهیدهای لازم در ترددهای شهری و جاده ای اتخاذ و از تردد در حاشیهی رودخانهها و حضور در مناطق مرتفع خودداری شود، همچنین با توجه به وزش باد به نسبت شدید جنوب شرقی (شنبه تا ظهر دوشنبه) و وزش باد شدید شمال غربی (بعد از ظهر دوشنبه تا روز سه شنبه) و مواج شدن دریا، تمهیدهای لازم در بنادر این استان بکارگرفته شود.
نظر شما