«مجدالدین مستعان» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سووالات زیادی از طرف ورزشکاران در دوران بحران کرونا مطرح میشود. این سوالات به خاطر تمرین نکردن، بهم ریختن برنامه و ابهام در آینده ورزشی به وجود آمده است. فراموش نکنیم زمانی که ابهام ایجاد میشود و زمانی که برای یک بحران پایانی وجود ندارد اضطراب شکل خواهد گرفت. این اضطراب استرس بعد از حادثه نامیده میشود و کرونا را میشود یک حادثه نام گذاشت.
او با اشاره به تاثیر منفی این استرس بر روی رفتار و توان ورزشکاران افزود: اینکه ورزشکاران هنوز زمان پایان کرونا را نمیدانند و از برگزاری تورنمنت و رقابتهای ملی و جهانی بیخبرند به خودی خود یک استرس ایجاد میکند که در نهایت به اُفت بدنی و تغییر رفتار و خُلق تبدیل میشود.
مستعان در ادامه عنوان کرد: سووالی که مطرح میشود این است که ورزشکار چگونه باید با دوران پسا کرونا و وارد شدن در فعالیت ورزشی کنار بیاید؟ برای پاسخ به این پرسش باید گفت که نخستین شرط حضور موفق یک ورزشکار در دوران پسا کرونا معناسازی است زیرا نه تنها ایران، بلکه سایر کشورهای جهان بر روی این بیماری به طور کامل کنترل ندارند و کرونا در ۶ ماه گذشته فراگیر شده است. لذا ورزشکار باید فلسفه ورزش را معنیسازی کند و بازگردد به زمانی که این رشته را شروع کرده است. در بحرانها معنیسازی موجب کاهش سطح اضطراب خواهد شد.
وی ادامه داد: معنیسازی و هدفگذاری تنها مربوط به برنامه تمرینی یا ورزشی نیست، بلکه در ابعاد مختلف عاطفی، جسمی و معنوی باید مورد توجه قرار گیرد. اگر فرد هر کدام از این ابعاد و تقویت آنان را به بعد از پایان ویروس کرونا انتقال دهد، بدون شک دچار اضطراب و استرس خواهد شد.
مستعان در پایان تصریح کرد: ورزشکاران در جامعه برای قشرهای زیادی الگو هستند اگر آنان بتوانند از آزمون پساکرونا سربلند خارج شوند بدون شک میتوانند در جامعه الگوبخش باشند.
نظر شما