مجدالدین مستعان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آسیب های اجتماعی و حرکتی دوران قرنطینه خانگی اظهار داشت: چند ابزار مهم برای غلبه بر این آسیب ها وجود دارد. یکی استفاده از موسیقی است. موسیقی درمانی روش ویژه ای به شمار می رود که با استفاده از آن در ساعت خاصی می تواند آرامش را به ذهن فرد بازگرداند.
او با اشاره به مشکلات حرکتی ماندن در خانه گفت: وقتی که ماندن در خانه موجب قطع زنجیره کرونا می شود ورزشکاران و سایر شهروندان باید به آن عمل کنند هر چند که این کار سختی هایی دارد. برای گذر از این سختی ها در کنار موسیقی باید از ورزش نیز استفاده کرد؛ ورزش اگر در ساعت خاصی و به صورت گروهی باشد موجب افزایش نشاط و رفع خمودگی خواهد شد. با ورزش هم افزایی گروهی و تغییر خلق ایجاد کنیم. پدر و مادر در این زمینه نقش مهمی دارند. البته مطالعه نیز ابزاری برای گذر از یکنواختی است.
این روانشناس گذری بر اخبار منتشر شده در رسانه و فصای مجازی زد و عنوان کرد: ویروس کرونا در ذات خود استرس زا است و این استرس با اخبار و شایعات بالا و پایین می شود. در انتشار و گوش دادن به اخبار بهتر است اعتدال رعایت شود. یک نفره در خانواده مسوول اخبار باشد تا بتواند اخبار منفی و جهت دار را کنترل کند. شهروندان نه باید بیخیال باشند و در سوی دیگر نیز نباید با هیجان خبری دچار استرس شوند. حد اعتدال خبری باید رعایت شود.
مستعان ادامه داد: سازگاری یکی از ویژگی های انسان است، عادت ها به بخشی از رفتار ما تبدیل شده است و ترک این عادت ها افت خلق ایجاد می کند. برای غلبه بر این افت خلق باید کار جمعی انجام بدهیم. شعار سال سازمان بهداشت جهانی این است که با هم حرف بزنیم اما سبک زندگی، این حرف زدن را کم کرده است. قرنطینه خانگی بهترین فرصت برای تعامل اجتماعی در خانواده ها است. تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنیم.
این روانشناس ورزشی با اشاره خانه نشینی ورزشکاران حرفه ای و اماتور ادامه داد: گفتم که ترک عادات که بخشی از رفتار فرد شده سخت است اما کرونا و شیوع آن موجب تغییر رفتار در فرد می شود. ورزشکاران نیز مانند دیگر افراد جامعه در این شرایط دوران سختی را تجربه می کنند. آنان باید به مانند دوران حرفه ای یک هدف گذاری داشته باشند. هدف گذاری برای پس از دوران بحران می تواند سبب غلبه بر این شرایط شود.
نظر شما