۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۳۴
کد خبر: 83777974
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

بازار قنادان مشهدی در ماه رمضان هم کساد است

۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۳۴
کد خبر: 83777974
بازار قنادان مشهدی در ماه رمضان هم کساد است

مشهد- ایرنا- رییس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد گفت: قنادان در ماه رمضان بیشترین فروش شیرینی را دارند اما شیوع کرونا و حساسیت مردم نسبت به مصرف مواد غذایی، فروش قنادی‌ها را نسبت به سال گذشته به یک چهارم کاهش داده است.

محمد فرزانی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع کرونا حساسیت مردم را نسبت به شیرینی افزایش داده و کمتر حاضر به خرید آن می‌شوند، حتی مردم نسبت به شیرینی‌هایی که توسط قنادان در بسته‌های معیشتی بسته‌بندی و توزیع می‌شد حساسیت نشان داده و در گرفتن آن تردید داشتند.

وی ادامه داد: علاوه بر این قنادان مشهدی در ماه مبارک رمضان شیرینی‌های خود را به کشورهای افغانستان، عراق و پاکستان صادر می‌کردند که در شرایط کنونی با شیوع کرونا صادرات شیرینی به طور کلی متوقف شده است.

وی گفت: همه قنادان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و حتی رعایت این پروتکل‌ها هزینه بسیار برای آنان درپی داشته است زیرا قیمت مواد ضدعفونی کننده در بازار افزایش یافته و دستکش نیز کم است.

فرزانی با اشاره به گرانی مواد اولیه تولید شیرینی و تاثیر آن بر قیمت این محصول افزود: قیمت برخی اقلام مورد استفاده در تولید شیرینی ۱۰۰ درصد افزایش یافته و شکر، کاکائو، پودر نارگیل، آرد برنج و آرد نخود از جمله اقلامی هستند که گران شدند و این مهم روی قیمت تمام شده شیرینی تاثیر گذاشت با این حال افزایش قیمت شیرینی از نرخ تورم کمتر است.

وی ادامه داد: از اسفند ماه سال گذشته تاکنون با شیوع کرونا به تدریج تولید شیرینی توسط قنادان کاهش یافت، اغلب شیرینی‌ها روی دست قنادان ماند، برخی کارگاه‌های شیرینی پزی در این کلانشهر تعطیل شدند به طوری که تعداد کارگاه‌های تعطیل به ۵۰ مورد رسیده است.

وی گفت: تمام تلاش یک ساله قنادان معطوف به کسب سود در ماه‌های اسفند، فروردین و ماه رمضان است بطوریکه برای تامین مواد اولیه چک می‌دهند تا در ماه‌های یاد شده با فروش خوب شیرینی جای چک‌ها را پر کنند، اما شیوع کرونا باعث برگشت خوردن بسیاری از چک‌های آنان شد و بازار عید نوروز و ماه رمضان کسادی کار قنادان را جبران نکرد.

رییس اتحادیه صنف شیرینی‌سازان مشهد افزود: چک‌های برگشتی قنادان به معضلی بزرگ تبدیل شده و نه تنها نمی‌توانند جای این چک‌ها را پرکنند بلکه قادر به تامین هزینه‌های جاری روزانه خود نیز نیستند.

وی با بیان اینکه نگران ریزش واحدهای صنفی زیرپوشش این اتحادیه هستیم ادامه داد: کرونا و کاهش فروش باعث شده است که قنادی‌ها به صورت یک روز در میان یا پاره وقت فعالیت داشته باشند یا فعالیت کارگران خود را محدود نمایند اما با این همه شیرینی‌سازان تلاش دارند نیروی کار خود را حفظ کنند و از بیکار شدن آنها جلوگیری نمایند.  

وی خواستار حمایت دولت از این صنف شد و گفت: حذف سهم کارفرما در پرداخت بیمه، پرداخت تسهیلات بدون بهره و اعمال معافیت‌های مالیاتی در شرایط کنونی کمک بسیار به قنادان خواهد کرد.

فرزانی با بیان اینکه ۷۰۰ واحد صنفی از اتحادیه شیرینی سازان مشهد پروانه کسب دارند، از مردم خواست از خریدن زولبیا و بامیه از سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها خودداری کنند زیرا آنها در کارگاه‌های زیرزمینی و فاقد مجوز تولید می‌شود و سلامت آنها مورد تایید نیست.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۰۳ هزار و ۱۳۵ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان ۶ هزار و ۴۸۶ نفر را در کشور گرفته است، همچنین تاکنون ۸۲ هزار و ۷۴۴ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha