کرونا و دوگانگی رفتار مردم با این بیماری

تربت‌حیدریه- ایرنا- با انتشار ویروس کرونا در کشورمان، مسوولان برای قطع زنجیره انتقال این بیماری همه‌گیر، علاوه بر وضع قوانین جدید، مجبور به اعمال برخی ممنوعیت ها و محدودیت ها شدند تا شاید با جدی گرفتن برخی مردم، این بیماری در زمانی اندک و با کمترین میزان شمار مبتلایان و تلفات ناشی از آن ریشه‌کن شود.

اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، تعطیلی واحدهای صنفی، بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها، پاساژها و مکان‌های عمومی، ممنوعیت تردد خودرو بین شهری و استانی و در تازه ترین مورد آن نیز اعمال محدودیت شدید در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین ماه جاری از جمله قوانینی بود که دولت برای مهار و کنترل بیماری کرونا تصویب و اجرا کرد. 

مسوولان اعلام کردند که در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین ماه جاری، اعمال قانون از درب منزل خواهد بود و هر خودرویی که در این مدت تردد داشته باشد علاوه بر جریمه پنج میلیون ریالی، خودرو نیز تا یک ماه توقیف می‌شود و همین اعمال قانون بود که باعث کاهش حجم تردد خودرو در جاده ها و خودداری مردم از حضور در مکان‌های عمومی شد.

 به باور بیشتر کارشناسان، همین اعمال ممنوعیت در ایام پایانی تعطیلات نوروزی بود که باعث شد علاوه بر خودداری مردم از حضور در مکان‌های عمومی، شاهد کاهش حجم تردد خودرو در مناطق مختلف کشور باشیم و اکنون که این محدودیت برداشته شده است شاهد حضور حجم انبوهی از خودرو و مردم در خیابان‌ها هستیم.

در تربت‌حیدریه واقع در میانه استان خراسان رضوی هم مسوولان، چند روز مانده به سیزده‌ به در با هدف مقابله با بیماری کرونا و قطع زنجیره انتقال این ویروس، راه‌های منتهی به بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها را مسدود کردند که از جمله آن می‌توان به منطقه تفریحی و گردشگری پیشکوه و باغ ملی اشاره کرد.  

اما این روزها و در شرایطی که راه و مسیر ورودی به منطقه گردشگری پیشکوه مسدود شده و تعطیلات نوروزی نیز به پایان رسیده است  هر روز عصر شاهد حجم انبوهی از خودروهایی هستیم که در مسیر ابتدایی این منطقه در گوشه‌ای پارک شده‌اند و سرنشینان آنان بدون ترس از بیماری کرونا و با رعایت نکردن اصول بهداشتی، محدودیت قرنطینگی خانگی را در این چند روز جبران کنند و همراه با خانواده خود در این منطقه گردشگری به پیاده‌روی بپردازند.

نکته قابل تامل‌تر این که با پایان یافتن تعطیلات نوروزی، هیچ گونه محدودیتی برای این حضور همراه با ریسک اعمال نمی شود و در شرایطی که مسوولان بهداشتی بارها تاکید کرده‌اند که برای ریشه‌کنی این بیماری مردم باید علاوه بر رعایت توصیه‌های بهداشتی از حضور در مکان‌های شلوغ و پرجمعیت خودداری کنند به نظر می‌رسد برخی مردم بدون توجه به هشدارها و به دور از هرگونه اقدام‌های پیشگیرانه از جمله زدن ماسک و استفاده از دستکش، در خیابان و بوستان‌ها، حضور فعال و چشمگیری دارند.

در شرایطی که تمام کارشناسان بهداشتی، ماندن در خانه را بهترین راهکار برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا معرفی می کنند اما با ادامه این وضعیت و بی‌مبالاتی برخی مردم به نظر می‌رسد حالا حالاها نباید انتظار داشت که ویروس کرونا در کشورمان ریشه‌کن شود و این مهمان ناخوانده با استفاده از بی مبالاتی برخی از  شهروندان گویا جا خوش کرده است.  

تداوم محدودیت فعالیت واحدهای صنفی  

این در حالی است که رییس اتاق اصناف تربت‌حیدریه از تداوم اعمال محدودیت فعالیت واحدهای صنفی این شهرستان تا ۲۰ فروردین جاری در راستای کنترل و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خبر داد.

محمدرضا تقی‌نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس تدابیر و مصوبات ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا، اعمال محدودیت و چگونگی فعالیت واحدهای صنفی، به اتاق اصناف شهرستان تفویض اختیار شده است.

وی گفت: واحدهای صنفی مواد غذایی، پروتئینی، نانوایی، میوه و تره بار و مواد شوینده و بهداشتی با رعایت کامل اصول بهداشتی و پرهیز از تجمع همانند گذشته باز و مشغول ارایه خدمت به مردم هستند.

او افزود: دو واحدصنفی از آرایشگران مردانه و زنانه از ساعت ۱۰ تا ۱۶ بعد از ظهر به غیر از روزهای تعطیل و واحدهای صنفی کیف و کفش، پوشاک و قماش از ساعت ۱۰ تا ۱۴ بعداز ظهر به غیر از روزهای تعطیل و واحدهای صنفی لاستیک، باد و آپارات، تعویض روغن، لوازم یدکی، تعمیرکاران اتومبیل، خدمات فنی اتومبیل، صافکاران و نقاشان بر اساس کشیک‌های اعلام شده باز هستند.

وی ادامه داد: همچنین واحدهای صنفی غذای آماده و پیتزا با سفارش تلفنی و به صورت بیرون‌بر، واحدهای صنفی قنادان و لوازم قنادی از ساعت ۱۶ عصر تا ۲۰ شب به غیر از روزهای تعطیل، رسته‌های صنف موبایل از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۴ بعداز ظهر به غیر از روزهای تعطیلل مشغول به ارائه خدمت به مردم هستند.

رییس اتاق اصناف تربت‌حیدریه گفت: تمام پاساژها و مجتمع‌های تجاری و رسته پلاستیک، ملامین و گل فروشان تربت‌حیدریه نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۴ بعداز ظهر، رسته محصولات فرهنگی از ساعت ۱۷ عصر تا ۲۱ شب باز هستند و سایر رسته‌ها به غیر از موارد یاد شده تا اطلاع بعدی تعطیل هستند و در صورت فعالیت با متخلفان برابر قانون به شدت برخورد می‌شود.

تقی‌نژاد از صبوری تمامی بازاریان و کسبه‌، هیات رییسه اتاق اصناف و تمام اتحادیه‌های صنفی شهرستان که در تعطیلی و محدودیت ساعات کاری نهایت همراهی را داشتند قدردانی و ابراز امیدواری کرد با تعامل و همکاری بیشتر مردم و مسوولان، شاهد ریشه‌کنی ویروس کرونا در منطقه باشیم.

مصوبات ستاد پیشگیری 

معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌حیدریه هم در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: تصمیم‌ها و مصوبات ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا برای حفظ سلامت مردم است و بر همین اساس هرگونه سرپیچی از این مصوبات به منزله رعایت نکردن حقوق شهروندی بوده و با متخلفان برابر قانون به شدت برخورد می‌شود.

علی رستمی اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی را راهکاری موثر و تاثیرگذار برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا ذکر کرد و افزود: از تمام ظرفیت‌ها و امکانات برای اجرای مطلوب این طرح استفاده می‌شود.

او ادامه داد: همیاری و تعاملی که این روزها در مسیر مقابله با ویروس کرونا بین شهروندان و مسوولان شهرستان شکل گرفته، ستودنی است و قدردان این تعهد، نوع دوستی و مسوولیت‌پذیری هستیم.

فرماندار ویژه تربت‌حیدریه از زحمات و تلاش های خیران، سازمان‌ها و موسسات مردم نهاد، گروه‌های جهادی، بازاریان و اصناف و تمام کسانی که در این روزهای سخت در کنار کادر پزشکی و درمانی از هیچ تلاشی برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا دریغ نکردند قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود در سایه همدلی و همبستگی هرچه زودتر شاهد ریشه‌کنی این ویروس باشیم.

رستمی با قدردانی از کادر بهداشت و درمان شهرستان که در خط مقدم مقابله با این بیماری هستند از مردم خواست ضمن ارج نهادن به تلاش پزشکان و پرستان، برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در خانه بمانند.

وی ادامه داد: بی‌توجهی به توصیه‌های بهداشتی، ظلم به پرستاران، پزشکان و سایر مردم است و در این راستا با تمام کسانی که به محدودیت ها و ممنوعیت‌های وضع شده بی توجهی می‌کنند و سلامت خود و دیگران را به خطر می اندازند طبق قانون برخورد می‌شود.

 فاصله‌گذاری اجتماعی، راهکار موثر 

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه نیز ماندن در خانه و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را راهکار موثر قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا ذکر کرد و گفت: مردم می‌توانند با ماندن در خانه علاوه بر قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، کمک شایانی به بخش بهداشت و درمان کشور کنند.

سعیدرضا قنبری‌زاده افزود: مشارکت و همراهی مردم با مسوولان و عمل به توصیه‌های بهداشتی نیز  از راهکارهای مهم و موثر در ریشه‌کنی این بیماری است.

وی ادامه داد: در شرایطی که پزشکان و پرستاران شبانه روز در تلاش هستند سلامتی را به مردم هدیه دهند شهروندان نیز باید به پاس زحمات کادر درمانی، خودمراقبتی و ماندن در خانه را جدی بگیرند.  

رییس دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه گفت: طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اقدامی موثر برای کنترل بیماری کروناست و در صورت رعایت نکات بهداشتی و خودداری مردم از حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت، شاهد ریشه‌کنی این ویروس خواهیم بود.

قنبری زاده افزود: مرکز اورژانس و مراقبت‌های ویژه ذوالفقاری و بیمارستان آموزشی - درمانی ۹ دی تربت‌حیدریه با ۲۰۰ تخت آماده پذیرش بیماران حاد تنفسی است اما در صورتی که مردم هشدارها را جدی  نگیرند با مشکل کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: سامانه خود کنترلی توسط وزارت بهداشت به منظور غربالگری و شناسایی بیماران مشکوک به ابتلای به کووید ۱۹ به آدرس salamat.gov.ir ایجاد شده است و مردم می‌توانند با مراجعه به این سامانه، فرم های مربوطه را تکمیل و راهنمایی لازم را برای مقابله با بیماری کرونا دریافت کنند.

بر اساس "طرح فاصله‌گذاری اجتماعی" به عنوان مصوبه سراسری و لازم‌الاجرای "ستاد ملی مدیریت و مبارزه با بیماری کرونا" که از سوی کمیته اجتماعی انتظامی این ستاد مستقر در وزارت کشور مدیریت، اجرا و نظارت می‌شود، با هدف به حداقل رساندن تماسهای بین فردی برای قطع چرخه انتقال ویروس عامل این بیماری همه‌گیر در جامعه نه تنها مدارس، دانشگاهها، اماکن ورزش عمومی و تجمعات برای مراسم ختم و عروسی تعطیل و ممنوع شده‌اند بلکه در ادامه اجرای طرح با عنوان "طرح فاصله‌گذاری هوشمند" صرفا مشاغلی که پرخطر نیستند با الزام به رعایت دستورالعملهای مصوب وزارت بهداشت، مجاز به فعالیت خواهند بود.

ویروس عامل بیماری همه‌گیر کرونا تاکنون ۶۲ هزار و ۵۸۹ نفر را در ایران مبتلا کرده به جانباختن سه هزار و ۸۷۲ نفر از هموطنانمان انجامیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha