به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که ملکه الیزابت دوم از طریق گفت و گوی کم سابقه در تلویزیون در صدد آرام کردن عموم مردم درباره شیوع ویروس کرونا بود، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس ۱۰ روز پس از تشخیص بیماری کووید ۱۹ به بیمارستان منتقل شد.
با کاهش روند نزولی در اروپا، ایتالیا روز یکشنبه کمترین آمار روزانه مبتلایان را طی دو هفته گزارش داد که البته ممکن است نشانگر وقوع جزر و مد و بازگشت موج مرگبارترین باشد ، فاجعهای که این کشور از زمان جنگ جهانی دوم با آن روبرو بوده است.
آنجلو بورلی رییس خدمات حفاظت از مدنی ایتالیا در همین رابطه به خبرنگاران گفت: این خبر خوبی است اما ما نباید اقدامات حفاظتی خود را رها کنیم.
در اسپانیا مقامات گفتند که تعداد کشته شدگان برای سومین روز کاهش یافته است در حالی که فرانسه کمترین تلفات روزانه خود را در یک هفته اعلام کرد.
در سراسر اقیانوس اطلس دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا به شهروندان ایالت متحده هشدار داده است که در روزهای آتی با آمار مرگ بسیار وحشتناکی روبرو خواهندشد زیرا تعداد موارد تأیید شده در آنجا از مرز ۳۳۰ هزار نفر بالاترین میزان در جهان عبور کرد.
تنها در ایالت نیویورک مرکز تجاری آمریکا، شمار تلفات در طی ۲۴ ساعت گذشته به بیش از چهار هزار و یکصد نفر رسیده است.
سرعت شیوع ویروس کرونا در طی سه ماه جان بیش از ۶۹ هزار نفر را در جهان گرفت و حدود نیمی از جمعیت کره خاکی را در خانههای خود قرنطینه کرده است و زندگی چند میلیارد انسان را به شدت تغییر داد و اقتصاد جهانی را به رکود فرو برد.
این ویروس همچنین با مبتلا کردن بیش از ۱.۲۵ میلیون نفر در جهان فشارهای گستردهای را روی خدمات مراقبتهای بهداشتی وارد کرده و ملل ثروتمند و فقیر برای یافتن کارکنان و تجهیزات کافی تلاش میکنند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان از مردم خواست که در مواجهه با همه گیر ویروس کرونا شجاعت نشان دهند.
پاپ که خود نیز دو بار آزمایش ویروس داده است مراسم جشن سعانین (یکشنبه نخل) را از طریق پخش زنده جشن گرفت و میدان سنت پیتر برای اولین بار خالی از جمعیت بود.
همزمان با آماده شدن مسیحیان برای عید پاک، مقدسترین رویداد در تقویم مذهبی مسیحیان، کلیساها بسته میشوند و برگزاری مراسمها به تلویزیون و شبکههای اجتماعی منتقل میشوند.
اما همه جا اینطور نیست در جدیدترین مخالفتها، آمریکاییها با دستورات اقامت در خانه یک کشیش لوئیزیانا همچنان مراسم کلیسایی خود را ادامه میدهند، حرکتی که روز یکشنبه توسط فرماندار لوئیزیانا "جان بل ادواردز" به رفتاری "کاملاً غیر مسئولانه" توصیف شد.
در انگلیس نیز با داشتن تقریبا پنج هزار مرگ و میر به علت ویروس کرونا، ملکه الیزابت از کارکنان پزشکی که در خط مقدم مقابل با کرونا قراردارند، تشکر کرد.
وی گفت: ما با هم درگیر این بیماری هستیم و میخواهم به شما اطمینان دهم که اگر متحد و قاطع بمانیم، بر آن غلبه خواهیم کرد.
در ایتالیا که تقریباً یک ماه در قرنطینه شدید بوده است، مقامات گزارش دادند که در طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۲۵ کشته جدید رخ داده است که کمترین میزان آن ازآغاز شیوع در ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) تا کنون است.
اما با این وجود ایتالیا با تعداد کشته شدگان ۱۵ هزار و ۸۸۷ نفر همچنان در بالاترین سطح مرگ و میر کرونا در جهان قرار دارد.
علائم امیدواری برای اسپانیا نیز وجود دارد که ۶۷۴ کشته را روز یکشنبه سومین روز کاهش شمار مرگ ومیر به ثبت میرساند. با این حال دولت مادرید اعلام کرده است که دوران قرنطینه در کشور را تا ۲۵ آوریل (ششم اردیبهشت) تمدید میکند.
در یک بیمارستان میدانی که در یک مرکز همایش مادرید مستقر شده است، کارکنان پزشکی در زمان ترخیص هر بیمار بهبود یافته مورد تشویق قرار میگیرند.
در ایالات متحده، نیویورک نیز یک بیمارستان بزرگ در مرکز همایش با حدود دو هزار و پانصد تختخواب ایجاد کرده است که انتظار میرود طی روزهای آینده افتتاح شود و توسط ارتش آمریکا اداره شود.
با این وجود جروم آدامز جراح آمریکایی، هشدار داد که این کشور با شمار تلفات بیسابقهای مواجه است.
آدام به شبکه خبری فاکس گفت: این سختترین و اندوهناکترین هفته زندگی بیشتر آمریکاییها خواهد بود.
وی افزود: این هفته شاید لحظه مجدد بندر پر هاربر (حمله ژاپنیها به آمریکا) و یا حتی لحظه حملات یازده سپتامبر باشد اما تنها فرقش این است که به یک محل خاص محدود نمیشود بلکه در سراسر کشور رخ خواهد داد.
تعداد کل کشته شدگان ایالات متحده به علت ویروس کرونا در روز یکشنبه ۹ هزار و ۴۵۸ نفر اعلام شد که بسیار بیشتر از تلفات آمریکا در حملات پرل هاربر و حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ میباشد.
ترامپ تأکید کرده است که بزرگترین اقتصاد جهان نمیتواند برای همیشه بسته بماند و بارها و بارها درباره احتمال بازگشایی مشاغل بحث کرده است.
ایالت نیویورک نیز در روز یکشنبه شاهد ۵۹۴ کشته بود اما این آمار، کمی نسبت به روز گذشته (شنبه) پایینتر است، اما اندرو کوومو فرماندار نیویورک گفت که خیلی زود است که بگوییم این یک عقب نشینی است.
وی افزود:: ما حتی در چند روز آینده نمیخواهیم بدانیم که آیا این روند سیل نزولی پیدا میکند یا صعودی؟
کومو روز شنبه هشدار داده بود که بدترین وضعیت هنوز نیامده است و بیمارستانهای همچنان آمادگی پذیرش بیشتر را ندارند.
بیل دو بلاسیو شهردار نیویورک نیز گفت: هرکسی که قبلاً در این نبرد نبوده است، ما به شما احتیاج داریم.
به گفته وی ، مرگ به دنبال ویروس "بهتر" از مرگ با گرسنگی است.
با تشدید شیوع ویروس کرونا و همه گیری آن چندین کشور غربی از جمله ایالات متحده استفاده از ماسک را تشویق کردهاند، برغم این که قبلا گفته میشد که فقط مبتلایان به این ویروس نیازمند به استفاده از ماسک هستند، چرخشی که برخی از شهروندان را عصبانی و گیج کرده است.
این توصیه پس از برخی مطالعات صورت گرفته است که ویروس کرونا میتواند نه فقط ریق سرفه و عطسه بلکه از صحبت کردن و تنفس نیز منتقل شود.
سازمان جهانی بهداشت توصیه ها و راهنماییهای خود را بررسی میکند.
در کنار توصیههای پزشکی دولتها برنامههای محرک گسترده و بیسابقهای را برای کاهش تاثیر ناشی از قرنطینه ویروس کرونا بر در آمدها ایجاد کردهاند، اما اقتصاددانان هشدار میدهند که این بحران میتواند سطح فقر را با میلیونها شغل از دست رفته بدتر کند.
نظر شما