ارائه آثار فرهنگی در فضای مجازی، نویددهنده بازارهای آنلاین هنر در آینده

تهران- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تغییراتی که بحران همه‌گیری کرونا در ابعاد مختلف زندگی انسان امروز؛ از جمله شیوه‌های آفرینش فرهنگی و هنری ایجاد می‌کند گفت: این تغییرات اکنون با ارائه رایگان یا کم‌قیمت آثار فرهنگی و هنری در فضای مجازی آغاز شده که خود نویددهنده رونق بازارهای آنلاین هنر در آینده است.

بحران همه‌گیری کرونا بی‌تردید، تغییراتی را در ابعاد مختلف زندگی انسان امروز و از جمله شیوه‌های آفرینش فرهنگی و هنری ایجاد خواهد کرد. این تغییرات اکنون با ارائه رایگان یا کم‌قیمت آثار فرهنگی و هنری در فضای مجازی آغاز شده است که خود نویددهنده رونق بازارهای آنلاین هنر در آینده است. 

به گزارش روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لادن حیدری روز چهارشنبه از وقوع بحران‌های موازی همه‌گیری کرونا در عرصه‌های اقتصادی سخن گفت و ضمن تاکید بر ضروری بودن توقف فعالیت‌ مراکز فرهنگی و هنری برای حفظ مصونیت و شکستن زنجیره انتقال بیماری، اظهار داشت: از همان روزهای نخست، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌ریزی برای حمایت از کسب و کارهای آسیب‌دیده در بحران کرونا را در دستور کار وزارتخانه قرار داد. 

وی افزود: مراکز فرهنگی و هنری نخستین مکان‌هایی بودند که با همه‌گیری ویروس کرونا برای مقابله با این بحران و حفظ سلامتی شهروندان، فعالیت‌شان‌ متوقف و کسب و ‌کارشان، تعطیل شد. این رخداد در حالی بود که همواره آخرین ماه سال و در پی آن نوروز، به راستی بهار شکوفایی فعالیت‌های فرهنگی بود که با اکران برترین‌های جشنواره‌های فجر در سالن‌های سینمایی و تماشاخانه‌ها و کنسرت‌ها آغاز می‌شد و به نمایشگاه بین‌المللی کتاب در اردیبهشت‌ماه می‌رسید.

 اکنون توقف این رویدادهای باشکوه و جذاب فرهنگی و هنری به منزله وارد شدن آسیب‌های جدی و پیامدهای ناگوار برای فعالان اقتصادی و نیز شاغلان بخش فرهنگ و هنر است.

بسته‌های حمایتی از کسب و کارهای فرهنگی آماده می‌شود

مسئول محیط کسب و ‌کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تدوین بسته‌های حمایتی و ارائه آنها به ریاست جمهوری و سازمان برنامه‌ و بودجه و دیگر دستگاه‌ها و نهادهای ذی ربط نظیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی و شهرداری‌ها خبر داد و گفت: مهمترین اقدام در این راستا تصویب کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در شمار کسب و کارهای ده‌گانه آسیب‌دیده و مشمول حمایت‌های مصوبه هیأت دولت بود و هم‌اکنون رایزنی و پیگیرهای فشرده‌ای برای اختصاص یارانه‌ها، معافیت‌ها و دیگر مهلت‌ها و تسهیلات قانونی در این زمینه جریان دارد.

حیدری همچنین از تدوین گزارش برآورد خسارت‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا و محدودیت‌های حاصله از آن در بخش فرهنگ و هنر خبر داد و افزود: این برآورد خسارت سراسری، مبنایی برای حمایت‌های دولتی و جبران خسارات تعیین خواهد کرد. 

وی افزود: بحران همه‌گیری کرونا بی‌تردید، تغییراتی را در ابعاد مختلف زندگی انسان امروز و از جمله شیوه‌های آفرینش فرهنگی و هنری ایجاد خواهد کرد. این تغییرات اکنون با ارائه رایگان یا کم‌قیمت آثار فرهنگی و هنری در فضای مجازی آغاز شده است که خود نویددهنده رونق بازارهای آنلاین هنر در آینده است. 

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری کرد با عبور از این بحران، دیگر بار شاهد رونق اقتصاد فرهنگ و هنر و شور و نشاط آفرینش‌گران توانای کشور در فضاهای عمومی باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha