مدرس دانشگاه: کرونا فرهنگ را بازتعریف کرد

۱۲ فروردین ۱۳۹۹، ۱۴:۲۵
کد خبر: 83734326
مدرس دانشگاه: کرونا فرهنگ را بازتعریف کرد

تهران-ایرنا- مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت، شیوع بیماری کرونا در کشور را موجب بازتعریف فرهنگ دانست و گفت: این بیماری شرایطی ایجاد کرد تا به آموزه‌های دینی و بهداشت عمومی عمیق‌تر فکر و عمل کنیم.

مبینا غُربا روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در حال حاضر بسیاری از مردم برای ترس از ابتلا به بیماری کرونا با توصیه و تاکید مسئولان کمتر در فضاهای عمومی حضور پیدا می‌کنند، در خانه می‌مانند و به نوعی اتحاد برای مقابله با این بیماری در کشور ایجاد شده است.

وی گفت: متاسفانه ما ایرانیان خودخواه و متمدن اجباری هستیم و در شرایط مختلف تنها منافع خود را اولویت می‌دانیم و به همین دلیل مشکلات بسیاری برای کشور به وجود می‌آید، نظیر آنچه که در ماه‌های گذشته در پی گران شدن بعضی از کالاها مشاهده کردیم و تبعات بسیاری برای کشور داشت.

غُربا افزود: در شرایط فعلی با توجه به شیوع بیماری کرونا، جدا از همه تبعات ناگواری که برای بسیاری از هموطنان در پی داشت، باعث شد که انسان‌ها به خودشان فکر کنند و اینکه برای خوب زندگی کردنشان باید چه کار کنند.

این مدرس دانشگاه، راکدشدن قیمت‌ها، کمترشدن آلودگی هوا، رعایت قوانین و مقررات، کاهش بی‌فرهنگی در مسافرت‌های نوروزی و آسیب نرساندن به محیط زیست را از مزایای شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: این بیماری دید و بازدیدهای عید را تعطیل کرد اما باعث شد تا قدر همدیگر و نعمت‌هایی که داریم اما گاهی نسبت به آنها بی‌توجه هستیم، بیشتر بدانیم.

وی گفت: متاسفانه در شرایط عادی به بسیاری از آموزه‌ها و سفارش‌های دینی همچون «النظافة من الایمان» (از نشانه‌های ایمان پاکیزگی است)، غیبت نکردن، داشتن اخلاق نیکو کمتر توجه می‌کنیم اما در خانه ماندن برای مقابله با کرونا باعث شد که غیبت نکنیم و اصول و آموزه‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

غُربا توصیه کرد: مردم در شرایط حاضر که در خانه هستند، آرامش خود را حفظ کنند و گمان کنند که کرونایی نیست اما مجبورند در خانه باشند و خود را با این شرایط وفق بدهند، به جای تماشای کلیپ‌های نامناسب و دروغین در فضای مجازی، کتاب بخوانند، فیلم ببینند، برای آینده برنامه‌ریزی کنند و هنری بیاموزند.

توجه نکردن به اخبار دروغین

این پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت با بیان اینکه افراد صرف نظر از جایگاهشان نقش مهمی در حل بحران کرونا دارند، اظهارداشت: افراد با توجه به بینش خود باید با عقل و درایت با این مساله برخورد کنند و نباید تحت تاثیر تبلیغات، فیلم‌ها و گفت و گوهای دروغین که در فضای مجازی منتشر می‌شود، قرار بگیرند.

وی با اشاره به اینکه اخبار ضد و نقیض مردم را آشفته می‌کند، گفت: مردم با پیشگیری باید تلاش کنند تا بحران کرونا حل شود، اگر خودشان و یا یکی از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شدند، باید سعی در درمان و بهبود آن داشته باشند.

غُربا افزود: مردم باید آرامش روانی داشته باشند، در شرایط موجود، مردم پیش از اینکه به کرونا مبتلا بشوند، از افسردگی و یا فکر و خیال و ترس ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

وی بیان کرد: براساس بررسی های انجام شده از هر ۸۰۰ نفر مبتلا به بیماری کرونا سه نفر جان خود را از دست می‌دهند که داشتن بیماری‌های زمینه‌ای همچون فشار خون، دیابت، قلبی و ... تاثیرگذار است.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر پیشگیری از ابتلا به بیمار کرونا خاطرنشان کرد: مردم از طرفی از ابتلا به این بیماری می‌ترسند و از طرف دیگر اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و بعد افسوس می‌خوردند که چرا تعطیلات سال نو با مشکل مواجه شدیم، وقتی توصیه و تاکید بر خانه ماندن است، حتما افراد متخصص تدبیری اندیشیدند که باید این کار صورت بگیرد.

تاکید بر ایجاد آرامش روانی در جامعه

غُربا گفت: مردم ایران در شرایط موجود بسیار در اضطراب به سر می‌برند که ممکن است در کشورهای دیگر اینطور نباشد، از طرفی باید به آنان حق بدهیم، این بیماری زمانی وارد کشور شد که مشکلات بسیاری از لحاظ اقتصادی و سیاسی در کشور وجود داشت و مردم به دلیل این مشکلات ناراحت، غصه‌دار و سردرگم هستند و باید آرامش روانی در جامعه ایجاد شود.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در ایجاد آرامش روانی در جامعه افزود: به عنوان مثال در یک گفت و گوی خبری افراد متخصص؛ اصحاب رسانه، پزشک، جامعه‌شناس و روانشناس باید حضور داشته باشند و بیماری کرونا را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار داده و ضمن ایجاد آرامش روانی به مردم بیاموزند که چگونه با این شرایط سازگار شوند و آن را مدیریت کنند.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: حل بحران کرونا نیازمند یک کار همگانی و فراگیر است اما آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به عهده افراد متخصص است که رسانه باید این کار را انجام دهد و می‌تواند از ایجاد ناملایمات، ناراحتی‌ها و نداشتن آگاهی جلوگیری کند.

غُربا افزود: همچنین اطلاعات درباره این بیماری باید به درستی و دقیق در اختیار مردم قرار بگیرد تا تلنگری برای آنان باشد.

وی با تاکید بر اهمیت نقش رسانه در اطلاع ‌رسانی صحیح و شفاف درباره بیماری کرونا اظهارداشت: در اطلاع‌رسانی نباید دروغ وجود داشته باشد، در غیراینصورت مردم اعتماد خود را به رسانه‌های داخلی از دست می‌دهند و اطلاعات را از منابع نامعتبر کسب می‌کنند و این موضوع لطمه‌ای به کشور وارد خواهد کرد.

این پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت گفت: متاسفانه در حال حاضر برخی از افراد دلیل بسیاری مسائل از جمله شیوع بیماری کرونا در کشور، قرنطینه نکردن شهر قم برای جلوگیری از شیوع این بیماری را به سیاسی می‌دانند در صورتی که حفظ سلامت مردم باید مورد توجه قرار بگیرد و این مسائل باید از طریق رسانه برای مردم شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی شود.

غُربا بیان کرد: علاوه بر این مردم باید فرهنگ استفاده از فضای مجازی را بیاموزند، دروغ‌گویی‌ها، شایع‌پراکنی‌ها، طنزهای بی‌مورد، دیگران را مورد مضحکه قراردادن، در چنین شرایطی نه تنها هیچ دردی را دوا نمی‌کند بلکه ضمن گسترش دروغ به بحرانی‌تر شدن شرایط دامن می‌زند.

براساس اعلام روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ تاکنون ۴۴ هزار و ۶۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲۸۹۸ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۴ هزار و ۶۵۶ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

از ظهر دیروز تا امروز ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۴۶ هزار و ۶۰۶ مورد رسید.

تا کنون ۱۴ هزار و ۶۵۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند و این روند ادامه دارد.

در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع قربانیان این بیماری در کشور به ۲۸۹۸ نفر رسید.

 ۳۷۰۳ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

مشارکت در طرح غربالگری کرونا در کشور از مرز ۶۵ میلیون نفر گذشت و توصیه وزارت بهداشت به مردم، مشارکت در خوداظهاری از طریق سامانه salamat.gov.ir است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha